19 Σεπτεμβρίου σήμερα , το καλοκαίρι έφυγε , θαλαμηγοί, ιστιοφόρα, και κάθε είδους ιδιωτικό σκάφος αναψυχής επιστρέφει στη βάση του για διαχείμαση , η πλωτή εξέδρα όμως του Φισκάρδου βρίσκεται ακόμα ξαπλωμένη σε τόπο χλοερό , βόσκοντας γρασίδι έξω από το χωριό!

Χωρίς πλωτή και πρόσθετες υπηρεσίες εφέτος το Φισκάρδο. Σκάφη προσέγγιζαν , δεν έβρισκαν χώρο και έφευγα κυρίως για Λευκάδα και ευτυχώς κάποια από αυτά για Αγία Ευφημία και Σάμη.  Το Φισκάρδο όμως έχασε δεκάδες σκάφη και το Λιμενικό Ταμείο κάποιες χιλιάδες ευρώ.

Το περίεργο όμως είναι ότι ενώ η πλωτή του Φισκάρδου σήμερα βρίσκεται στο χωράφι, ο Λιμενικό  Ταμείο έχει πληρώσει δυο εντάλματα στο ίδιο μεταφορέα  που αφορούν την ίδια πλωτή.

  • για επισκευές , ανέλκυσης και μεταφοράς της πλωτής με ημερομηνία πληρωμής 7 Ιουλίου 2017, ποσού 3.720,00 ευρώ .
  • εργασίες για τη μεταφορά της πλωτής Φισκάρδου για καταγραφή των ζημιών της και διευκόλυνση της επισκευής της, ημερομηνία πληρωμής χθεσινή! 18 Σεπτεμβρίου 2017, ποσού 2.490,00 ευρώ. Ο δε μεταφορέας είχε  την υποχρέωση να μεταφέρει τη πλωτή  (στη θάλασσα??) έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017.

Η πλωτή πάντως βρίσκεται στο χωράφι και το Λιμενικό Ταμείο την έχει πληρώσει χρυσή, συνολικά 6.210,00 ευρώ για να ..αλλάζει πλευρό και να μη πιάνεται!

Και λέει τώρα και ο πιο αφελής Φισκαρδιώτης.  Σεπτέμβρη μήνα στο τέλος της σεζόν θα ρίχναμε (που δεν ρίξαμε) τη πλωτή στη θάλασσα για να την κάνει ο καιρός μπουκούνια; Για ποια ακριβώς μεταφορικά πληρώθηκε ο εργολάβος το δεύτερο τιμολόγιο?

Χάθηκε μια σεζόν , από τις πιο καλές , που το Φισκάρδο δεν κατάφερε να προσφέρει περισσότερες θέσεις.  «Χάθηκαν» 6.210,00 ευρώ από το Λιμενικό Ταμείο για επισκευές και μεταφορές και βεβαίως για να πέσει στη θάλασσα του χρονου (να ‘μαστε καλά) θα χρειαστούν άλλα 2-3 χιλιάρικα  για μεταφορά, επισκευή κλπ! Κοντα 10 χιλιάδες ευρώ θα στοιχίσει ο ύπνος της πλωτής στο χωράφι και είναι αμφίβολο αν θα έχει τελικά πλωτή το Φισκάρδο και το 2018 καθώς απαιτείται νέα αδειοδότηση!!

Καλό χειμώνα!

Απόστολος  Γαρμπής

√ Διαβάστε επίσης το ρεπορταζ 15 Ιουλίου 2017 “Η πλωτή του Φισκάρδου αναπαύεται σε τόπο χλοερό και οι θαλαμηγοί δένουν στα ..δένδρα” (κλικ)

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες σήμερα 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Ντοντο τι κανεις και χαζευεις ψευτοφιλοσοφοντας , βαλε ενα χερακι μπας και υλοποιηθει το εργο , αν δεν ενδιαφερθειτε εσεις οι ιδιοι ποιον περιμενετε !!

Comments are closed.