ΤΟ 1ο ΓΕΛ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ στο ΜΕΤΚΟΒΙΤΣ της Κροατίας για το πρόγραμμα ERASMUS+ “ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ!

601

4ηΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ

«ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ!»
ΜΕΤΚΟΒΙΤΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ 30/3 – 6/4/2019

ΕΚΘΕΣΗ – ΑΝΑΦΟΡΑ

Η 4η Μικρής Διάρκειας Ανταλλαγή Μαθητών (Shorttermexchangeofgroupofpupils) για τη στρατηγική σύμπραξη Erasmus+ «Το νερό μας ενώνει!» (“Water unites us!”, https://www.facebook.com/waterunitesus/) πραγματοποιήθηκε από τις 30 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου 2019 στην Μέτκοβιτς της Κροατίας και ήταν αφιερωμένη στα καλλιτεχνικά και τη μαγειρική.

Σε αυτή συμμετείχαν καθηγητές από τα σχολεία:

α) 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου Κεφαλονιάς (σχολείο συντονιστής της σύμπραξης), β) Istituto di Istruzione Secondaria Superiore “E. Fermi”, από το Lecce της Ιταλίας, γ) Escola EB 2,3/S Paredes de Coura, από την Paredes de Coura της Πορτογαλίας, δ) Srednja škola Metković, από το Metković της Κροατίας, ε) Olaines 1.vidusskola, από την Olaine της Λεττονίας, και στ) Akhisar Anadolu İmam Hatip highs chool, από τη Manisa της Τουρκίας. Το σχολείο από την Κροατία είχε την ευθύνη διοργάνωσης της συνάντησης. Το 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τις καθηγήτριες Ραζή Φωκά Αγλαΐα (μαθηματικός) και Χριστοφοράτου Αντιγόνη (Φιλόλογο) και από τους μαθητές/ριες Γόντικα Παρασκευή Άννα, Κουνάδη Κυριακή Χριστίνα και Αυγερινό Γεράσιμο της β’ λυκείου. Οι μαθητές και οι καθηγητές παρακολούθησαν δραστηριότητες σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατάρτισε το σχολείο υποδοχής. Οι καθηγητές όλων των σχολείων είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες σχετικά με τη σύμπραξη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης:

α) μαθητές και καθηγητές ξεναγήθηκαν στο σχολείο, β) οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν «δημιουργικά εργαστήρια» (workshop) καλλιτεχνικών και μαγειρικής, γ) μαθητές και καθηγητές περιηγήθηκαν στη φύση και τα ποτάμια της περιοχής (δέλτα ποταμού Neretva), δ) επισκέφτηκαν τον αναγεννησιακό κήπο Trsteno Arboretum, το in situ μουσείο Narona, το Παλάτι του Διοκλητιανού, τη λίμνη Imotski και το Ναυτικό μουσείο του Split, τις πόλεις Crveno και Dubrovnik, ε) γνώρισαν την τοπική κουζίνα, την ιστορία και την κουλτούρα, στ) αξιολογήθηκαν οι μέχρι τώρα δράσεις του προγράμματος και καθορίστηκαν οι μελλοντικές.

Ο δήμαρχος του Μέτκοβιτς δέχτηκε τους καθηγητές και τους μαθητές στο δημαρχείο και συζήτησε μαζί τους. Οι εταίροι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 13 Απριλίου 2019 στην Τουρκία.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 8-4-19

ΔΡ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ
ΒΙΟΛΟΓΟΣ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις