Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για  το επικείμενο σπάσιμο του δήμου Κεφαλονιάς. Το ανάθεμα κι οι κατάρες που βγαίνουν από το δημαρχικό μέγαρο προσπαθούν να θολώσουν το τοπίο και φυσικά να κρύψουν τον πραγματικό υπαίτιο που δεν είναι άλλος από  την ανίκανη κι επικίνδυνη δημοτική αρχή, που είχαμε την ατυχία να έχουμε τα τελευταία 8 χρόνια περίπου.

Παρότι διαφαίνεται ότι ίσως αυτό συμβεί με μια καθυστέρηση λόγω των δημοτικών εκλογών, ωστόσο καιρός είναι να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους.

Όταν η κυβέρνηση του τότε ΠΑΣΟΚ (2010) αποφάσιζε με τον Καλλικράτη την ενοποίηση των δήμων, ο σημερινός δήμαρχος «έβγαζε αφρούς»  και ήταν κάθετα εναντίον σε όλα τα οφέλη που προέκυπταν  από τις συνενώσεις.

Του πήρε 9 σχεδόν χρόνια για να καταλάβει και να εκτιμήσει την πρωτοπορία του εγχειρήματος και σήμερα αυτό που αναθεμάτιζε το υπερασπίζεται μετά μανίας, αφού φυσικά έχει κερδίσει το δήμο Κεφαλονιάς δυο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Μέσα σε αυτά όμως τα χρόνια, ο δήμαρχος και οι συν αυτόν, δεν υπηρέτησαν δυστυχώς την ενοποίηση που έχουν σημαία τους σήμερα, στάθηκαν ανίκανοι να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της εποχής και ως ανίκανοι δεν κατάφεραν  ο ενιαίος δήμος στο νησί μας να λειτουργήσει με επιτυχία.

Εγκατέλειψαν στην τύχη τους και κυριολεκτικά στον αυτόματο όλη την Κεφαλονιάμε εξαίρεση το Αργοστόλι αλλά κι αυτό χωρίς ουσιαστικό έργο, αρκέστηκαν στα έργα βιτρίνας.

Ρήμαξαν το Ληξούρι,   ιδιαίτερα μετά τους σεισμούς του 2014, μετέτρεψαν την Σάμη και το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού, σε φτωχό συγγενή, εξαθλίωσαν  την πιο διάσημη παραλία μας, το Μύρτο με συνέπεια να μην παρουσιάζει επαρκή έσοδα και παράτησαν τα δημοτικά διαμερίσματα και τα χωριά να παλεύουν χάρη στο φιλότιμο των κατοίκων και των παρέδρων τους.

Μόλις πριν λίγες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας λίστα με 243 έργα ανεκτέλεστα παρότι χρηματοδοτούμενα.

Και μέσα σε αυτό το διάστημα, οι πολίτες του νησιού μας αρχίζουν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο των εκλεγμένων τοπικών αρχόντων, βλέπουν πόσο επικίνδυνη για τον τόπο είναι η ανικανότητα τους κι αρχίζουν με τοπικές συνελεύσεις, αιτήματα και υπογραφές να ζητούν επιτακτικά το σπάσιμο εκ νέου του δήμου.

Οι πιέσεις σε τοπικό επίπεδο έντονες, με τις διαμαρτυρίες φορέων και πολιτών στο δημαρχείο  σε καθημερινή σχεδόν βάση. Οι ίδιες πιέσεις σε κεντρικό επίπεδο ασφυκτικές, μόνο από την Παλική έφτασε αίτημα με 5.000 υπογραφές με αποτέλεσμα, ο Υπ. Εσωτερικών κ .Χαρίτσης  να αποφασίζει σε τρία νησιά πανελλαδικά, την αλλαγή χωροταξικού, ανάμεσα τους και το δικό μας.

Κι ερχόμαστε στο σήμερα, που ο δήμαρχος κι οι σύμβουλοι του αντί να σκύψουν το κεφάλι,να ζητήσουν συγγνώμη και να παραδεχθούν την ανικανότητα τους να διοικήσουν σωστά τον δήμο, έρχονται με ύφος πολλά βαρύ να κατηγορήσουν την κυβέρνηση και την βουλευτή που αναγκάζονται εκ του αποτελέσματος  να υπακούσουν στην θέληση του κόσμου για τη διάσπαση του ενιαίου δήμου Κεφαλονιάς.

Κύριοι, είστε στο τιμόνι του δήμου όχι 1 ή 2 αλλά κοντά 8 χρόνια, έχετε την ΜΟΝΗ, την ΠΛΗΡΗ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ  ΕΥΘΥΝΗ  για ότι δρομολογείται, διότι  πήρατε στα χέρια σας έναν ενιαίο δήμο και καταλήξατε να  τον “διαλύσετε”  και σαν μην φτάνει αυτό , φωνάζετε κι από πάνω με  ‘αγανακτισμένες διαμαρτυρίες ‘.

Αλήθεια τώρα, την παροιμία ‘’στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί’’ δεν έτυχε να την γνωρίζετε?

Αντώνης Λ.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις