ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βράζουμε τις πατάτες και αφού μισοκρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε λεπτές φέτες.Βάζουμε το βούτηρο και το κρεμμύδι σε τηγάνι, στην φωτιά, κουνώντας το διαρκώς, μέχρι πάρει το κρεμμύδι βαθύ ζωντανό χρώμα.Τότε ρίχνουμε τις πατάτες αλατισμένες και τις ανακατεύουμε. Τις αφήνουμε να σιγόψηθούν επι 10-15 λεπτά. Τις βγάζουμε και τις σερβίρουμε γύρω απο το φαγητό.
Υλικά :
1 κιλό πατάτες
3-4 κουταλιές βούτηρο ή μαργαρίνη
4-5 κουταλιες κρεμμύδι ψιλοκομμένο (φρέσκο είναι ποιο νόστιμο)
Κάντε κλικ εδώ για όλα τα βιβλία της μοναστηριακής γαστρονομίας.