Τση ρυζάδες που φτιάνανε οι νοικοκυρές την Μουρδουλοπέφτη (Τσικνοπέπτη) στο Αργοστόλι μας θύμισε σήμερα η Νιόβη Καμπίτση Φωτεινάτου. Ητανε το γλυκό της ημέρας.
Το γάλα ήτανε δώρο από συγγενή μπιστικό ή νοικάρη κτήματος για να βόσκει τα πρόβατά του. Αρωματιζόντανε είτε με φλούδα πορτοκαλιού είτε με αρμπαρόριζα ανάλογα τις συνήθειες της κάθε οικογένειας. Το χαρακτηριστικό ήτανε το ονομάτισμα τση κάθε ρυζάδας με κανέλα. Ο καθένας είναι το μπολάκι του με τη δική του ρυζάδα..
√ Περισσότερα για τα έθιμα τση Μουρδουλοπέφτης, διαβάστε στο άρθρο του Τάκη Τόκκα : Μουρδουλοπέφτη η Κεφαλονίτικη Τσικνοπέμπτη(κλικ)