Με στοιχεία που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση ο τέως Δήμαρχος και υποψήφιος στο Δήμο Αργοστολίου Μάκης Φόρτες «ξετινάζει» τις τελευταίες ημέρες το μοναδικό επιχείρημα της δημοτικής αρχής για την επανεκλογή της για «Το πρωτοφανές έργο που έχει λάβει χώρα την τελευταία πενταετία» … «στην πιο παραγωγική 5ετία που γνώρισε το νησί μας» και το σύνθημά της πως …..«οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξεις…και έργα».

Και αυτό που δημιουργεί εντύπωση δεν είναι φυσικά η σιωπή της δημοτικής αρχής η οποία τι να πει άλλωστε…. αλλά «η σιωπή ασυρμάτου» των άλλων υποψηφίων και βασικά του Θ. Μιχαλάτου.

Δεν λέμε για την Κίνηση Πολιτών γιατί έχουν άλλες προτεραιότητες ως δημοτική κίνηση, όπως να λύσουν ….τα προβλήματα υγείας στο νομό και όχι να ασχοληθούν με τα δημοτικά θέματα, ή έστω ο επικεφαλής τους Αλ. Παντελειός ως Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου να ασχοληθεί με το μείζον θέμα των σκανδάλων των δύο δημοτικών έργων Πλατείας Βαλλιάνου και Γηροκομείου.

Ο Θ. Μιχαλάτος ακολουθώντας την γνωστή ένοχη σιωπή που τον χαρακτηρίζει σε μείζονα θέματα, ….δεν ασχολείται με το σοβαρότερο ίσως θέμα της προεκλογικής περιόδου, την επιβεβαίωση του υποψήφιου Μ. Φόρτε από τα στοιχεία που καταθέτει τις τελευταίες ημέρες πως η δημοτική αρχή έχει εγκαταλείψει τα πέντε τελευταία χρόνια το Αργοστόλι τις γειτονιές του, τους οικισμούς του και τα χωριά όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.

Η σιωπή του Θ. Μιχαλάτου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα στοιχεία και η επιχειρηματολογία Φόρτε χρησιμοποιούνται όχι από τον Θ. Μιχαλάτο αλλά ….από τους συνεργάτες του στο facebook και μάλιστα δίχως αναφορά στην πηγή (δηλαδή τον Μ. Φόρτε) δημιουργεί πλήθος ερωτηματικών για τις ικανότητες και τις δυνατότητες του υποψηφίου της …. «συμπολιτείας των παλαιοΠΑΣΟΚΩΝ» όπως εύστοχα έχει «πειραχτεί» η ονομασία του συνδυασμού Μιχαλάτου «Δημοτική Συμπολιτεία» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χθες ο Μ. Φόρτες δημοσίευσε τα τελευταία στοιχεία για τις Δημοτικές Ενότητες Ελειού – Πρόννων και Ομαλών. (Διάβασε εδω).

Θυμίζουμε πρώτα σε αριθμούς «το πρωτοφανές έργο» της δημοτικής αρχής και στη συνέχεια δημοσιεύουμε ανά έτος αναλυτικά τα έργα (ο αριθμός πριν το όνομα του έργου είναι ο κωδικός στον προϋπολογισμό και οι δύο αριθμοί στο τέλος είναι ο ένας η δέσμευση και σε παρένθεση οι πληρωμές).

Για την Δ.Ε. Ελειού Πρόννων

«Την χρυσή πενταετία» 2014-2018 εντάχθηκαν στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου 156 έργα στα χωριά του Ελειού και των Πρόννων προϋπολογισμού 3.741.961,92 ευρώ και απορρόφηση είχαν όλα κι όλα μόλις ….40 έργα δηλαδή μόλις το 25 % !
Οι πιστώσεις που απορροφήθηκαν ήταν …. 426.033,83 ευρώ δηλαδή μόλις …το 11% !

Και από αυτά τα 253.732,14 ευρώ, πήγαν για εργασίες και προμήθειες που είναι άγνωστο και ουδείς γνωρίζει…που και πως γίνονται και τέλος …όλα κι όλα 172.301,69 ευρώ πήγαν στις 11 κοινότητες/χωριά δηλαδή …..μόλις το 4 % των δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής, με πέντε από αυτές Αργίνια, Μαυράτα, Ξενόπουλο, Πάστρα και Χιονάτα να μην παίρνουν «στην πιο παραγωγική 5ετία που γνώρισε το νησί μας» ούτε ένα ευρώ ενώ για Αργίνια το ιστορικό μικρό χωριό (μαζί με την Πεσσάδα της Λειβαθούς) όχι μόνο να μην παίρνει ούτε ένα ευρώ αλλά ούτε και ….να έχει προγραμματιστεί ένα ευρώ !!!

Διαβάστε  όλο τον κατάλογο των έργων στις Περιοχές  Ελειού – Πρόννων και Ομαλών Όλα τα στοιχεία για τα έργα σε Ελειό – Πρόννους και Ομαλά

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

Comments are closed.