Σύμφωνα με πληροφορίες μας απο κατοίκους της περιοχής, μην έχοντας άλλο όπλο να παλέψουν για τα προβλήματα του χωριού τους , μην ανεχόμενοι της ουδέποτε    τηρηθείσες υποσχέσεις, σύσσωμο το τοπικό 5μελές συμβούλιο της Σκάλας έδωσε την παραίτησή του στο Δήμαρχο Κεφαλονιάς επισήμως με αριθμό πρωτοκόλλου 23ης Ιουνίου.

   Το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Κεφαλονιάς, η Σκάλα με τα μεγαλύτερα και υπερπολυτελή ξενοδοχεία και καταστήματα μένει ακέφαλο Ιούνιο μήνα ως ένδειξη απελπισίας για την κατάσταση του χωριού.

Οι αρχαιολογικοί  χώροι χορταριασμένοι και κλειστοί, η παραλία κακοποιημένη, οι λακκούβες των δρόμων χάσκουν , η καθαριότητα ελλιπής , η λειτουργία του πεζόδρομου επικίνδυνη για τους πεζούς, η μη λειτουργία του βιολογικού , εν ολίγοις  η εικόνα του χωριού δεν συνάδει με τις επενδύσεις των κατοίκων, με την ποιότητα των τουριστικών καταλυμάτων με τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρει ο Δήμος στους κατοίκους και τους φιλοξενούμενους  , δημιουργεί αρνητική εικόνα στους επισκέπτες και κάνει επισφαλή την λειτουργία των επιχειρήσεων.

Μπροστά στα χρονίζοντα  άλυτα αυτά προβλήματα το τοπικό συμβούλιο ως ύστατη πίεση κατέθεσε την παραίτησή του .     Η κεντρική διοίκηση του Δήμου Κεφαλονιάς οφείλει να ασχοληθεί με τη Σκάλα, ‘όφειλε από το χειμώνα να έχει ολοκληρώσει τα έργα οδοποιίας, να είναι ανοικτοί οι αρχαιολογικοί χώροι, να λειτουργεί ο βιολογικός, είναι λίγα από αυτά που ισχυρίζονται οι Σκαλισιάνοι για την εγκατάλειψη του χωριού τους.

Το τοπικό blog της Σκάλας http://kefaloniaclick.blogspot.gr δημοσιευσε το πλήρες κειμενο της παραίτησης:

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

3 Σχόλια

  1. Δεν τιμα κανεναν στο νησι ,αυτη η εγκαταλειψη της ατμομηχανης του τουρισμου της Σκαλας!Ειναι το λιγοτερο που οφειλουν να κανουν,τα μελη του τοπικου συμβουλιου,για να υποχρεωσουν τους υπευθυνους,να φροντισουν αμεσα στην λυση των τοσο προβληματων.Αυτη η παρακμιακη εικονα της Σκαλας πρεπει να διορθωθη το ταχυτερο δυνατον…Οι αρνητικες επιπτωσεις στην Σκαλα ειναι,οικονομικες και ψυχολογικες,και αφορουν αμεσα το τουριστικο προιον(που απο αυτο ζουμε ολοι )…Με ποιο δικαιωμα οι υπευθυνοι μας καταστουν ομηρους της ανευθυνοτητας τους και της αδιαφοριας τους?Βελτιωστε την Σκαλα……

  2. Επιτελους καποιοι πρεπει να καταλαβουν οτι κεφαλονια ειναι και τα χωρια οπως η σκαλα ο πορος ο κατελειος κλπ και οχι μονο το αργοστολι και καλα θα ειναι να δωσουν την απαιτουμενη προσοχη και σεβασμο στα προβληματα που απασχολουν την περιοχη μας και οχι αγνοωντας τις αποψεις των κατοικων.

  3. […] Καζάνι που βράζει η Σκάλα και όχι από τον υδράργυρο. Την προηγούμενη Παρασκευή Σύσσωμο το τοπικό συμβούλιο της Σκάλας παραιτήθηκε επισήμως ως διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη του χωριού από τη δημοτική αρχή.. (Διαβάστε εδω το κείμενο της παραίτησης) […]

Comments are closed.