Απόλυτη και πανηγυρική επιβεβαίωση από τον ίδιο τον Δήμαρχο oι αποκαλύψεις για τις εργατικές κατοικίες Ληξουρίου !

330

 «Κατάπιε» η δημοτική αρχή τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις του kefaloniapress το τελευταίο διάστημα, πρώτα για τα όσα αναληθή είπε ο Δήμαρχος Α. Παρίσης στη συνέντευξη με τα ανεπανάληπτα διαμάντια στην ιστοσελίδα Aftodioikisi.gr  (δες εδώ 1ο μέρος,  εδώ 2ο μέρος  και εδώ 3ο μέρος) , στη συνέχεια για τη μεγάλη αποκάλυψη πως «Μόνο τα νερά του Κουτάβου θα επεξεργάζεται η μονάδα αφαλάτωσης και πως  3.811.035,60 ευρώ θα πληρώσουν οι καταναλωτές!!!»  (δες εδώ) , την επίσης μεγάλη αποκάλυψη για το γήπεδο Αργοστολίου πως πέντε χρόνια υπόσχεται με αναρίθμητες υποσχέσεις αποδεικνύοντας πως είναι «Άχρηστοι ? Ανίκανοι ? Κουτοπόνηροι ?» και τώρα ετοιμάζεται (τρομάρα της) δίχως να κοκκινίζει για φιέστες …εγκαινίων (δες εδώ) και τέλος ότι …. «Ούτε δυό κολώνες (στα Σπαρτιά) δεν μπορούν να μετακινήσουν στην προθεσμία» (δες εδώ) !!!

Λέξη λοιπόν δεν βρήκε να πει για όλα αυτά που αποκαλύφθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Κι έτσι με τις ενοχές να την βαραίνουν για όλα αυτά που δεν τόλμησε να τα διαψεύσει ή έστω να αρθρώσει μια δικαιολογία, είπε να το κάνει στην αποκάλυψη για την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ της δημοτικής αρχής για τις εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι (δες εδώ) και μάλιστα με την υπογραφή του…ιδίου του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση (πράγμα πολύ σπάνιο στην εννιάχρονη θητεία του…) ….Ομως την πάτησε τόσο μεγαλοπρεπώς λες και ο συντάκτης της στόχευε στο ….να εκτεθεί ο ίδιος ο Δήμαρχος !!!!

Με μια μνημειώδη απάντηση, λοιπόν, που σκοπό δεν είχε να απαντήσει στα όσα αποκαλύψαμε για τις ευθύνες της δημοτικής αρχής στην υπόθεση της κατεδάφισης των εργατικών κατοικιών στο Ληξούρι, αλλά στο να βρίσει κατά τη συνήθη μέθοδο των γνωστών – αγνώστων συντακτών των δημοτικών ανακοινώσεων και να βγάλει τα απωθημένα τους (αλήθεια ….ποιο είναι το δόγμα Πολλάκη που το έχει και στον τίτλο;) δεν πετυχαίνει τίποτε άλλο παρά ….να επιβεβαιώσει απόλυτα και πανηγυρικά το πρωτοσέλιδο  (δες εδώ) !!!

  • Ας δούμε λοιπόν την ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ σημείο προς σημείο:

1.Στην ανακοίνωση δεν υπάρχει λέξη για την αποκάλυψη ότι «ο αδελφός» Χρυσοχοΐδης πέρασε το 2014 νόμο …. «μούφα» που έπρεπε για να έχει ισχύ ….να διορθωθεί το 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ !!!Άρα….επιβεβαίωση του δημοσιεύματος !

2. Στην ανακοίνωση δεν υπάρχει λέξη για το ότι η ΝΔ ….δεν ψήφισε τον τροποποιητικό νόμο του Χρυσοχοΐδη !!!!Άρα….επιβεβαίωση του δημοσιεύματος !

3.Η «διάψευση» Παρίση πετυχαίνει …ακριβώς το αντίθετο όταν με αφοπλιστική ειλικρίνεια επιβεβαιώνει όχι μόνο την ύπαρξη των 1.272.000 ευρώ αλλά και ότι τα λεφτά ήλθαν τον Ιούνιο 2017 !!!Άρα και με το παραπάνω επιβεβαιώνεται ….η ύπαρξη αναξιοποίητης πίστωσης για την κατεδάφιση των εργατικών κατοικιών ….κοντά 2 χρόνια !!!

4. Λέξη για την αποκάλυψη ότι είναι ψευδής ο ισχυρισμός του Δημάρχου στο NEWPOST (δες εδώ κι εδώ) ότι την ευθύνη της καθυστερημένης έναρξης των εργασιών έχει η κυβέρνηση !!!  Άρα….επιβεβαίωση του δημοσιεύματος ότι ο Δήμος είναι αποκλειστικός αρμόδιος από το 2014 !

5. Προσέχτε! Ο Δήμαρχος ομολογεί στην «απάντησή του» ότι τον Ιούνιο 2017 ήλθε η πίστωση των 1.272.000 ευρώ στο Δήμο. Αυτή ομολογία όμως εκθέτει το Δήμο όταν :

Η μελέτη εγκρίθηκε …με το πάσο τους από το ΔΣ μετά από … 5 μήνες , στις 28/11/2017 !!!

Πέρασαν ….άλλοι τρεις μήνες για να εγκριθούν στις….23/2/2018 από την  οικονομική επιτροπή οι όροι δημοπράτησης !!!

Και άλλοι…δύο μήνες για να γίνει ο διαγωνισμός στις 8/5/2018 !!!

Και ….ένας μήνας για να εγκριθεί το 1ο πρακτικό της Επιτροπής την 1/6/2018 και ακόμη ….πέντε ακόμη ολόκληροι μήνες για να εγκριθεί το 2ο και 3ο πρακτικό της Επιτροπής ,στις 30/10/2018, και να γίνει η ανάθεση στο μειοδότη !!!!

Έκτοτε έχουν περάσει ακόμη….4 μήνες και η σύμβαση δεν έχει υπογραφεί !!!!

 Δηλαδή ο Δήμαρχος ΟΜΟΛΟΓΕΙ ότι ….20 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ μήνες (Ιούνιος 2017 – Μάρτιος 2019) η δημοτική αρχή έχει τα λεφτά στη διάθεσή της και γύρευε ακόμα….πόσους ακόμη θέλει για να ολοκληρώσει την διαδικασία ανάθεσης της κατεδάφισης των εργατικών κατοικιών Ληξουρίου !!!!

 Ας σημειωθεί ότι είναι το λιγότερο ανεύθυνος ο ισχυρισμός του Δημάρχου να μεταθέτει το πρόβλημα της καθυστέρησης αρχικά ….στην Κυβέρνηση (!) και στη συνέχεια στην ανακοίνωσή του , να ομολογεί ότι «Έχουν ληφθεί πρόσφατα οι σχετικές εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Ελεγκτικό Συνέδριο» , δίχως να προσδιορίζει ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ έχουν ληφθεί.

Και το κυριότερο, ο Δήμαρχος δεν λέει ότι σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού ακόμη και σήμερα να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 300 ημερολογιακές ημέρες δηλαδή στην καλλίτερη των περιπτώσεων η κατεδάφιση θα έχει ολοκληρωθεί το λιγότερο ….τα ερχόμενα Χριστούγεννα !!!!

Κι επειδή με αυτή την δημοτική αρχή δεν είναι να βάζεις στοίχημα για την προθεσμία ολοκλήρωσης ενός έργου αφού και στο μικρότερο όλων έργο ….έχει πέσει εκκωφαντικά έξω , το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό θα συμβεί με τη νέα δημοτική αρχή και η οποία ….άντε να βρει τον Παρίση και το Λυκούδη -που θα αποτελούν θλιβερό παρελθόν- και να τους ζητήσει ….τα ρέστα !!!

Η δικιά μας απορία αυτονόητη: Πόσες άλλες αμαρτίες θα πληρώσουν οι δύσμοιροι νέοι δήμαρχοι που θα διαδεχθούν τη σημερινή ανεκδιήγητη δημοτική αρχή της διανδρίας  Παρίση – Λυκούδη;

Η Συντακτική Ομάδα του Kefaloniapress.gr

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις