Ειδήσεις arrow Ειδήσεις arrow "Φουμ-Φουμ" από το 1ο Γυμνάσιο Αργοστολίου
 
 
 
Κεφαλονιά - Ιθάκη
Στατιστικά τουρισμού
Συμβαίνουν επίσης
Editorial
Celebrities
 
| Εκτύπωση |  E-mail
Παρασκευή 21.12.12
"Φουμ-Φουμ" από το 1ο Γυμνάσιο Αργοστολίου

 
 

Για τις καλές στιγμές της σχολικής ζωής θα έπρεπε να γράφουμε συχνότερα. Πέραν από μια εκπαιδευτική διαδικασία η οποία εξελίσσεται αθόρυβα και αποδίδει καρπούς, έχουμε συχνά τη δυνατότητα να θαυμάζουμε το αποτέλεσμα της δημιουργικής προσπάθειας των παιδιών μας και των δασκάλων τους, καθώς προσφέρεται στο κοινό στα πλαίσια των σχολικών εορτών. Η καταγραφή των προσπαθειών αυτών και η προβολή τους επιβραβεύει την εργατικότητα, ενθαρρύνει την αφοσίωση σε υψηλούς στόχους, δημιουργεί καλά πρότυπα, εμπνέει αξίες, ενδυναμώνει την αισιοδοξία μας.

   Το 1ο Γυμνάσιο παρουσίασε την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος» (ευγενική φιλοξενία του Δήμου Κεφαλλονιάς), σε ώρα απογευματινή, που έδιδε τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να την παρακολουθήσει. Οι αναφορές του Διευθυντή του σχολείου κ. Κώστα Γεωργούλη στο μήνυμα των ημερών, στο άνοιγμα της καρδιάς μας – στην ανάγκη επικοινωνίας με τους συνανθρώπους μας, συνδυάστηκαν αρμονικά στο πρώτο μέρος της γιορτής με την θεατρική παράσταση «Τα Χριστούγεννα του γέρο-Σκρουτζ», σε διδασκαλία της καθηγήτριας του σχολείου κας Ζάννας Πεφάνη. Στην διανομή των ρόλων οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου Γεράσιμος Παπαδημητρίου (ως Σκρουτζ), Γεράσιμος Βασίλης, Βάσια Αντωνάτου, Βασιλική Τζιβρά, Βαρβάρα Σταθάτου, Έλενα Νάσιου, Ελένη Τσαμοπούλου, Στέφανος Πετεινάτος, Μαρίνα Πεφάνη, Αγγελική Στάβερη, Μαρία Γαρμπή, Κλειώ Καππάτου, Μαρία Αντωνάτου, Άγγελος Βαλεντής, Δήμητρα Λυκούδη, Σοφία Τζουγανάτου, Μαριαλένα Χιόνη, Μέμη Σπυριδάκη. Σε απαγγελία ποιήματος η μαθήτρια Εύα Πολλάκη.

   Στο δεύτερο μέρος της γιορτής η αρμονία θριάμβευσε, καθώς η χορωδία του σχολείου παρουσίασε γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε διδασκαλία του μουσικού μας, κ. Σπύρου Κοσμάτου. Μέλη της χορωδίας οι μαθήτριες Μαρία Γαρμπή, Ευαγγελία Παπαναστασάτου, Κλειώ Καππάτου, Μιχαήλα Κοκκόση και Ειρήνη Αντωνάτου. (Τα ονόματα των παιδιών τα σημειώνουμε με την σειρά που αναφέρονται στο έντυπο πρόγραμμα).

   Η σχολική γιορτή ήταν επιτυχημένη, καθώς τα παιδιά και οι υπεύθυνοι καθηγητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, έχοντας αφιερώσει πολλές ώρες δουλειάς για την προετοιμασία της, όχι μόνον εντός αλλά και εκτός του σχολικού ωραρίου, γεγονός που έχει την ιδιαίτερη σημασία του.

   Μαζί με 2-3 φωτογραφικά στιγμιότυπα και τις ευχές για Καλά Χριστούγεννα, παραπέμπουμε σε ένα σχετικό βιντεάκι: Αναζητείστε στο You Tube τον τίτλο «Φουμ-φουμ, 1ο Γυμνάσιο Αργοστολίου 2012» (πλήρης διεύθυνση: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=1cbaZSJf5tg)

Διονύσης Γ. Γαρμπής

(Δεκέμβριος 2012)

 
 
 
 
                                                                                                                                                             --
 
 


Μοιραστείτε το με :
Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo!
 
Syndicate

 
 
 
εταιρικό προφίλιδιωτικότηταόροι χρήσηςπροβληθείτε στο kefaloniapress.grόροι χρήσης αγγελιώνΣτοίχημα
 
©2015-2016 Συντακτική ομάδα kefaloniapress.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefaloniapress.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.

Υποστήριξη: freedom 2 design