Μικτές ομάδες…..για κλάματα…….και με διαφορετικές εμφανίσεις…!!!

622

Στο Ενωσιακό Αθλητικό Κέντρο Φαρακλάτων διεξήχθησαν την Τετάρτη οι αγώνες των Μικτών μας ομάδων Παίδων και Νέων με τις αντίστοιχες ομάδες της Ε.Π.Σ Ζακύνθου για την 3η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων 2017-18.

Θα ξεκινήσουμε με κάποια θετικά εξέλιξη που είχαμε στις παραπάνω αναμετρήσεις και στη συνέχεια θα αναλύσουμε την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο μας ομάδες.

Είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας(διαβάστε εδώ) ότι ενώ οι ομάδες των άλλων Ε.Π.Σ εμφανίζονται στους αγώνες με διαφορετικές εμφανίσεις οι δικές μας ομάδες έχουν ακριβώς την ίδια….!!!

Φαίνεται ότι έστω και αργά εκείνοι που διαχειρίζονται τις τύχες του τοπικού ποδοσφαίρου έκαναν πράξη τα αυτονόητα καθώς στις σημερινές αναμετρήσεις οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν στους αγώνες με διαφορετική στολή…..

Δεν αντέχονταν άλλο πλέον αυτή η μιζέρια….και η κατάντια….

Ας περάσουμε τώρα στα αγωνιστικά ξεκινώντας με την ομάδα Παίδων η οποία κατάφερε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα να σκοράρει και να κατακτήσει τους 3 βαθμούς.

Η τελευταία νίκη της ομάδας Παίδων πριν τη σημερινή είχε σημειωθεί στις 3 Φεβρουαρίου του 2016 στο ίδιο γήπεδο και φανταστείτε και πάλι απέναντι στην τότε αντίστοιχη ομάδα της Ζακύνθου με σκορ 1-0…..!!!

Για να βρούμε νίκη ή έστω ισοπαλία απέναντι σε κάποια άλλη ομάδα θα πρέπει να ανατρέξουμε πολλά χρόνια πίσω κάτι που δείχνει το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε και το κυριότερο ότι πλέον έχουμε εθιστεί στη μετριότητα…..

Όταν μία ομάδα έστω και σε αυτές τις μικρές ηλικίες δεν μπορεί να πραγματοποιήσει κάποιες οργανωμένες επιθέσεις είναι αποκλειστική ευθύνη του τεχνικού της ομάδας………….!!!

Μια ομάδα στην οποία κυριαρχεί η εικόνα “όλοι μαζί ένα μπούγιο“….χωρίς να τηρούνται οι γραμμές….παραπέμποντας περισσότερο σε ποδόσφαιρο παιδικής χαράς δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις……!!!

Θα πει κάποιος σημασία έχει ότι κερδίσαμε και θα του απαντήσουμε αν είναι να περιμένουμε να δούμε νίκη σχεδόν κάθε δύο χρόνια………και αυτή από τύχη…..τότε χάρισμα σε εκείνους που την απολαμβάνουν…

Όταν αδυνατείς για 90′ λεπτά να απειλήσεις ουσιαστικά μία ομάδα που είναι υποδεέστερη από εσένα τότε κάτι δεν γίνεται σωστά και το κυριότερο για αυτή την κατάσταση υπάρχουν υπεύθυνοι…!!!

Ας περάσουμε στην ομάδα των Νέων όπου η φετινή εικόνα της πιθανόν να είναι και η χειρότερη των τελευταίων ετών………

Τρεις συνεχόμενες ήττες και μάλιστα οι δύο εντός έδρας με παθητικό 10 γκολ είναι αρκετά για να περιγράψουν τον πάτο που έχει πιάσει.

Ενώ περιμένεις ότι θα καταφέρει να κερδίσει την ομάδα της Ζακύνθου που ήταν στα μέτρα της αντίθετα παρουσιάζοντας μια τραγική εικόνα υποχρεώθηκε σε ήττα………με σκορ 1-3 το οποίο άνετα θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο…!!!

Με λανθασμένα μαρκαρίσματα…..ένα μονότονο παιχνίδι άξονα…. …και με προσπάθειες για γκολ με σουτ από τα 30 μέτρα….ήταν επόμενο ότι σε καμία περίπτωση η ομάδα μας δε θα έφευγε νικήτρια από τον αγωνιστικό χώρο όπως και τελικά έγινε.

Από την ομάδα των Νέων αγώνα με τον αγώνα δυστυχώς αποδεικνύεται ότι της λείπει η σοβαρότητα….η πειθαρχία….η υπευθυνότητα…….και ο απαραίτητος “τσαμπουκάς”……αντίθετα υπερισχύουν οι υπερφίαλες συμπεριφορές.

Αν οι υπεύθυνοι έχουν ταυτιστεί πλήρως με το απόλυτο μηδέν του βαθμολογικού πίνακα ας το ανακοινώσουν και επίσημα ώστε να το γνωρίζει η κοινωνία των δύο νησιών μας….

Έχει φτάσει η ώρα των ευθυνών και των αποφάσεων………………

 

Football Specialist

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

3 Σχόλια

  1. Με συγχώρειτε ΚΎΡΙΕ ΤΕΛΕΙΕ αν θέλετε ας έρθετε εσείς να δοκιμάσετε με τα δικά σας προσόντα να δούμε πόσα θα φάτε από τις αντίστοιχες ομάδες (μακαρι να φάτε κατω από 8).Απο ότι καταλαβαινω φθονειτε που δεν βρίσκεστε εσείς στη θέση όπου βρίσκονται οι παίχτες καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.Αν λοιπόν είστε μαθημένος να κερδίζετε ας δοκιμάσετε να αναμετρηθείτε εσείς με αυτές τις ομάδες μπας κι αλλάξει λίγο αυτή η σειρά με τις εκπληκτικές νικες σας.

  2. κ Σπεσιαλίστα (στην αθλητική δημοσιογραφία, στην προπονητική, άλλο, δεν κατάλαβα)
    Το θέμα των μεικτών μας ομάδων αλλά και του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου δεν είναι έτσι απλό.
    Πρώτα – πρώτα δεν υπάρχουν υποδομές. Τα γήπεδα μας είναι λίγα και προβληματικά.
    Ο πληθυσμός της Κεφαλονιάς είναι μικρός , μπορεί να συγκριθεί μόνο με της Ζακύνθου.
    Με τις συνθήκες που επικρατούν στις υποδομές, τα παιδιά στρέφονται σε άλλα αθλήματα
    και το ποδόσφαιρο στην Κεφαλονιά έχει καταντήσει από βασιλιάς των σπορ το πιο απαξιωμένο άθλημα.
    Τα παιδικά πρωταθλήματα, κυρίως λόγω έλλειψης κατάλληλων γηπέδων κλπ γίνονται απλά για να γίνουν και όπως- όπως να τελειώσουν.
    Τα πιο πολλά σωματεία, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, “κρατούν” τα παιδικά μόνο και μόνο επειδή είναι υποχρεωτικά (και όχι σε όλες τις κατηγορίες).
    Για τους ίδιους λόγους δεν υπάρχει κατηγορία πρωταθλήματος για ακόμη μεγαλύτερα παιδιά, τα οποία αναγκάζονται (μόνο 1+1) να παίζουν κατευθείαν στις αντρικές, με ότι προβλήματα και κινδύνους εγκυμονεί αυτό.
    Λοιπόν, αφού δεν υπάρχουν δυνατά πρωταθλήματα, μεγάλη συμμετοχή και συναγωνισμός (στο νησί μας), πως περιμένετε οι προπονητές των μικτών με μία μόνο προπόνηση να κάνουν ανταγωνιστικές ομάδες??
    Αυτό δεν γίνετε, θαύματα δεν γίνονται. Τα πράγματα όσο πάνε και χειροτερεύουν.
    Αφήστε λοιπόν την εύκολη κριτική.
    Οι αρμόδιοι (ΕΠΣΚΙ, Περιφέρεια, Δήμος, Σωματεία κλπ) ας κάνουν αυτά που πρέπει πραγματικά να γίνουν στην Κεφαλονιά και στο ποδόσφαιρο της και μετά θα μπορούμε να κάνουμε κριτική και στο αμιγώς ποδοσφαιρικό – τεχνικό κομμάτι, και στους προπονητές σε ότι τους αναλογεί, φυσικά και αυτοί δεν είναι στο απυρόβλητο.
    Όμως με το παραπάνω άρθρο είναι σαν να κοιτάμε το δένδρο και όχι το δάσος.

    Θεωρώ ότι δυστυχώς θα περάσουν πολλά χρόνια ακόμη για να φτιαχτούν επαρκείς και καλές υποδομές στην Κεφαλονιά, τα Σωματεία να έχουν την οικ. δυνατότητα να συντηρούν όλα τα απαραίτητα ποδοσφαιρικά τμήματα, την Πολιτεία αρωγό σε όλα αυτά, ώστε τα παιδιά να στραφούν ξανά στο ποδόσφαιρο και να έχουμε καλά αποτελέσματα.

  3. ΠΡΙΝ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΗΡΑΜΕ 1 ΚΥΠΕΛΟ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ! ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ….

Comments are closed.