Τα χαράματα με το πρώτο φως του ήλιου “εφυγε” ο αγαπημένος μας γιατρός, ο αγαπημένος γιατρός της Κεφαλονιάς,  Σπύρος Λυκιαρδόπουλος..  Μεγάλη η συγκίνηση σε όλη την Κεφαλονιά..  Σε ευχαριστούμε γιατρέ για όλα όσα έκανες για τον καθένα απο εμάς που υπήρξε ασθενής σου.. για την προσπάθειά σου, για την φροντίδα σου και τις ελπίδες σου για το “απέναντι”… Εχουμε περάσει πολλούς μήνες μαζί, σε σκληρές στιγμές για τη ζωή μου και εσύ ήσουν εκει μέρα νύχτα.. με το ίδιο πάθος και για 30χρονο ασθενή όσο και για 100χρονο! Εκεί !να προσπαθείς,  να εμψυχώνεις και να μας μιλάς για το “απέναντι” που   περιμένει τον άνθρωπό μας, που μπορεί να είναι τόσο όμορφο που φοβόμαστε και να το σκεφτούμε… Καλό ταξίδι γιατρέ… το “απέναντι” δεν θα σε απαγοητεύσει..σε περιμένει στο Φως της προσφοράς και της Αγάπης που απλόχερα μας έδωσες εδω..

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

13 Σχόλια

  1. ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΣΠΥΡΟ `ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ`

    ΓΕΡ. ΚΟΥΝΑΔΗΣ

  2. Σε γνώρισα αγροτικό γιατρό στο Σταύρο της Ιθάκης , όταν ήμουν πτωτοδιοριστος στο Ναυτικό Γυμνάσιο Ιθάκης και μετά σε διάφορα περιστατικά στο Νοσοκομείο Αργοστολίου. Καλό σου ταξίδι , ΑΝΘΡΩΠΕ!

  3. Έφυγε για το ουράνιο ταξίδι ο θρυλικός γίγαντας του Νοσοκομείου Αργοστολίου και οχι μόνο.Μια πορεία πάνω από 30 χρόνια προσφοράς σαν γιατρός και σαν άνθρωπος.Πληθωρικά δοτικός
    και ευαίσθητος σε ένα χώρο φορτισμένο απο πολύ ανθρώπινο πόνο,έντονους συνεργασιακούς κραδασμούς και τεστ προσωπικής αντοχής κάθε μέρα.
    Και ποιός δεν έχει να πεί μία προσωπική εμπειρία σαν ασθενής ή σαν συνεργάτης ή σαν γνωστός με θετική εκτίμηση για τον Σπύρο,ο δικός μας άνθρωπος.
    Πάντα βοηθός,συνεργάτης και ανθρώπινος,ένας αξιολογότατος επιστήμονας με παιδική ψυχή.
    Και εγώ σε ευχαριστώ για την τόση υποστήριξη προς εμένα σαν γιατρό και εύχομαι καλό κατευόδιο και καλή αντάμωση στις ουράνιες πατρίδες.

    Όλγα Τσαντσαρίδου,γυναικολόγος του Νοσοκομείου..

  4. Σ΄ευχαριστώ γιατρέ μου για την βοήθεια σου για την αγάπη σου για την στήριξη σου για τις συμβουλές σου για το χαμόγελο σου , για τη δύναμη μας έδινες στα δύσκολα για ΟΛΑ όσα έκανες στην οικογένεια μου σ΄αυτούς που έφυγαν μα και σ΄εμάς που είμαστε εδώ. Στο ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ. ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ . Σ΄ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ.

    Αρετή Περδικάρη Ξυδιά

  5. Ησουν πανω απ ολα ΑΝΘΡΩΠΟΣ Το στηριγμα καθε πονεμενου στο νοσοκομειο αργοστολιου

  6. Τις μεγαλύτερες πουστιές στη ζωη
    κάνει ο χάροςμε παγωσε με πονεσε παίρνοντας τον
    Σπυρο μου ,
    φίλε κι αδελφέ μου , διαμάντι ακατέργαστο , διάφανο της ανθρωπιάς
    στα πρ’ωτα μου βήματα στο Νοσ/κο χώρο
    γνωριστήκαμε , το ιδιο διαμάντι ανεγνωριζα οσες φορές
    ευλόγησε να συναντηθούμε η ζωη ως τωρα.

  7. Δεν μπορούσε ο Άγιος Σπυρίδων σήμερα που η εκκλησία γιορτάζει ένα θαύμα του να κάνει ένα ακόμη και να μην σε πάρει τόσο γρήγορα και ξάφνικα από κοντά μας αγαπημένε μας Πίπη? Μας βύθησες σε πολύ μεγάλη θλίψη. Σε ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για όλα όσα πρόσφερες όλα αυτά τα χρόνια με όλη σου την ανθρωπιά που σε διακατείχε σε εμάς τους κατοίκους της Κεφαλονιάς και όχι μόνο. Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας Πίπη. Θα σε θυμόμαστε πάντα. Θερμά συλλυπητήρια σε όλη σου την οικογένια.

  8. Καλό ταξίδι αγαπημένε Δάσκαλε, Φίλε “Θείε” Πίπη.
    Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει και θερμά συλληπητήρια στην οικογένειά σου. Σε ευχαριστώ για όσα μου έμαθες και για το πόσο καλά μου φέρθηκες στα χρόνια της Κεφαλονιάς.
    Γιάννης Χαβελές
    Καρδιολόγος
    Ευαγγελισμός

  9. Δεν έχω προσωπική άποψη, σέβομαι όμως αυτούς που τον ήξεραν και πιστεύω πως θα ήταν καλός επιστήμων.
    Εκτός αυτού είμαι Κεφσλλονίτης και είχα πάρε δώσε με το νοσοκομείο Αργοστολίου τον μήνα Ιούλιο. Ας είναι ελαφρύ το Κεφαλλονίτικο χώμα που θα το φιλοξενήσει, αντίο γιατρέ άνθρωπε όπως σε αποκαλούν αυτοί που σε ήξεραν.

  10. Δε μπορώ παρά να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου για την απώλεια αυτού του υπέροχου Άνθρωπου και Ιατρού που είχα τη τύχη να γνωρίσω στην αρχή της καριέρας μου ως αγροτικός ιατρός στη Κεφαλλονιά…μια σπάνια επιβλητική ανιδιοτελής προσωπικότητα με τεράστια αποθέματα αγάπης που προσέφερε σε όλους όσους είχε διπλα του και κυρίως στους ασθενείς του… τι λόγια να βρεί κανείς για να περιγράψει τη προσφορά αυτού του ανθρώπου…πέραν των πολύπλευρων γνώσεων του στην Ιατρική και την εκπληκτική μνήμη που διέθετε είχε πάντα αυτό το χαρισματικό του χιούμορ που σαγήνευε τους πάντες..η ζωή του ήταν ο ορισμός της ανιδιοτελής προσφοράς στον άνθρωπο όπως την ονειρεύεται καθε αγνός φοιτητής Ιατρικής με οράματα…ποτέ δε θα ξεχάσω τις θυσίες του για τους ασθενείς του, το πάθος και το ζήλο του για την υπεράσπιση των ιδανικών του…δε θα ξεχάσω και τις καθημερινές του υπερβάσεις στον νοσοκομειακό αγώνα το δύσκολο στη τοπική κοινωνία της Κεφαλλονιάς…ήταν ο αγαπημένος μας Δάσκαλος, πρότυπο Ιατρού…βιβλία ολόκληρα θα μπορούσαμε να γράψουμε για την προσφορά του στη Κεφαλλονιά…ο χρόνος που πέρασα μαζί του με συνοδεύει και θα με συνοδεύει για πάντα, ήταν σταθμός για την Ιατρική μου καριέρα…εύχομαι η τοπική κοινωνία της Κεφαλλονιάς που τόσο τον αγάπησε να αναδείξει το Έργο του για να αποτελεί διαχρονικό πρότυπο για όλους

  11. Στο Καλό Σπύρο.
    Όλοι όσοι σε γνωρίσαμε και επανειλλημένα χρειαστήκαμε τη βοήθεια σου, σου οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ όχι μόνο για τη βοήθεια σου, τη συνέπεια και την αξιοπιστία σου αλλά πάνω από όλα για την ακούραστη παρουσία σου δίπλα στον κάθε ασθενή αυτού του νοσοκομείου – που άνθρωποι σαν εσένα δίνουν αξία – για την ανθρωπιά σου που όλοι μνημονεύουν, για τις γνώσεις αλλά και το πολύτιμο και μη-αυτονόητο αίσθημα κοινής λογικής και κλινικής προσέγγισης που εμφανώς διέθετες. Εύχομαι να έχουμε πάντα γιατρούς σαν κι εσένα στο νησί. Ομολογουμένως, ο δρόμος σαν τον δικό σου είναι σκληρός και δύσκολος και η στάση και προσφορά καμμία φορά αφανής για το πλατύ “κοινό”. Ωστόσο η αναγνώριση και εκτίμηση από τους συναδέλφους όσο και η τόση αγάπη από τους ασθενείς σου είναι το ανεκτίμητο και γνήσιο σου “χρυσό μετάλλιο”. Καλή δύναμη στους αγαπημένους σου.

Comments are closed.