Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου , συνοδευόμενη από τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο και την κα Ζαφείρα την αρχαιολόγο που την συντήρησε, επιστρέφει στο Φισκάρδο η ιερά εικόνα – κειμήλιο της Γεννήσεως της Θεοτόκου. Η επίσημη τοποθέτηση της συντηρημένης πλέον ιεράς εικόνας στο θρόνο της θα γίνει από τον ίδιο τον Μητροπολίτη Δημήτριο την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου.  Η επίσημη παράδοση της εικόνος θα γίνει δια σχετικού πρωτοκόλλου εκ μέρους της εφορίας αρχαιοτήτων Κεφαλλήνιας δια της κυρίας Αννας Ζαφείρας . Θα παραβρεθούν μέλη του εκκλησιαστικό συμβούλιο, ενορίτες και υπάλληλοι της εφορίας  αρχαιοτήτων.

Εν συνεχεία την Κυριακή 21 Ιανουαρίου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό αρχιερατική θεία λειτουργία .  Η ενορία Φισκάρδου  και  η Ιερά Μητρόπολης Κεφαλληνίας  προσκαλούν όλους τους  Ερισιάνους να προσέλθουν σε αυτή τη πανηγυρική θεία λειτουργία για την επιστροφή της συντηρημένης πλέον ιεράς εικόνος της Θεοτόκου για να την προσκυνήσουν.

Η Γέννηση της Θεοτόκου,έργο του Κωνσταντίνου Μπουνιαλή Τζάνε, έργο του 1676. Φωτογραφία Μαρίνου Κοσμετάτου.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

2 Σχόλια

  1. Δε του καθότανε καλά φαίνεται του αγιογράφου η στάνη για μαιευτήριο και τη τοποθέτησε στο «Μητέρα»!!
    Και καλά αυτός μπορεί να ήτανε κουρλός, (μου αρέσουν και οι κορμοί δέντρων στη πλάτη της Παναγίας), θέλει να κουρλάνει και εμάς??
    Σε λίγο φαντάζομαι και τον Ιησού να μπαίνει στα Ροσόλυμα καβάλα στο άτι του Μεγαλέξανδρου!
    Καμία σχέση της απεικόνισης με τις αρχές και αξίες της θρησκείας μας.
    Η εκκλησία τί πρεσβεύει???

Comments are closed.