Η κ. Σοφία Ζαχαράκη, η  εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, σε έκτακτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών λίγο μετά τις 09.00 πμ σήμερα το πρωι έριξε βόμβα στο εκλογικό σκηνικό του Νομού Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην κατάκτηση από τη ΝΔ και των επτά (7) μονοεδρικών μεταξύ αυτών και ο Νομός Κεφαλονιάς στον οποίο ο κ. Μητοτάκης επέλεξε να είναι ο ίδιος υποψήφιος στη μονοεδρική της Κεφαλονιάς

Σοφια Ζαχαράκη

Η κα Ζαχαράκη δεν αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην απόφαση του αρχηγού της ΝΔ, αλλά σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν ήταν δύο.

Πρώτον: το πόσες έδρες θα κερδίσει στα Χανιά ο ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένο τον συνωστισμό κορυφαίων στελεχών του εκεί (Σταθάκης – Πολάκης), και δεύτερον : η εικόνα που θα παρουσιάζει μέχρι τις εκλογές η ΝΔ στο νησί μας, με δεδομένες τις διασπαστικές τάσεις τόσο στο εσωτερικό του κόμματος όσο και στην στήριξη των υποψηφίων για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας επίλεξε την έδρα του Ηρακλείου στις τελευταίες εκλογές και την μεγάλη αποδοχή των Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, είναι πολύ πιθανό ο επόμενος βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης να είναι ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μια από τις πιο κρίσιμες μονοεδρικές περιφέρειες.

Αν συνυπολογίσουμε ότι λόγω ποσόστωσης φύλου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι και μια γυναίκα, η θέση που περισσεύει για τους επίδοξους βουλευτές της ΝΔ στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη είναι μία.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το Π.Δ. υπ.αριθμ. 26 /2012 (το άρθρο 34 Π.Δ.96/2007 και το άρθρο 3 του Ν.3636/2008, ” Κατ’ εξαίρεση ο αρχηγός κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων μπορεί να μετέχει στους συνδυασμούς του κόμματος του οποίου ηγείται σε δύο εκλογικές περιφέρειες, στις οποίες έχει ανακηρυχθεί υποψήφιος”… Ο Πρόεδρος αυτοτελούς κόμματος θεωρείται ότι λαμβάνει σταυρούς προτίμησης το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων του συνδυασμού στο ψηφοδέλτιο του οποίου περιλαμβάνεται.

Η απόφαση αυτή του αρχηγού της ΝΔ δείχνει την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται η οργάνωση αυτού του κόμματος στο νησί μας. Ο κ. Μητσοτάκης εξάλλου ουδέποτε έχει ανακοινώσει επίσημα τη λίστα των υποψηφίων της ΝΔ στο Νομό μας οπότε δεν έχει και ουδεμία δέσμευση απέναντι τους.

Με τις νέες συνθήκες μόνο μια θέση ανδρός απομένει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη αφού ο ένας θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υποχρεωτικά θα συμπεριληφθεί γυναίκα μάλλον από Ιθάκη, άρα μένει μια κενή θέση για τους αυτό- παρουσιαζόμενους υποψήφιους βουλευτές Γιωργο Κοκκόλη, Μπάκη Λυκούδη, Παύλο Παπαδάτο.

Αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί μας η οποία θα πραγματοποιηθεί τον πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΑΠΕΒΕ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

(Η φωτο από την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Μονη του Αγίου Γερασίμου στις 20 Οκτωβρίου 2018).

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

3 Σχόλια

  1. […] Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής κοψοχολιάσαμε τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ στο Νομό μας στήνοντας ολόκληρο σκηνικό ότι τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέρχεται υποψήφιος στο Νομό μας γιατί έχει βαρεθεί τη μαγκουφιά τους.. (Διαβάστε εδω την είδηση). […]

Comments are closed.