Τελικά έτσι όπως πάει το πράγμα με το έργο του γηπέδου Αργοστολίου («ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ» βεβαίως και όχι …. ανιστόρητα «Ανοιχτό Γήπεδο Αργοστολίου» κύριε Κωνσταντάκη) είναι καλλίτερα για τον πολυπράγμονα περί τα πολιτιστικά και αθλητικά τεκταινόμενα της Κεφαλονιάς πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ που βλέπει τον εαυτό του χαλίφη στη θέση του χαλίφη τελώντας εν αγνοία «μέχρι που φτάνουν τα χέρια του» να το μετατρέψει σε ….ανοιχτό – υπαίθριο σκυλάδικο (δες εδώ) .

Τα πλεονεκτήματα:

  1. Ένας χειμώνας έμεινε μέχρι να μας αφήσουνε γεια οι «Ισχυροί» της δημοτικής αρχής, οπότε και μπορεί να βάλει μια χαρά μια θερμαινόμενη σκηνή και τα κοντέινερ που έχουν φυτέψει για του Ρομά στα Λυκιαρδοπουλάτα ! Με μηδέν έξοδα θάχει έσοδα σίγουρα και σταθερά για την προεκλογική περίοδο πούρχεται.! Ιδιαίτερα τούτη την εποχή που δεν υπάρχει σκυλάδικο σ’ολόκληρη Κεφαλονιά χρυσές δουλειές θα κάνει !
  2. Δεν θα ξαναξεφτυλιστεί δίνοντας υποσχέσεις. Ήδη έχει γίνει ανέκδοτο με τις αναρίθμητες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις που έχει δώσει από το 2014 !

Έτσι κι αλλιώς θα μείνει στην ιστορία σαν εκείνος που επί των ημερών του κατάφερε να βάλουν λουκέτο ΟΛΑ τα ποδοσφαιρικά σωματεία του Αργοστολίου με πρώτο και καλλίτερο το ιστορικότερο σωματείο της Κεφαλλονιάς τον Παγκεφαλληνιακό (δες εδώ)

  1. Ακόμα και να τελειώσει το έργο (ε του κερατά κάποια μέρα θα τελειώσει …..δεν είναι απίθανο τους επόμενους 8 μήνες μέχρι που θα μας αφήσει γεια….) κανένας δεν θα τον πιστέψει και θα είναι λογικά σαν την γνωστή ιστορία με τον βοσκό και το λύκο….

Τα μειονεκτήματα: Δεν υπάρχουν !!!!

Αλλά ας σοβαρευτούμε..

ΕΡΓΟ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΡΓΟΣΟΛΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΩΤΗς 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2018

Μετά από τις αναρίθμητες υποσχέσεις δια στόματος Αγγελου Κωνσταντάκη σε σημείο γραφικότητας το έργο δημοπρατήθηκε στις 22/6/2017.

Στις 27/9/2017 εγκρίνεται από την οικονομική επιτροπή το πρακτικό ανάθεσης στην εταιρεία «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΕ» που έδωσε έκπτωση 31,37%.  Η σύμβαση υπογράφεται μετά από ….4 μήνες στις 12/1/2018 για 377.749,24 ευρώ με χρόνο ολοκλήρωσης 300 ημέρες δηλαδή μέχρι τις 11 Νοεμβρίου δηλαδή σε λιγότερο των δύο μηνών από σήμερα.

Οι εργασίες ξεκινάνε μετά από ….1 ½ μήνα στις 24/2/2018 και πέφτουνε απάνω σε….αρχαία και ….νερά που δεν είχανε.,….προβλέψει όταν οι πάντες γνώριζαν ότι το γήπεδο κατασκευάστηκε πάνω στα….μπάζα των σεισμών του 1953 που σκέπασαν ένα τμήμα του Κούταβου ! Ο Κωνσταντάκης έχοντας άγνοια της κατάστασης φωτογραφίζεται απάνω στα μπάζα ως άλλος ….Ερρίκος Σλήμαν !

Το έργο από κει και πέρα πάει ….. σαν τη χελώνα. Ξεκινάει, σταματάει και …φτου και πάλι ….ξεκινάει. Οι φήμες στα ποδοσφαιρικά στέκια πολλές και διάφορες. Πολύ περισσότερο οργιάζουν αφού ο κ. Κωνσταντάκης πλέον ό,τι και να λέει, ότι και να διαδίδει στα δικά του μέσα και παπαγαλάκια επισήμως είτε ανεπισήμως κανένας δεν του δίνει βάση !

Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος του νησιού μας στην Γ΄ Εθνική Α.Ο. Εικοσιμίας ενώ είχε πάρει αφειδώς υποσχέσεις για έτοιμο γήπεδο με το που ξεκινήσει το πρωτάθλημα ακόμη και στα τέλη Αυγούστου, αναγκάζεται να μετακομίσει στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 30 Σεπτεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσει στο Ενωσιακό τον Α.Ο. Υπάτου από την Βοιωτία. Και μάλιστα για να παίξει η ομάδα της Λειβαθούς….θα πληρώσει στην ΕΠΣΚΙ έτσι που τα έχει καταφέρει ο κ. Κωνσταντάκης.

Πάλι καλά θα πείτε που υπάρχει και το Ενωσιακό γήπεδο γιατί έτσι που τα κατάφερε ο Κωνσταντάκης ….τρία γήπεδα επί των ημερών του έχουν βγει….off ! Το γήπεδο Αργοστολίου, το μη αδειοδοτημένο και με τα χάλια του γήπεδο Λειβαθούς και το γήπεδο (συγνώμη χωράφι….) Τζαννάτων ! Και αν δεν ήταν η χείρα βοηθείας του Θόδωρου Γαλιατσάτου του Περιφερειάρχη (δεν θέλουν και πολύ οι Κερκυραίοι να τον πάρουν χαμπάρι και να τον κράξουν για τα έργα στην Κεφαλονιά;….) με τα γήπεδα Καραβομύλου και πρόσφατα της Σκάλας ….δεν θάμενε ομάδα για ομάδα στην Κεφαλονιά.

ΕΡΓΟ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΡΓΟΣΟΛΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΩΤΗς 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2018

Και αν δεν ήταν και το Ενωσιακό έστω και δίχως νάχει ποτέ συντηρηθεί (ο Μαζαράκης φταίει άσπονδος φίλος του Κωνσταντάκη….) τότε η ομάδα της Λειβαθούς θα μετανάστευε στην άλλη άκρη της Κεφαλονιάς….Έρισο μεριά, στο νέο γήπεδο δωρεά της οικογένειας Βασιλάτου που και αυτό βολοδέρνει για να  αδειοδοτηθεί.

Ο εργολάβος του έργου του γηπέδου συμβαίνει να είναι ο ίδιος (ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΕ) που πριν λίγες ημέρες πήρε και το έργο της Κυανής Ακτής (δες εδώ).

Τα πράγματα γίνονται δύσκολα για τον εργολάβο όσο καλό όνομα και νάχει στην αγορά και είναι λογικό.

Ο φόβος είναι μην επαναληφθούν τα ίδια με το Γηροκομείο και την Πλατεία , όπου επιλέχθηκε από την δημοτική αρχή (στυγνά το ομολόγησε ο αντιδήμαρχος των έργων Διονύσιος Λυκούδης….) να πέσει όλη η δύναμη του ίδιου και σε αυτήν περίπτωση εργολάβου στα δύο αυτά έργα, στο….έργο βιτρίνας και το Γηροκομείο να μείνει όχι μόνο πίσω αλλά να βολοδέρνει για να τελειώσει !

Και φυσικά όπως με αυτή την περίπτωση,  ο φόβος είναι να δοθεί προτεραιότητα στο έργο βιτρίνα….της Κυανής Ακτής. Άλλωστε εμμέσως πλην σαφώς προδιέγραψε την προτεραιότητα ο κ. Λυκούδης βεβαιώνοντας ότι το έργο της Καινής Ακτής που σύμφωνα με τη σύμβαση θα τελειώσει  στις 9 Ιουνίου,  θα  τελειώσει  στις 31 (έστω) Μαρτίου, δηλαδή ….70 ημέρες νωρίτερα !

Και αφήσαμε τελευταίο τα οικονομικά του έργου. Το έργο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και το πρόγραμμα του Υπουργείου Αθλητισμού που σημαίνει εξαρχής προβλήματα στην ρευστότητα. Απλά ο εργολάβος πρέπει να κάνει κάποιες εργασίες, να τις εγκρίνει ο Δήμος, να βγαίνει τιμολόγιο, να πηγαίνει στο Υπουργείο Αθλητισμού, να εγκρίνεται το ποσό και να έρχεται στο Δήμο για να πληρωθεί.

Ζήσε Μάη μου…. Κάπως έτσι οι πληροφορίες που κυκλοφορούνε στις κερκίδες  λένε ότι ο εργολάβος πρέπει να αγοράσει με δικά του λεφτά !( κάπου ….στα 200 χιλιάρικα το συνθετικό χορτάρι και μετά…..να πληρωθεί !

Αυτό -σύμφωνα πάντα με τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες – είναι και ο σοβαρότερος λόγος που έχει…..φρενάρει τόσο καιρό το έργο και δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί όπως θάπρεπε μέσα στο καλοκαίρι. Φαντάζεστε τώρα ν’αρχίσουν και οι βροχές συν όλα τ’άλλα προβλήματα;

Αν τώρα λάβουμε υπόψη ότι μέχρι τώρα έχουν εγκριθεί 100.000 ευρώ για το 2ο τρίμηνο του 2018 και 50.000 ευρώ για το τρίτο τρίμηνο του 2018,  σύνολο εγκεκριμένων πιστώσεων για το 2018 μόνο…150.000 ευρώ που δεν φτάνουν ούτε ….για ζήτω (απόφαση 89685/28-8-2018 με ΑΔΑ: ΩΛΤΜ465ΧΙ8-Ω5Ο) , αφού το συμβατικό ποσό είναι υπερδιπλάσιο …. 377.749,24 ευρώ !

Το τι  θα γίνει με το γήπεδο ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ,  ένας ….Χαϊδεμένος (ο εργολάβος) ξέρει , όταν το άλλο έργο της Κυανής Ακτής , από την άλλη πλευρά της πόλης,  έχει ….το ζεστό ρευστό χρήμα του Λιμενικού Ταμείου !

 Ο Γηπεδούχος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

Comments are closed.