15/11/2017

Σε συνέχεια της χθεσινής μας ενημέρωσης και τα σημερινά δεδομένα επιμένουν για την αλλαγή του καιρικού σκηνικού αρχικά με βροχές και νοτιάδες το Σάββατο και από την Κυριακή με στροφή των ανέμων σε δυτικούς-βορειοδυτικούς.

Αυτοί θα μεταφέρουν αρκετά ψυχρές αέριες μάζες με συνέπεια η θερμοκρασία να παρουσιάσει πτώση η οποία θα είναι αισθητή έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Επίσης υπάρχει η πιθανότητα για κάποια πρόσκαιρα και τοπικά φαινόμενα τα οποία στην περιοχή του Αίνου ενδέχεται να έχουν τη μορφή νιφαδόπτωσης ή ασθενής χιονόπτωσης.

Αρκετά ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καιρός για τις ημέρες των Χριστουγέννων….!!!

 

14/12/2017

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία τις επόμενες ημέρες αναμένουμε μία νέα αλλαγή του καιρού με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά η Παρασκευή θα κυλήσει με αρκετή συννεφιά και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποια πρόσκαιρα φαινόμενα κυρίως στο δεύτερο μισό της ημέρας.

Το Σάββατο θα έχουμε την κύρια φάση της κακοκαιρίας καθώς αναμένουμε τις περισσότερες βροχές και καταιγίδες προς το μεσημέρι και μετά με τη Δυτική Στερεά , την Ήπειρο και την Κέρκυρα να δέχονται και πάλι μεγάλες ποσότητες βροχής.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/12

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ενίσχυση γύρω στα 7-9 μποφόρ με συνέπεια η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές να κυμανθεί γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου ωστόσο προς το βράδυ και μετά θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς μεταφέροντας πιο ψυχρές αέριες μάζες.

Την Κυριακή η πτώση της θερμοκρασίας θα αρχίσει να γίνεται αισθητή και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλώνονται κατά περιόδους κάποια τοπικά φαινόμενα ενώ στην περιοχή του Αίνου δεν αποκλείεται και κάποια πρόσκαιρη νιφαδόπτωση ή χιονόπτωση.

Από τη Δευτέρα και μετά και εάν επαληθευτούν τα προγνωστικά στοιχεία ο υδράργυρος θα υποχωρήσει ακόμα περισσότερο θυμίζοντας πραγματικά χειμώνα….!!!

 

Σχόλιο

Comments are closed.