Ειδήσεις arrow Ειδήσεις arrow Το πανηγύρι στην Ι.Μ. Θεμάτων
 
 
 
Κεφαλονιά - Ιθάκη
Στατιστικά τουρισμού
Συμβαίνουν επίσης
Editorial
Celebrities
 
| Εκτύπωση |  E-mail
Τρίτη 07.05.13
Το πανηγύρι στην Ι.Μ. Θεμάτων
Εικόνες από το πανηγύρι στην Ι.Μ. Θεμάτων στη Πύλαρο.
                                                                           -
 

 Η Μονή ιδρύθηκε στα τέλη του 10ου αιώνα και βρίσκεται στο όρος Αγία Δυνατή, ανάμεσα σε ένα μαγευτικό δάσος από αιωνόβια πουρνάρια, το γνωστό «Πουρναρόδασος». Η θέα από τη Μονή είναι μοναδική, καθώς αντικρίζει την Ιθάκη και το Ιόνιο από ένα ιδιαίτερα πλεονεκτικό σημείο.

Στην εκκλησία διατηρείται, τόσο το παλιό ξυλόγλυπτο τέμπλο, όσο και αρκετές από τις παλιές εικόνες. Η πιο σημαντική από αυτές, η «Παναγία των Θεμάτων», λιτανεύετε κάθε Τρίτη του Πάσχα, που γίνεται και το μεγάλο λαϊκό πανηγύρι στο διπλανό Πουρναρόδασος.    

Η Μονή Θεμάτων είναι προσβάσιμη από έναν φαρδύ ασφαλτοστρωμένο δρόμο, που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να σταματήσει και να απολαύσει την εκπληκτική θέα κατά την ανάβαση προς τη Μονή.
Η εκκλησία της Αγίας Ευφημίας, στον ομώνυμο οικισμό, αποτελεί σημαντικό πνευματικό κέντρο της Πυλάρου. Κάθε χρόνο, στις 11 Ιουλίου, γιορτάζεται η μνήμη της Αγίας Ευφημίας με λιτάνευση της εικόνας και πραγματοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή λαϊκά πανηγύρια της Κεφαλονιάς.
Σε όλη την Πύλαρο υπάρχουν εκκλησίες και ξωκλήσια αξιόλογης αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής αξίας. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι η Μονή Ανατολικού - ή «Αντελικού» κατά τους ντόπιους - που βρίσκεται στο δρόμο προς την Ερισσο και είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, η εκκλησία της Υπαπαντής και η εκκλησία στα Σία. Η Μονή Ανατολικού ιδρύθηκε το 1194 και η σημερινή εκκλησία είναι ένα από τα λίγα κτίσματα της περιοχής που γλίτωσε από τους σεισμούς του 1953.
via http://www.kefalonia-ithaca.com/pylaros-area.htm


 
 Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από το πανηγύρι , εδω : http://www.vlahatasamis.gr/index.php/item/1515-themata1
 
 
 
 


Μοιραστείτε το με :
Digg! Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo!
 
Syndicate

 
 
 
εταιρικό προφίλιδιωτικότηταόροι χρήσηςπροβληθείτε στο kefaloniapress.grόροι χρήσης αγγελιώνΣτοίχημα
 
©2015-2016 Συντακτική ομάδα kefaloniapress.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefaloniapress.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.

Υποστήριξη: freedom 2 design