Συστατικά
- 4 αυγά μέτρια
- 260 γρ. σπανάκι κ.τ.ψ
- 150 γρ. πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. ρικότα
- 3 κ.σ. γάλα
- 60 γρ.φρεσκα τοματίνια
- 1 κ.σ. άνηθο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 210° C στον αέρα.
- Βάζουμε το σπανάκι μας σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να ξεπαγώσει. Το στραγγίζουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τις πατάτες, με την βοήθεια ενός μαντολίνου, αν έχουμε, αλλιώς με το μαχαίρι μας, σε λεπτές φέτες πάχους 2-3 χιλιοστών.
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και λίγο αλάτι και τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Τις βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι (κατάλληλο για να μπαίνει και σε φούρνο) με ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τις πατάτες και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός. Προσθέτουμε τη ρικότα, το γάλα, το σπανάκι και αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στο τηγάνι και αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε στο γκριλ για 10-15 λεπτά.
- Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Όταν βγάλουμε την ομελέτα από τον φούρνο ρίχνουμε από πάνω τα τοματίνια, τον άνηθο και το κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις