21.30 μμ Αυτή είναι η κατάσταση της φωτιάς.

Στις 6 μ.μ ξεκίνησε μεγάλη φωτιά πάνω απο το χωριό Σιμωτάτα.Οι αεροπορικές δυνάμεις βοήθησαν μέχρι την δύση του ηλίου και απο εκεί ‘εχουν αναλάβει οι χερσέες με τα πυροσβεστικά και εθελοντικές ομάδες με πολλούς πυροσβέστες. Δυστυχώς ο δυνατός αέρας συνεχώς αναζωπυρώνει τις εστίες κάνοντας το έργο των δυνάμεων εξαιρετικά δύσκολο.Η κατέυθυνση της φωτιάς είναι πρός τις Πλατιές.

Στο σημείο επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 4 άτομα πεζοπόρο.Είχαν προηγηθεί ρήξεις με τα ΠΕΤΖΕΤΕΛ έως τη  δύση του ηλίου.

Ρεπορταζ Σπύρος Σακαλή

 

21.00 Ξανά η ίδια τακτική. Δημιουργεί ένα πύρηνο μέτωπο σαν πέταλο. Δυστυχως στο σημείο δεν μπορεί φθάσει η Πυροσβεστική . Η άποψη των ειδικών είναι ότι θα σβήσει μόνη με το γύρισμα του αέρα.

19.00 Για  αλλη μια φορά εφέτος δοκιμάζονται τα Σιμωτάτα. Λϊγο πριν τις 7.00 το απόγευμα νέα προσπάθεια εμπρησμού και όπως μας είπε ο δ/ντης της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βαγγέλης Ανδρεάτος, ο εμπρηστής προσπαθεί να δημιουργήσει μέτωπο και κυκλώσει τη περιοχή. Στο σημείο έχουν κινητοποιηθεί Πυροσβεστική και εθελοντές.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

2 Σχόλια

  1. […] Ξεκίνησε χθες το απόγευμα λίγο μετά τις 18.00 και συνεχίζεται η φωτιά που ταλαιπώρησε για άλλη μια φορά τα Σιμωτάτα και τη γύρω περιοχή. Παρόλο που λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο καιρός γύρισε και φάνηκε οτι η φωτιά στα Σιμωτάτα έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, συνεχίζει να καίει μέχρι τώρα 8.30 πμ. Ευτυχώς με το ξημέρωμα άρχισαν να επιχειρούν τα ΠΕΤΖΕΤΕΛ και θα την τελειώσουν. Το σημείο είναι δύσβατο και πολύ δύσκολη η προσέγγισή του απο τις χερσαίες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και των εθελοντών.  Δείτε φωτο εδω (κλικ) […]

Comments are closed.