12.50 μμ

Δέκα στρέμματα πρασίνου, δέκα στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν παρανάλωμα του πυρός με τη χθεσινή φωτιά στα Σιμωτάτα. Όπως μας είπε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Σολδάτος, η φωτιά ξεκίνησε χθες περί τις 18.00 μμ στη περιοχή και γρήγορα πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Στη μάχη μπήκαν αμέσως τα ΠΕΤΖΕΤΕΛ αλλά με το πέσιμο του ήλιου σταμάτησαν τις ρήψεις. Η περιοχή ήταν εξαιρετικά  δύσβατη .

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα, τέθηκε σε μερικό έλεγχο τα χαράματα και τώρα βρίσκεται σε αδράνεια χάρη στις νέες ρήψεις των ΠΕΤΖΕΤΕΛ με το που ξημέρωσε. Στο σημείο πάντως παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ας ευχηθούμε να είναι η τελευταία φωτιά της χρονιάς.. Η περιοχή των Σιμωτάτων και οι κάτοικοι δοκιμάστηκαν πολύ εφέτος από τον «ψυχάκια» με τα σπίρτα.

Δείτε φωτο εδω (κλικ)

===

08.00 πμ Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Σιμωτάτα – επιχειρούν τα ΠΕΤΖΕΤΕΛ

Ξεκίνησε χθες το απόγευμα λίγο μετά τις 18.00 και συνεχίζεται η φωτιά που ταλαιπώρησε για άλλη μια φορά τα Σιμωτάτα και τη γύρω περιοχή. Παρόλο που λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο καιρός γύρισε και φάνηκε οτι η φωτιά στα Σιμωτάτα έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, συνεχίζει να καίει μέχρι τώρα 8.30 πμ. Ευτυχώς με το ξημέρωμα άρχισαν να επιχειρούν τα ΠΕΤΖΕΤΕΛ και θα την τελειώσουν. Το σημείο είναι δύσβατο και πολύ δύσκολη η προσέγγισή του απο τις χερσαίες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και των εθελοντών.  Δείτε φωτο εδω (κλικ)

Η φωτογραφία του εξώφυλλου είναι του Peter Lee  , στο βάθος του ορίζοντα βλέπετε ενα απο τα ΠΕΤΖΕΤΕΛ να επιχειρεί.

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις