Και εκεί που λέγαμε τελειωσαμε εφέτος με τους celebs μας προέκυψε πρίγκιπας!!

Εφθασε απόψε στο Αργοστόλι η 86μετρη θαλαμηγός KINGDOM 5 KR του Σαουδάραβα μεγιστάνα και φιλάνθρωπου Al-Waleed bin Talal.

Ο Al-Waleed Bin Talal bin Abdulaziz al Saud, είναι 62 ετών, μέλος της βασιλικής οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.  Το περιοδικό TIMES τον έχει κατατάξει στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη!  Εκτός από πρίγκιπας είναι και ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες του κόσμου, δραστηριοποιείται στα οικονομικά, στο τουρισμό, στα Μέσα Επικοινωνίας, πετροχημικά , κτηματομεσητικά και άλλα πολλά που του έχουν αποφέρει περισσότερα από 18 δις δολάρια ΗΠΑ.  Για να καταλάβετε καλύτερα ποιος είναι σημειώστε ότι είναι –μεταξύ όλων των άλλων που είπαμε- και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Four Seasons Hotel George V στο Παρίσι, του Plaza Hotel.. Oι TIMES  τον αποκαλούν «Αραβα Warren Buffett». Το 2016 –σύμφωνα με το FORBES ο Al-Waleed Bin Talal bin Abdulaziz al Saud, ήταν ο  41ος πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη με περιουσία 17 δις δολαρίων ΗΠΑ/

Διακρίνεται για το φιλανθρωπικό του έργο και κυρίως για τη στήριξη των γυναικών στη Σαουδική Αραβία, το 2016 πρόσφερε σε  φιλανθρωπικές περισσότερα από 32 δις δολάρια. Μετά το κτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη πρόσφερε στον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης επιταγή 10 εκατ. Δολαρίων.

Είναι άνθρωπος με ευρύτατες γνώσεις, ανοικτό μυαλό στους πολιτισμούς, δραστήριος επιχειρηματίας ,  προβεβλημένο μέλος της βασιλικής αυλής της Σαουδικής Αραβίας και πατέρας τριών παιδιών.

Ο Al-Waleed Bin Talal bin Abdulaziz al Saud βρίσκεται στο Αργοστόλι απόψε και απολαμβάνει το δείπνο του σε πολύ γνωστό εστιατόριο το οποίο έχει κλείσει για όλο το βράδυ μόνο για τη παρέα του.

H θαλαμηγός KINGDOM 5 KR  

Η θαλαμηγός KINGDOM 5 KR ναυπηγήθηκε το 1980 έναντι 100 εκατ. Δολαρίων , σχεδιασμένη από τον Luigi Sturchio.

Το πρώτο της όνομα ήταν Nabila με πρώτο ιδιοκτήτη τον δισεκατομμυριούχο Adnan Khashoggi.  Τότε ήταν ένα από τα 100 μεγαλύτερα σκάφη αναψυχής του κόσμου.   Σαν Nabila χρησιμοποιήθηκε στο φιλμ του James Bond «Never Say Never Again» , η Nabila είχε εμπνεύσει ακόμα και το ροκ συγκρότημα Queen, με το άλμπουμ The Miracle.

Ο   Khashoggi πολύλησε την Nabila λόγω οικονομικών προβλημάτων στον Σουλτάνο του Sultan of Brunei,  και αυτός με τη σειρά του στον  Donald Trump για  $29 εκατ. Ο τραμπ την ονόμασε Trump Princess.

Ο Trump πούλησε το 1991 τη θαλαμηγό στον πορίγκιπα  Al-Waleed bin Talal για  $20  εκατ.

Ο πρίγκιπας ονόμασε τη θαλαμηγό KINGDOM 5 KR, από το όνομα της εταιρίας του Kingdom Holding Company, του τυχερού του αριθμού 5 και τα αρχικά των παιδιών του K και R.

Η θαλαμηγός.. συνοδός!

Το εντυπωσιακό είναι ότι η θαλαμηγός συνοδευόταν απο μια θαλαμηγό charter 90μέτρων , την MOONLIGHT II, η οποία είχε ναυλωθεί για να φιλοξενήσει τους φίλους του πρίγκιπα. Διαθέτει 18 καμπίνες καια φιλοξένησε 36 άτομα περίπου. Η MOONLIGHT II ενοικιάζεται προς 565.000 ευρώ την εβδομάδα!

Η θριαμβευτική είσοδος στο Αργοστόλι

Φωτογραφίες: Σπύρος Σακαλής

Και η εμφάνιση..

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. […] Οπως σας ενημερώσαμε χθες το απόγευμα το Αργοστόλι φιλοξένησε τον Σαουδάραβα πρίγκιπα και επιχειρηματία Al-Waleed bin Talal. Ηρθε στο νησί μας με την 85μετρη θαλαμηγό του KINGDOM 5 KR  .  (Διαβάστε εδω το ρεπορταζ κλικ) […]

Comments are closed.