H συντακτική ομάδα του kefaloniapress  παρουσιάζει ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο για τον εμβληματικό Μυκηναϊκό θολωτό τάφο στα Τζανάτα.

Αναλυτικά :

Το έτος 2016 είχε εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΜΤΕ/ΔΑΑΜ/ΤΜΑΜ/ 187695/15338/1181/371, με την οποία εγκρινόταν υπό όρους η μελέτη  ανάδειξης του μνημείου, η οποία εκπονήθηκε από τα συνεργαζόμενα μελετητικά γραφεία  του Αρχιτέκτονα-Μηχανικού Ελευθέριου-Ηλία Μουτόπουλου της Δρ. Πολιτικού Μηχανικού  Άννας Αρβανιτάκη και συνεργατών και του Πολιτικού Μηχανικού Διονυσίου Μονοκρούσου και με χρηματοδότηση από την Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας, του αειμνήστου  υπουργού Γερασίμου Αρσένη, της οικογενείας Βεργωτή, του Ολλανδού φιλέλληνα Hans Van Hasselt,του αρχαιολόγου Δρ. Λάζαρου Κολώνα και φίλων της ΕΜΠΚ.

(Διάβασε ολόκληρη την Υ.Α. εδώ: ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΑΣ-ΨΘ4Γ4653Π4-69Ξ)

Τον Δεκέμβριο του 2019 εκδόθηκε τροποποιητική απόφαση της ανωτέρω Υ.Α. , η οποία στην παράγραφο 6 αναφέρει ρητά ότι:«6.Κατά τα λοιπά (στερέωση και ανάδειξη μνημείου, σχεδιασμού στεγάστρου προστασίας) ισχύουν οι όροι της σχετ.1Υ.Α».

Το εν λόγω έγγραφο με Αριθμό Πρωτοκόλλου  ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΤΠΚΑΧΜΑΕ/688486/490841/13956/5779/12-12-2019 περιήλθε σε γνώση μας και ζητάμε να μάθουμε – κατά συνέπεια και οι Αναγνώστες μας – αν πέραν αυτής της τροποποιητικής απόφασης έχει υπάρξει οποιαδήποτε άλλη αλλαγή της Υπουργικής Απόφασης  του 2016. 

Σημειώνεται, βέβαια, ότι η εφαρμογή των Υπουργικών Αποφάσεων δεν είναι προαιρετική αλλά υποχρεωτική από τις αρμόδιες υπηρεσίες, και ως προς αυτό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης δεν αποτελεί εξαίρεση!

Αναμένουμε από τον Βουλευτή Παναγή Καππάτο, τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο και τον Αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Τραυλό να θέσουν κατά την συνάντησή  τους με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λ. Μενδώνη, σήμερα 12 Φεβρουαρίου, το συγκεκριμένο ερώτημα για να διαπιστωθεί επιτέλους ποιοι με την μικροπολιτική και αντιδεοντολογική τους συμπεριφορά δρουν σε βάρος και αυτού του μνημείου στην Κεφαλονιά!

Η Συντακτική Ομάδα του Kefaloniapress

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

Comments are closed.