• Οι λιμενικές αρχές κλήθηκαν στο πολυτελές γιοτ όταν έφυγε ο δισεκατομμυριούχος Αλμπέρτο Μπαϊγέρες – Τι οδήγησε το κορίτσι που είχε προσληφθεί ως μέλος του πληρώματος να κρεμαστεί από τους κάβους του πλοίου – Ψάχνουν το μυστικό στο βίντεο

Αύγουστος 2018, Κεφαλονιά. Μία θαλαμηγός 93 μέτρων με το όνομα «Mayan Queen IV» γίνεται αντικείμενο συζήτησης στους κόλπους του μεγαλύτερου σε έκταση νησιού των Επτανήσων. (ΣΣ διαβάστε εδω το ρεπορταζ του Kefalonia press).

Οι εκφράσεις θαυμασμού γίνονται εικασίες και οι εικασίες μύθοι, μέχρι που οι τελευταίοι μετατρέπονται σε πραγματικότητα στο άκουσμα του ονόματος του ιδιοκτήτη της, του Μεξικανού δισεκατομμυριούχου Αλμπέρτο Μπαϊγέρες, η περιουσία του οποίου αγγίζει, σύμφωνα με το «Forbes», τα 9,6 δισ. δολάρια.
Γράφει ο Βασίλης Γούλας
Μαζί με την αγκυροβολημένη στο λιμάνι του Αργοστολίου θαλαμηγό ταξιδεύει και η είδηση του προηγούμενου σταθμού της, που δεν ήταν άλλος από την όμορφη Κρήτη, καθώς και το ότι οι επιβάτες της είχαν μόλις ολοκληρώσει τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Επόμενος προορισμός τους, άγνωστος για τους πολλούς, μεταφορικό μέσο τους ένα ιδιωτικό αεροσκάφος που τους περιμένει για επιβίβαση στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς. Για τον απλό κόσμο τίποτα δεν είναι ικανό να διασαλεύσει το απόλυτο όνειρο της οικογένειας του Αλμπέρτο Μπαϊγέρες καθώς ο πλούτος του μπορεί να τακτοποιήσει τα πάντα. Ολα αυτά όμως μέχρι το βράδυ της 29ης Αυγούστου, όταν ένα αναπάντεχο γεγονός ταράζει τη θερινή ανεμελιά των επιβατών της θαλαμηγού…

Μία αυτοκτονία, πολλά ερωτήματα

Ηταν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 29 Αυγούστου, όταν οι φωνές μελών του πληρώματος της «Mayan Queen IV» γίνονται αντιληπτές από ανυποψίαστους παραθεριστές και κατοίκους του νησιού. Ενα 20χρονο κορίτσι με καταγωγή από την Αυστραλία, μέλος του πληρώματος, εντοπίζεται από τον υπεύθυνο ασφαλείας κρεμασμένο στους κάβους της θαλαμηγού. Ο άνθρωπος παγώνει, μαζί και ένα ολόκληρο νησί. Τρέχει να τη σώσει, λύνει το σκοινί, ταρακουνάει το κορμί της. Πρέπει να είναι ακόμη ζωντανή, είναι ακόμη ζωντανή… Το κορίτσι μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Κεφαλονιάς, με την αεροδιακομιδή της σε νοσοκομείο της Αθήνας να θεωρείται κάτι παραπάνω από επιτακτική λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της. Πράγματι. Το επόμενο πρωινό η 20χρονη μεταφέρεται σε κωματώδη κατάσταση σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών. Οι γιατροί κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να την κρατήσουν στη ζωή, λίγο αργότερα όμως ανακοινώνουν τον θάνατό της, μαζί με την επισήμανση πως τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής θα αναδείξουν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Την ώρα ακριβώς που η νεαρή Αυστραλή σβήνει, ο Τύπος της Κεφαλονιάς παίρνει φωτιά. Κάποιοι πιστεύουν ακράδαντα ότι η νεαρή κοπέλα επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή της για καθαρά προσωπικούς λόγους, ενώ κάποιοι άλλοι ότι το μυστικό της εν λόγω αυτοχειρίας κρύβεται στο εσωτερικό της υπερπολυτελούς θαλαμηγού. Οσο περνούν οι μέρες, οι φήμες πολλαπλασιάζονται μαζί με τις καταθέσεις μελών του πληρώματος που βρίσκονταν στη θαλαμηγό το μοιραίο βράδυ της αυτοκτονίας. Υπάρχει η πεποίθηση ότι η αλήθεια δεν θα αργήσει να λάμψει, καθώς η πράξη της νεαρής κοπέλας έχει καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του σκάφους, υλικό το οποίο βρίσκεται πλέον στα χέρια του Λιμενικού Σώματος και των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών.

Γιατί μια κοπέλα να αυτοκτονήσει μέσα στον χώρο των εργοδοτών της; Ποιον ήθελε να τιμωρήσει; Γιατί επέλεξε την τελευταία μέρα των διακοπών για να το πράξει;
Τα ερωτήματα πολλά, σύμφωνα όμως με έγκυρες πληροφορίες δεν θα αργήσουν να δοθούν απαντήσεις αποκαλύπτοντας την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή.

Θάνατοι σε υποβρύχια και υπερπολυτελή σκάφη

Αυτοχειρία ή όχι, όποια κι αν είναι η απάντηση στο θρίλερ του θανάτου της νεαρής κοπέλας από την Αυστραλία μέσα στην πολυτελή θαλαμηγό του δισεκατομμυριούχου Αλμπέρτο Μπαϊγέρες, ο εν λόγω θάνατος έφερε στον νου πολλών το εφιαλτικό τέλος δύο ακόμη γυναικών στη θάλασσα εν ώρα εργασίας. Η πρώτη εξ αυτών άκουγε στο όνομα Κιμ Βαλ. Ηταν απόγευμα Πέμπτης, 10 Αυγούστου του 2017 όταν μία 30χρονη δημοσιογράφος από τη Σουηδία, η Κιμ Βαλ, επιβιβάζεται από μία προβλήτα της Κοπεγχάγης στο υποβρύχιο του Δανού εφευρέτη Πέτερ Μάντσεν για τις ανάγκες μιας συνέντευξης. Στις 2.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής η Κιμ αναφέρεται στις Αρχές ως αγνοούμενη από τον φίλο της, ενώ ο 46χρονος τότε Δανός διασώζεται από το Ναυτικό της χώρας όταν το υποβρύχιό του βυθίζεται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο λιμάνι της Κοπεγχάγης. Εντεκα μέρες μετά, το άψυχο σώμα της Κιμ εντοπίζεται από διερχόμενο ποδηλάτη στις όχθες του κόλπου Koge ενώ ο Μάντσεν συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη.

Ενας ακόμη περίεργος θάνατος σε πολυτελές σκάφος έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούλιο όταν η 32χρονη Βρετανή Ρεμπέκα Μπόιλε βρέθηκε νεκρή στη θαλαμηγό «La Polonia», αξίας 6 εκατ. λιρών, όπου διασκέδαζε μαζί με άλλους για τη νίκη της Αγγλίας επί της Κολομβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Το 32χρονο μοντέλο εντοπίστηκε νεκρό στην καμπίνα του ενώ, σύμφωνα με τα όσα έχουν γραφτεί, ο θάνατός της επήλθε από χτύπημα στο κεφάλι μετά από… πτώση σε σκάλες.
Για την ώρα, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι υπεύθυνοι του θανάτου της 20χρονης κοπέλας από την Αυστραλία ήταν οι ιδιοκτήτες της θαλαμηγού μέσα στην οποία εργαζόταν ή, αλλιώς, οι κροίσοι μιας οικογένειας με πρωταγωνιστή τον 87χρονο σήμερα Αλμπέρτο Μπαϊγέρες…

Ο Μεξικανός κροίσος και η μοιραία θαλαμηγός

Ο Μεξικανός μεγιστάνας, με περιουσία που αγγίζει τα 9,6 δισ. δολάρια, είναι, σύμφωνα με το «Forbes», ο 143ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη και ο δεύτερος πιο πλούσιος Μεξικανός -μετά τον Κάρλος Σλιμ-, ενώ συμπληρώνει και την πρώτη δεκάδα των πλουσιότερων ανθρώπων της Λατινικής Αμερικής. Γεννημένος το 1931 στο Μεξικό, γιος του Ραούλ Μπαϊγέρες, του μεγαλύτερου μετόχου της πανίσχυρης ζυθοποιίας Cerveceria Moctezuma, η οποία μεταξύ άλλων παράγει την μπίρα Sol και τα τελευταία χρόνια αποτελεί πλέον θυγατρική της Heineken International, σπουδάζει Οικονομικά και καταφέρνει να δημιουργήσει τον κολοσσό Bel, ένα γκρουπ το οποίο περιλαμβάνει δεκάδες εταιρείες, με σημαντικότερη όλων την Industrias Penoles, την πρώτη εταιρεία παραγωγής ασημιού σε ολόκληρο τον κόσμο και δεύτερη μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια εταιρεία ορυχείων στο Μεξικό, η οποία εκτός από ασήμι εξάγει πολλά ακόμη μεταλλεύματα, όπως μόλυβδο, ψευδάργυρο και χρυσό. Το γκρουπ Bel περιλαμβάνει επίσης τα πολυκαταστήματα «El Palacio de Hierro», την υπ’ αριθμόν ένα ασφαλιστική εταιρεία της χώρας Grupo Nacional Provincial S.A., επενδύσεις σε τράπεζες, γεωργικές επιχειρήσεις και πολλά ακόμη. Ο Μεξικανός επιχειρηματίας είναι αρκετά δημοφιλής στη χώρα του, καθώς δραστηριοποιείται και στον τομέα των ταυρομαχιών αλλά και διότι είναι ιδιοκτήτης του ITAM (Αυτόνομο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μεξικού), ενός από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και think tanks της πατρίδας του.

megistanaw
Ο μεγιστάνας Αλμπέρτο Μπαϊγέρες με περιουσία που αγγίζει τα 9,6 δισ. δολάρια είναι, σύμφωνα με το «Forbes», ο 143ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη

Οσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο Αλμπέρτο Μπαϊγέρες είναι πατέρας επτά παιδιών, έξι γιων και μιας κόρης, που αποτελεί τη μεγάλη του αδυναμία και η οποία έχει αναπτύξει μεγάλο φιλανθρωπικό έργο στο Μεξικό. Σχεδόν κάθε καλοκαίρι η εντυπωσιακή θαλαμηγός «Mayan Queen IV», που ανήκει στην οικογένειά του, βρίσκεται στην Ελλάδα συστήνοντας στους επιβάτες της τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Η εν λόγω θαλαμηγός, η οποία διαθέτει καμπίνες για 16 φιλοξενούμενους, σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα σκαφών Τιμ Χέιγουντ και το 2008 αποκτήθηκε από τον Μπαϊγέρες αντί του ποσού των 140 εκατ. δολαρίων. Από τότε που ήταν ακόμη παιδί ο Μπαϊγέρες λάτρευε τη θάλασσα απολαμβάνοντας την ελευθερία μέσα από ατέλειωτα ταξίδια. Το τελευταίο ωστόσο μάλλον θα του μείνει αξέχαστο τόσο επειδή σ’ αυτό έχασε τη ζωή της μία 20χρονη κοπέλα, μέλος του πληρώματος της θαλαμηγού του, όσο και διότι το όνομα της οικογένειας είδε το φως της δημοσιότητας εξαιτίας ενός μακάβριου γεγονότος.

Οι δύο εντυπωσιακές πισίνες στο τελευταίο κατάστρωμα της θαλαμηγού ολοκληρώνουν το πακέτο της πολυτέλειας που παρέχει ο ιδιοκτήτης της στους καλεσμένους του

murder

Νέα υπόθεση Μάντσεν;

Για το θρίλερ του Ιονίου υπάρχουν υπόνοιες ότι είναι παρόμοια υπόθεση με αυτή της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ από τη Σουηδία, που επιβιβάστηκε στις 10 Αυγούστου του 2017 στο υποβρύχιο του Δανού εφευρέτη Πέτερ Μάντσεν για τις ανάγκες μιας συνέντευξης. Η δημοσιογράφος βρέθηκε νεκρή έντεκα μέρες μετά, στις όχθες του κόλπου Koge, ενώ ο Μάντσεν συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια

madsen
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις