Τα ανεπανάληπτα «διαμάντια» της συνέντευξης του κ. Παρίση (Μέρος 3ο )

458
Αλέξανδρος Παρίσης, δήμαρχος Κεφαλονιάς

Συνεχίζουμε με «τα διαμάντια» της συνέντευξης Παρίση στην aftodioikisi.gr (δες εδώ) σήμερα και το Μέρος 3ο . Έχουν προηγηθεί το Μέρος 1ο με την πρωτοφανή και δίχως μισόλογα απροκάλυπτη «Ομολογία Αλέξανδρου Παρίση σε Αθηναϊκά ΜΜΕ για το σχεδόν μηδενικό έργο της θητείας του»  (δες εδω)  και το Μέρος 2ο με «Τα ανεπανάληπτα «διαμάντια» της συνέντευξης του κ. Παρίση» (δες εδώ).

Σήμερα λοιπόν το Μέρος 3ο και τελευταίο «των ανεπανάληπτων» της συνέντευξης Παρίση.

Διευκρίζουμε ότι όσα αναφέρονται στο όνομα του κ. Παρίση είναι από απομαγνητοφώνηση χωρίς ουδεμία παρέμβαση από την Συντακτική Ομάδα του kefaloniapress.gr

Περί πόρων της αυτοδιοίκησης

Αλέξανδρος Παρίσης: «Έχουνε μειωθεί οι πόροι της τοπικής αυτοδιοίκησης στο 60%. Έπαιρνε η Κεφαλονιά ένα εκατομμύριο τώρα παίρνει 400 χιλιάδες και παίρνω 132, κρατάνε τα χρέη»

Τα πραγματικά γεγονότα:

Δεν ξέρουμε σε τι αναφέρονται τα νούμερα που έδωσε στην συνέντευξη ο κ. Παρίσης. Εξάλλου είναι γνωστές οι υπερβολές του για λόγους εντυπωσιασμού.

Τα επίσημα στοιχεία του Δήμου για τα χρήματα που εισπράττονται από την Κυβέρνηση , είναι τα κάτωθι:

Σύμφωνα με την 113/24-5-2013 απόφαση της οικονομικής επιτροπής (ΑΔΑ: ΒΕΧΒΩΕ5-ΦΥΧ) με θέμα: «Σύνταξη Έκθεσης και κατάρτιση του απολογισμού , ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης οικονομικού έτους 2011» τα έσοδα του δήμου το 2011 πρώτο χρόνο της λειτουργίας του από «επιχορηγήσεις» ήταν 10.938.146,72 ευρώ.

Σύμφωνα με την αντίστοιχη απόφαση 354/11-12-2018 (ΑΔΑ: 63ΙΓΩΕ5-ΔΓΓ) της οικονομικής επιτροπής με θέμα: «Σύνταξη Έκθεσης και κατάρτιση του απολογισμού , ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης οικονομικού έτους 2017» τα έσοδα του δήμου το 2017 από «επιχορηγήσεις» ήταν 14.374.757,51 ευρώ, δηλαδή αύξηση ….31,42% !!!!

Tα συμπεράσματα δικά σας!

Περί χρέους ο λόγος

Αλέξανδρος Παρίσης: «Βρήκα την Κεφαλονιά με 40 εκατ. χρέος και την έχω φέρει στα 11, στα 10».

Τα πραγματικά γεγονότα:

Η δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος κ. Παρίσης εννιά χρόνια τώρα ανάλογα με το ακροατήριο δίνουν και….διαφορετικό νούμερο για το χρέος που παρελήφθη από τους πρώην δήμους. Η αναξιοπιστία της δημοτικής αρχής σε όλο της το μεγαλείο !
Δεν ξέρει, στην κυριολεξία….δεν ξέρει, εννιά χρόνια τώρα,τι παρέλαβε από τους πρώην δήμους ! 42 εκατ. ευρώ; 25 εκατ. ευρώ; 43 εκατ. ευρώ; 11 εκατ. ευρώ; Ανάθεμα και αν ξέρουν τι τους γίνεται.

Το μόνο σίγουρο είναι το ασύλληπτο χρεωστικό άνοιγμα του πρώην Δήμου Λειβαθούς 3.104.077,71 ευρώ που παρελήφθη από τον τελευταίο δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο .

Για την εξόφληση αυτού του δανείου η δημοτική αρχή του Α. Παρίση αδιαμαρτύρητα φορτώθηκε αντίστοιχο δάνειο . Ήταν η εποχή της αγαστής συνεργασίας της δημοτικής αρχής με τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης το 2012 η οποία είχε καταλήξει στο να αναλάβει πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ο. Μιχαλάτος της … αντιπολιτεύσεως.

Αυτό το δάνειο των 3.104.077,71 ευρώ έχει φερει τον κ. Μιχαλάτο μαζί με άλλους 25 αιρετούς και υπαλλήλους κατηγορούμενος ενώπιον των δικαστηρίων για το «κακούργημα της απιστίας». Η δίκη είναι προσδιορισμένη (μετά από αναβολή) για τις 18 Σεπτεμβρίου. Τότε θα έχει αναλάβει το δήμο η νέα δημοτική αρχή που θα προέλθει από τις κάλπες του Μαίου.. Ο κίνδυνος είναι ορατός να τεθούν σε αργία όλοι οι αιρετοί κατηγορούμενοι συμπεριλαμβανομένου του κ. Μιχαλάτου.

Πάντως η πλέον αξιόπιστη απάντηση από τον δήμο σχετικά με το πολυθρύλητο χρέος που παρελήφθη από τον κ. Παρίση είναι η απάντηση της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου στις 25/7/2013 με αφορμή τη συζήτηση της έκθεσης αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού του Δήμου για το β΄ τρίμηνο Oικ. Έτους 2013 στην 28η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία σε σχετική ερώτηση για τις οφειλές του Δήμου σε προμηθευτές και έργα μέχρι την 31/12/2010, έδωσε την εξής αποκαλυπτική απάντηση (την αντιγράφουμε κατά λέξη) :

“Το σύνολο των απλήρωτων υποχρεώσεων σε προμηθευτές σύμφωνα και με την τροποποιημένη αρχική απογραφή του Δήμου Κεφαλλονιάς ανέρχεται στο ποσό των 11.009.070,70 ευρώ” !!!! Το ποσό αυτό 6 χρόνια ποτέ δεν διαψεύστηκε επίσημα από τη δημοτική αρχή !

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Περί των σεισμών

Αλέξανδρος Παρίσης: «Ό,τι μπορέσαμε κάναμε (για τους σεισμούς). Πέσανε εκατομμύρια. Η κυβέρνηση του Σαμαρά βοήθησε για τους σεισμούς. Μόλις έπεσε η κυβέρνηση δεν έχει γίνει τίποτα από κει και πέρα. Μπορεί να προχωρήσει έτσι;»

Τα πραγματικά γεγονότα:

Διερωτόμαστε και εμείς κ. Δήμαρχε…. «μπορεί να προχωρήσει» με τόση διαστρέβλωση της αλήθειας;

Τα εκατομμύρια του Σαμαρά που πέσανε κ. Παρίση είναι αυτά που σας σώσανε στις εκλογές του 2014 ! Ο ίδιος εξάλλουν ο κ. Παρίσης το ομολόγησε, σχεδόν ξεδιάντροπα, στους Ληξουριώτες που τον επισκέφθηκαν με αφορμή τα 5 χρόνια εγκατάλειψης από το Δήμο της Παλικής: «Έφερα 10 εκατομμύρια και μοιραστήκανε μέσα… Άλλοι πήρανε δύο, δυόμιση, τρία χιλιάρικα οικοσκευές ως πρώτη κίνηση» !!!!

Τι έχει δώσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Κεφαλονιάς.

4.300.000 ευρώ για το λιμάνι του Αργοστολίου που τώρα γίνεται το έργο είναι με υπογραφή Υπουργού Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

2.323.555,45 ευρώ για την ύδρευση του Ληξουρίου από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 7/8/2017 το έργο εντάχτηκε στο ΕΣΠΑ. Το έργο όμως δεν εχει δημοπρατηθεί ακόμα με ευθύνη της δημοτικής αρχής και του αντιδήμαρχου μεγάλων εργων Δονύση Λυκούδη.

7.139.981,10 ευρώ για τα έργα του νέου Αργοστολίου (δες εδώ) που τόσο διαφημίζει η δημοτική αρχή της ανάπλασης της Πλατείας και της οδού Βαλλιάνου και της παραλίας και τώρα της Ριζοσπαστών και της 21ης Μαΐου φέρνουν την υπογραφή υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ

4.523.272 ευρώ για την αφαλάτωση του νερού στο Αργοστόλι δόθηκαν στο Δήμο στις 22/11/2016 έχει την υπογραφή Υπουργών της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

550.430,08 ευρώ δόθηκαν από την Κυβέρνηση για το γήπεδο Αργοστολίου

5.329.406,51 ευρώ για την επισκευή 5 σχολείων με υπογραφη Υπουργών ΣΥΡΙΖΑ.

814.270 ευρώ για μηχανήματα, σχολεία, παιδικές χαρές – πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ , δόθηκαν φυσικά από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εντός του 2018

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Περί παλαιών χρεών και εγκατάλειψη χωριών

Αλέξανδρος Παρίσης: «Υπάρχουν προβλήματα στην περιφέρεια (Σ.Σ. στα χωριά της Κεφαλονιάς) τα οποία λόγω ελλείψεως χρημάτων μας κυνηγάνε παλιά χρέη, αποφάσεις δικαστικές. Όταν λέμε αποφάσεις δικαστικές, νομοθετικές διορθώσεις, να πούμε σήμερα πάρα πολλές, να καταλάβουμε λοιπόν ότι δυνάμεις δεν υπάρχουνε, τα έσοδα του δήμου είναι ελάχιστα. Το μόνο που μπόρεσα να κάνω στην περιφέρεια έχει αδικηθεί η περιφέρεια από έργα που έχω προγραμματίσει να κάνω κατά 60%».

Τα πραγματικά γεγονότα:

Λέει και ξαναλέει περί παλαιών χρεών ο Δήμαρχος , για παλιά χρέη που πληρώνει ο Δήμος. Οι αριθμοί και οι χρονολογίες όμως τον διαψεύδουν για άλλη μια φορά.

Από τα 2015 μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση έχει δώσει στον δήμο Κεφαλονιάς 2.195.931,87 ευρώ (ίσως και περισσότερα) για «εξόφληση ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων» και «εξόφληση υποχρεώσεων από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής» . Από τις κυβερνήσεις της ΝΔ δεν είχε πάρει δεκάρα τσακιστή για εξόφληση χρεών.

Όσον αφορά την εγκατάλειψη της περιφέρειας (κομψά αποφεύγουν να μιλήσουν για ….εγκατάλειψη των χωριών) ο κ. Παρίσης αναφέρει ότι έχει αδικηθεί κατά 60% από έργα που είχε προγραμματίσει.

Στην πραγματικότητα κ. δήμαρχε στα 9 χρόνια της δημαρχίας σας τα χωριά εγκαταλείφθηκαν 100%!!

Δεν είναι μόνο ο κατάλογος των 243 ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ που αποκάλυψε το kefaloniapress στις 4/2/2019 (δες εδώ) που δείχνουν το μέγεθος της εγκατάλειψης των χωριών και της ανυποληψίας της δημοτικής αρχής.

Είναι πέρα και πάνω απ’όλα Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ !!! Υποσχέσεις ατελείωτες τα 9 χρόνια της δημαρχίας Παρίση –Λυκούδη , υποσχέσεις που αποδειχτήκαν στην πορεία δίχως κανένα αντίκρισμα !!!

Από το 2011 μέχρι και το 2018 ο δήμος εισέπραξε ….2.033.833,96 ευρώ από τις ανεμογεννήτριες και απέδωσε στα χωριά που τα δικαιούνται μόνο…39.679,13 ευρώ για δύο παιδικές χαρές . Επέστρεψε δηλαδή μόλις ….το 2% των εσόδων !!!!

• Από το 2014 μέχρι και το 2018 ο δήμος εισέπραξε από τα σπήλαια της Σάμης Δρογκαράτης και Μελισσάνης το ιλιγγιώδες ποσό των …6.850.446,34 ευρώ και δεν έχει αποδώσει ούτε ένα ευρώ όχι μόνο στον Καραβόμυλο και τα Χαλιωτάτα που βρίσκονται τα δύο σπήλαια αλλά και σε όλη τη Δ.Ε. Σάμης με κορυφαία περίπτωση το αίσχος της πεζογέφυρας του Καραβομύλου !!!!

• Από το 2014 μέχρι και το 2018 ο δήμος εισέπραξε από το τουριστικό αγκυροβόλιο της Αγίας Ευφημίας 320.641,36 ευρώ και ένα ευρώ δεν έχει επενδυθεί στο χωριό όταν κάθε χρόνο πνίγεται σε κάθε νεροποντή, ενώ η σύνδεση με τον βιολογικό της Σάμης έχει γίνει όνειρο απατηλό !!!!
• Από το 2014 μέχρι και το 2018 ο δήμος εισέπραξε από τα ιχθυοτροφεία 451.910,90 ευρώ και ένα ευρώ δεν έχει επενδυθεί στα χωριά που στις παραλίες τους λειτουργούν τα ιχθυοτροφεία (της Ερίσου και του Αργοστολίου).
Από το 2014 μέχρι και το 2018 ο δήμος εισέπραξε από τις δύο κοσμοξακουσμένες παραλίες της Κεφαλονιάς Μύρτο και Πλατύ Γιαλό 1.253.510,61 ευρώ και κατάφερε (περί κατορθώματος πρόκειται….) να απαξιώσει τις δύο παραλίες με την καντίνα του Μύρτου να στεγάζεται σε μια άθλια παράγκα και τον Πλατύ Γιαλό να βρίσκεται σε κατάσταση απαξίωσης την ώρα που διπλανές ιδιωτικές παραθαλάσσιες επιχειρήσεις ευημερούν !!!!

Συνολικά την ώρα που ανερυθρίαστα η δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος κ. Παρίσης ομολογούν την εγκατάλειψη των χωριών τα πέντε τελευταία χρόνια (2014-2018) και ισχυρίζεται πως δεν έχει έσοδα o δήμος …..10.910.343,20 ευρώ ζεστό χρήμα από τη Μελισσάνη, τη Δρογκαρατη , τις παραλίες, τις ανεμογεννήτριες κ.λ.π. είναι άγνωστο που κατέληξαν !!!!! Πάντως όχι έργα στα χωριά (περιφέρεια).

Περί εκλογών και υποψηφίων

Αλέξανδρος Παρίσης: «Οι υποψήφιοι οι σημερινοί μας παραπέμπουν στο παρελθόν που ο καθένας ό,τι είχε πρόσφερε σε αυτόν τον τόπο. Ξαναζεσταμένο φαί δεν κάνει καλό.
Αν θέλαμε λοιπόν την εποχή που υπήρχε πακτωλός χρημάτων θα τα είχαμε φτιάξει.
Σήμερα λοιπόν που πάνε να επανέλθουνε στην εξουσία διότι χάσανε την καρέκλα, εμένα δεν με αφορούν καρέκλες».

Τα πραγματικά γεγονότα:

Απ’ότι ξέρουμε ουδείς μέχρι τώρα έχει δηλώσει υποψήφιος, εκτός ίσως εδώ και καιρό σε κάποια συνέντευξή του ο Θ. Μιχαλάτος και από τότε το έχει και ο ίδιος….ξεχάσει !!!

Ο ίδιος ο κ. Παρίσης τις προάλλες στην κοπή της πίτας της ΝΔ (27/1/2019) εξαγγέλλει την υποψηφιότητά του για τον δήμο Κεφαλονιάς και μετά από δυό ημέρες την υποψηφιότητα του για το νέο δήμο Κρανιάς !!!!

Σε κατάσταση λοιπόν και μόνο ένεκα…απολύτου σύγχυσης ευρισκόμενος ο κ. Παρίσης δικαιολογείται αν και υπέργηρος ηλιακά, αν και με δύο χρόνια στην πλάτη βουλευτιλικίου και εννιά χρόνια δημαρχιλικίου, σύνολο 11 χρόνια, να ομιλεί περί «σημερινών υποψηφίων που μας παραπέμπουν στο παρελθόν και που ο καθένας ό,τι είχε πρόσφερε σε αυτόν τον τόπο» !!!!

Το να ισχυρίζεται πάντως ένας απόλυτα αποτυχημένος πολιτικός από όπου και αν πέρασε , και ο οποίος θα μείνει στην ιστορία σαν ο ορισμός του ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ πως «το ξαναζεσταμένο φαί δεν κάνει καλό» δείχνει ,το λιγότερο, πλήρη απώλεια της αίσθησης της πραγματικότητας !!!!

Θα τελειώσουμε με τα κορυφαία «ανεπανάληπτα» του Παρίση από τη συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr (δες εδώ)   .

Το πρώτο : «Ζούμε στον 19ο αιώνα» είπε εν πλήρη διαύγεια ο κ. Παρίσης!!!!
Και αν νομίζετε ότι εν τη ρύμη του λόγου ανάφερε πως βρισκόμαστε στον ….19ο αιώνα ακούστε το σχετικό σημείο στο 2.50΄ της συνέντευξης !!!!

Θα καταλάβετε ότι ο άνθρωπος δεν βρίσκεται μόνο ….εκτός τόπου με τα όσα «ανεπανάληπτα» ανάφερε στην περιβόητη πλέον συνέντευξή του, αλλά διατελεί και ….εκτός χρόνου !!!!

Το δεύτερο: «Όταν η Φράπορτ πήρε τα αεροδρόμια και το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς εγώ έκανα μάχη και με βρίζανε γιατί έφερες λέει τους Γερμανοτσολιάδες» είπε ο κ. Παρίσης έχοντας άγνοια του τι εκστομίζει, προκειμένου να φανεί πιστικός !!!

Μάλιστα!!! Ο σεμνός και ταπεινός δήμαρχος Κεφαλονιάς αποκαλύπτει ότι ΑΥΤΟΣ έφερε την Fraport …..να πάρει τα αεροδρόμια της Ελλάδας μαζί και της Κεφαλονιάς !!!!

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό «Γερμανοτσολιάδες» για τους Γερμανούς επενδυτές, που σύμφωνα με τον κ. Παρίση τους αποδίδεται, κάποιος έστω και τώρα πρέπει να του πει ότι η λέξη «Γερμανοτσολιάς» δεν χρησιμοποιείται σαν βρισιά σε Γερμανούς αλλά σαν βρισιά…..σε Έλληνες προδότες και συνεργάτες των ναζί κατά την περίοδο της κατοχής !!!!

Υπομονή πατριώτες…. 99 και μία εμείνανε μέχρι τις 26 του Μάη !!!

Φτου ξελευτεριά!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις