Χθες οι Κτηριακές Υποδομές ΑΕ ανακοίνωσαν ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα δημοσιευτούν οι προκηρύξεις των πέντε σχολικών κτιρίων που πριν ένα χρόνο είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και έτσι, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΚΤΥΠ ΑΕ «θα μπει τέλος στα προβλήματα σχολικής στέγης, που άφησε πίσω του ο σεισμός του 2014» .

Συγκεκριμένα τα έργα που δημοπρατούνται είναι:

  1.  2ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.
  2. 2ο και 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, προϋπολογισμού 1.750.000 ευρώ
  3. 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου, προϋπολογισμού 1.185.000 ευρώ
  4. Γυμνάσιο και Λύκειο Ληξουρίου, προϋπολογισμού 2.262.000 ευρώ
  5. Νηπιαγωγείο Λακήθρας Κεφαλονιάς, προϋπολογισμού 112.406,51 ευρώ

Όμως! Άλλα είχε υποσχεθεί  η δημοτική αρχή. Συγκεκριμένα:

Στις  5 Οκτωβρίου  και με αφορμή τις απαντήσεις των αρμοδίων σε ερώτηση του ΚΚΕ (δες εδώ) για την κατάσταση των σχολείων στην Κεφαλονιά σημειώναμε μεταξύ των άλλων (δες εδώ) :

«Αν υπήρχε η ελάχιστη τσίπα θα έπρεπε να παραιτηθούν με το που δημοσιοποίησε το ΚΚΕ την απάντηση, ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Διονύσιος Λυκούδης και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Ευάγγελος Κεκάτος. Αλλά ναι…. Ο πρώτος δεν ξέρει … «που πατάει και που βρίσκεται», ο δεύτερος έχει τις…. προσωπικές του σκοτούρες και ο τρίτος κάπου κάνει…. τουρισμό !»

 Γιατί το λέγαμε; Γιατί όπως αποδείχθηκε από τις απαντήσεις των αρμοδίων (Υπουργείο, ΚΤΥΠ ΑΕ κ.λ.π.) η δημοτική αρχή είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ για την απέραντη σχολική παραγκούπολη με τις 100 και πλέον σχολικές αίθουσες που έχουν κατακλύσει απ’άκρου εις άκρον την Κεφαλονιά και η αρμόδια για το θέμα ηγεσία της Παρίσης, Λυκούδης, Κεκάτος όχι μόνο σφυρίζει….αδιάφορα, αλλά και το τερματίζει με τον δήμαρχο να δηλώνει την ώρα που δημοπρατούνται τα έργα της επισκευής των σχολείων:

 Για το ΓΕΛ Ληξουρίου σε κάθε ευκαιρία ο δήμαρχος διαβεβαιώνει τη θέληση της δημοτικής αρχής για «ένα νέο σχολικό συγκρότημα που θα στεγάσει το Λύκειο Ληξουρίου»!

Για το 2ο & 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος στις 29/3/2018 με εκπροσώπους συλλόγων γονέων, του Συντονιστικού των μαθητών, 15μελών, της ΕΛΜΕΚΙ και άλλων φορέων φέρεται «να ξεκαθάρισε ότι ο δήμος δεν προτίθεται σχετικά με 2ου & 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου να παραχωρήσει τον χώρο για την επισκευή και χρήση του ως σχολείου, ούτε θα προχωρήσει με ενέργειές του προς το υπουργείο Υποδομών  γι΄αυτό τον σκοπό»  (δες εδώ) !!!!

Και όσον αφορά το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου στην ίδια συνάντηση, ο δήμαρχος…δηλώνει ότι «συμφωνεί στο γκρέμισμα του 4ου δημοτικού και στο χτίσιμο νέου σχολικού συγκροτήματος»  (δες εδώ)  !!!!

Αυτό που μένει είναι να δούμε αν ο δήμαρχος θα τηρήσει την υπόσχεσή του και δεν θα παραχωρηθούν τα 3 από τα 5 σχολεία για την επισκευή των κτιρίων !

Αν μεν τηρήσει την υπόσχεσή του θα είναι ….είδηση αφού για πρώτη φορά η δημοτική ηγεσία στα οκτώ χρόνια θητείας της τηρεί μια υπόσχεσή της, μόνο που θα πρέπει να την συνοδεύσει με το τι μέλλει γενέσθαι !

Αν δεν την τηρήσει …. «παλιά μου τέχνη κόσκινο», άλλη μία υπόσχεση στις αμέτρητες άλλες !

Υπομονή πατριώτες…..έξι και ένας μήνες μείνανε και …. «ούτε ψύλλος στον κόρφο τους» σε κείνους που θα τους διαδεχθούν την 1η Σεπτέμβρη του 2019.

Ο Σχολιαστής

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις