Ο Αντιδήμαρχος και μεγάλων έργων Διονύσης Λυκούδης  «ξανακτύπησε» από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook συνεχίζοντας το ρόλο της «Σούζι» , και ξεχνάει και ψεύδεται!  (δες εδώ) ).

Αντιγράφουμε:

«2.253.555 ευρώ για το Ληξούρι!!!
Ένα μεγάλο έργο υποδομής εντάχθηκε και δημοπρατείται άμεσα για το Ληξουρι. Πρόκειται για την κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης σε ολόκληρη την πόλη. Οι «ένοχοι» για την υγεία των κατοίκων αμίαντοσωλήνες θα αποτελέσουν πια παρελθόν. Μετά το Αργοστόλι που το αντίστοιχο έργο ολοκληρώθηκε πέρυσι, η σειρά του Ληξουρίου είναι γεγονός!!!! Προχωράμε….!!!»

Κατά που “προχωράμε” κ. Αντιδήμαρχε? Κατά τον γκρεμό ή κατά το ρέμα??

Δεν θυμάστε κύριε Αντιδήμαρχε τι συμβαίνει με το έργο αυτό ? Δεν θελετε να θυμηθείτε?
Γιατί φαντάζει απίστευτο να “ψευδεστε” για ένα τόσο σημαντικό έργο.

Τέλος πάντων. Θα θυμήσουμε εμείς στους Ληξουριώτες και σε όλους τους Κεφαλονίτες τι ακριβώς συμβαίνει με το έργο της ύδρευσης του Ληξουριού.

Το λοιπόν!

√ Το έργο της ύδρευσης του Ληξουριού έχει ενταχθεί εδώ και ….15 μήνες και όχι τώρα όπως το εμφανίζει ο κ. Λυκούδης !!! Αλλά τι να πει επ’ αυτού ο κ. Αντ’ Αυτού?  

Ότι τόσους μήνες λόγω ανικανότητας και αβλεψίας της δημοτικής αρχής και του ιδίου προσωπικά (ως αρμόδιος για τα έργα αντιδημάρχους),  το έργο πήγε έξι μήνες πίσω – όπως αποκαλύψαμε στις 22 και στις 23 του περασμένου Αυγούστου- γιατί είχαν ξεχάσει να γράψουν στην απόφαση ορισμού του υπολόγου ….. το ΑΦΜ της ΔΕΥΑΚ !!!!! (δες εδώ και εδώ) .

Ο Κύριος Ανταυτού κομπορρημονεί για το έργο της ύδρευσης του Ληξουριού, αλλά …. “και ψεύδεται και ξεχνά ως άλλη Σούζι”, ότι το έργο αποτελεί το μνημείο της ανικανότητας της δημοτικής αρχής Παρίση- Λυκούδη για το Ληξούρι!

√ Μάλλον ξεχνάει ο Κύριος Ανταυτού ότι το έργο απεντάχτηκε από το ΕΣΠΑ ….δύο φορές.

Την πρώτη το 2013 λόγω ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής να φτιάξει σωστά το φάκελο (δεν προσκόμισε την απαραίτητη – αν είναι δυνατόν…. «αδειοδότηση για πόσιμο νερό» !) και

την δεύτερη το 2014 από τον ανεκδιήγητο πρώην γαλάζιο Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου που λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει …. απένταξε το έργο δίχως εξηγήσεις αλλά και …. καμία διαμαρτυρία από τη δημοτική αρχή του «αδελφού» Αλέξανδρου.

Το  έργο τελικά εντάχθηκε και πάλι μετά από ….τρία χρόνια,  στις 7/8/2017 από το Θόδωρο Γαλιατσάτο. (Ο,τι μπορούν κάνουν….για να σε εκθέτουν κ. Περιφερειάρχη και νάχεις και τον Μπάκη να σε εγκαλεί  ότι δεν βοηθάς το δήμο) …. (δες εδώ) !!!  

√  Όταν αποδίδει ο Κύριος Ανταυτού την «ενοχή» για την υγεία των κατοίκων στους αμιαντοσωλήνες,  και ψεύδεται και κινδυνολογεί. Πρώτον γιατί κανένα σύμπτωμα δεν έχει αναφερθεί με αυτή την αιτία ενώ αντίθετα σε όλους είναι γνωστό πως από τους σεισμούς του 2014 και δώθε το δίκτυο της ύδρευσης έχει εγκαταλειφτεί εγκληματικά και «το νερό του Ληξουριού «δεν πίνεται ούτε από τα ζώα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή του Παπαδάτου Γ. κατοίκου Ληξουριού  δες εδώ) !!!

√ Ισχυρίζεται  ο Κύριος Ανταυτού ότι το έργο της ύδρευσης του Ληξουρίου «δημοπρατείται άμεσα»και για του λόγου το αληθές δημοσιεύει ένα έγγραφο της Περιφέρειας. Μόνο που αν έμπαινε στον κόπο να διαβάσει το έγγραφο προσεκτικά θα διαπίστωνε ότι ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ δημοπράτησης του έργου, αλλά …. η ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ δημοπράτησης !!!!

 Από την προέγκριση μέχρι ….την έγκριση Κύριε Ανταυτού είναι αρκετών μηνών  απόσταση !!! Ειδικά με την ….άξια και ικανή δημοτική αρχή  που ηγείστε μετά του Δημάρχου…  Το πιθανότερο όλων -σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα – είναι να γίνει η δημοπρασία  από την  …… επόμενη δημοτική αρχή του Δήμου Ληξουρίου (αν σπάσει ο Δήμος).

 Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης με τους χρόνους αναφέρουμε ότι το υπερδιπλάσιου προϋπολογισμού (5.953.200 ευρώ) έργο της ύδρευσης Αργοστολίου, από την κατάρτιση των όρων του διαγωνισμού (29/11/2011) μέχρι την υπογραφή της σύμβασης (6/9/2012) πέρασαν οκτώ (συν) μήνες, που σημαίνει ότι αν τηρηθούν τα ίδια χρονικά όρια το πιθανότερο είναι να το υπογράψει ….ο νέος δήμαρχος !!!!

 Άσχετος??

Αναφέρει  ο Κύριος Ανταυτού , με….τρία μάλιστα θαυμαστικά :  «2.253.555 ευρώ για το Ληξούρι !!!». Και όμως ο αρμόδιος για τα έργα αντιδήμαρχος δείχνει να μην γνωρίζει τον πραγματικό προϋπολογισμό του έργου !!!!  Όχι! αυτό δεν είναι ψεύδος είναι …. ασχετοσύνη !!!   Γιατί:

 Σύμφωνα με την 567/7-8-2017 απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Θόδωρου Γαλιατσάτου ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ (ΑΔΑ: 69ΑΥ7ΛΕ-Κ9Τ)  , το έργο εντάσσεται με 70.000 ευρώ περισσότερα, δηλαδή με 2.323.555,45 ευρώ αντί ….2.253.555 ευρώ που ενημερώνει ο κατεξοχήν αρμόδιος αντιδήμαρχος και Ανταυτού κ. Λυκούδης ότι πάνε στο Ληξούρι !!!!

Και ξέρετε το γιατί;

 Γιατί ο Δήμος ως δικαιούχος παίρνει  2.253.555 ευρώ και τα υπόλοιπα ….70.000 ευρώ πάνε στην ….Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας για την αρχαιολογική επίβλεψη του έργου που ο Κύριος Ανταυτού δείχνει να αγνοεί !!!!

  Κι επειδή όλα αυτά τα καμώματα και τα γραψίματα στο facebook φαίνεται να γίνονται μάλλον για τις προεκλογικές ανάγκες είτε του αδελφού Μπάκη (με την ελπίδα βεβαίως νάναι υποψήφιος) είτε των ιδίων (με την ελπίδα βεβαίως να μείνει ένας δήμος ή αν σπάσει, του όποιου εκλεκτού τους….), 

το μόνο που τους μένει τελκά να πλασάρουν προεκλογικά στους Ληξουριώτες είναι την ανικανότητά τους να δημοπρατήσουν στα 9 χρόνια της θητείας τους ένα έργο 2+ εκατ. ευρώ  . Ενα έργο ζωτικής σημασίας για το Ληξούρι!

Αλλά οι Ληξουριώτες έχουν τα μέντε τους!  

 Ο Σχολιαστής

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις