Στο https://greekcitytimes.com/ πριν μερικές ημέρες διαβάσαμε την παρουσίαση μιας νεαρής συμπατριώτισσάς μας, της Ναταλίας Γάσπαρη η οποία διαπρέπει ως chef στην Αυστραλία.

Η Ναταλία είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας Γάσπαρη από την Πύλαρο, που ασχολούνται με χωματουργικά και όχι μόνο.

Μιλήσαμε με την ίδια την Ναταλία η οποία μας έδωσε τις απαραίτητες διευκρινήσεις για να την γνωρίσουμε καλύτερα.

Ναταλία, πως στράφηκες στην κουζίνα?

Το παθος για την μαγειρικη το ειχα απο μικρο παιδι . Ο πατέρας μου, Παναγής Γάσπαρης, εκτός από χειρηστης μηχανιματων, το 2006 άνοιξε στο χωριό μας τα Διβαράτα το οβελιστήριο «ΚΑΡΑΟΥΛΙ». Είχε προηγηθεί όμως ο παππούς μου ο Αργύρης Γάσπαρης ο οποίος είχε το πρωτο παραδοσιακό καφενείο και οβελιστήριο στο χωριο μας χρονια πριν. Το μικρόβιο παντα υπήρχε στην οικογένεια!

Το 2005 μόλις 15 ετών ειχα την πρώτη μου επαφή με την κουζίνα σε ένα παραλιακό εστιατόριο της Κεφαλονιάς . Το 2006 ο πατέρας μου άνοιξε δικό του οβελιστήριο και δούλεψα στην κουζίνα του έως το 2008.Σπουδασα σεφ και απο τοτε δεν επαψα ποτε να μαγειρευω.

Το 2012 ξεκίνησε η καριέρα μου στην Αυστραλία στην Ελληνικη λεςχη του Συδνει σε ένα εστιατόριο μοναδικό με ιστορία χρόνων και με ήθος. Εκπροσωπισα την λεσχη και τον ελληνισμο του Συδνει στο τηλεοπτικό πρόγραμμα <<Μάγειροι του Κόσμου>> μια εμπειρία μοναδική που με γέμισε χαρά και ικανοποίηση. Αυτο ομως  που πλημμύρισε την καρδιά μου ηταν οτι σε όλο τον κόσμο ακούστηκε η Κεφαλονιά ακομα μια φορα..

(οι παρακάτω φωτογραφίες ειναι απο την εκπομπή)


Πως έφθασες από το οβελιστήριο στα Διβαράτα στο σικάτο Hellenic Club του Sydney?

Με ένα τηλεφώνημα από το Sydney με μια πρόταση εργασίας στο Hellenic Club! Είπα «Γιατί όχι?» Δεν σκέφτηκα ούτε λεπτό και αμέσως δέχτηκα την πρόταση .παντα μου άρεσε το ρίσκο. Είναι υπέροχο να μοιράζεσαι την κουλτούρα και τη γαστρονομια της Ελλάδας με εκατομμύρια ανθρώπους.

Πως σου φάνηκε η Αυστραλία, οι πρώτες εντυπώσεις?

Όλα εδώ φαίνονται διαφορετικά. Ένα παιδί που μεγάλωσε σε ένα Νησί, σε ένα μικρό χωριό, βρέθηκε σε μια μεγάλη χώρα, σε μια πόλη γεμάτη τεράστιους ουρανοξύστες. Τίποτα δεν θυμίζει Ελλάδα. Ένα τσουκάλι που μέσα του ανακατεύονται διαφορετικές κουλτούρες και πολιτικές. Οι πρώτοι μήνες πέρασαν με επισκέψεις σε μουσεία, τουριστικούς προορισμούς, επισκέψεις σε εστιατόρια με κουζίνες και γεύσεις από όλο τον κόσμο.
Ομορφη χωρα η Αυστραλια,καταπρασινη πολυ και με πολύ σταθερό πολιτικό σύστημα. Εδώ υπακούς απόλυτα στο Νόμο αλλά και ο Νόμος σε προστατεύει. Θα μπορούσα να πω ότι με ενθουσίασε ο τρόπος ζωής. Βρίσκω τους Αυστραλούς ζεστούς και εξωστρεφείς και αυτό το βιώνω καθημερινά στη δουλειά μου. Αρνητικό στοιχείο. Πολύ υψηλό το κόστος ζωής.

Νοσταλγείς καθόλου την μακρινή σου πατρίδα? Τα μικρά Διβαράτα?

Από την Ελλάδα μου λείπουν πολλά. Η οικογένειά μου, οι φίλοι που μεγαλωσαμε μαζι και το συναισθημα οτι ο χρονος δεν περναει τοσο γρηγορα εκει και οι μερες ειναι πιο απολαυστηκες,ειδικα σε ενα νησι τοσο ομορφο και φυσικα πλουτισμενο οπως η Κεφαλονια μας.

Να αναγνωρίσω νόστο επιστροφής?

Είναι πολύ νωρίς να μιλήσω για οριστική επιστροφή . Όμως έχω σχέδια για δικό μου εστιατόριο στην Κεφαλονιά.. Η ιδέα έχει δέσει, το concept έχει δοκιμαστεί ..


Μπορείς να μας αποκαλύψεις κάτι περισσότερο?

Μαζι με τους δυο πιο σημαντικούς ανθρωπους της ζωης μου ετοιμάζουμε ενα πολυ όμορφο εστιατόριο με βαση την Κεφαλονίτικη γαστρονομία και φινέτσα της κουζινας μας μέσα απο μια πολυ όμορφη και μοντέρνα παρουσίαση.Και παντα με θεα τον Μύρτο!

Ως σκοπό μας εχουμε την ανάδειξη των γεύσεων του νησιού μας και βεβαίως την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Η Πύλαρος προσφέρει εξαιρετικες ποικιλιες προιοντων . Η απλή τοπική μας κουζίνα μπορεί να απογειωθεί με μοντέρνα παρουσιαση και θέλω να είμαι η πρώτη απο τους νέους Σεφ που θα τολμήσουν να ρισκάρουν!

Ναταλία, ευχόμαστε να πραγματοποιήσεις τα σχέδιά σου, να έρθεις γρήγορα στο νησί μας και να κάνουμε το ρεπορταζ από την κουζίνα του δικού σου μαγαζιού στην ομορφη Κεφαλονια μας!

Σας ευχαριστώ.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις