Ιάπωνες επιστήμονες έκαναν και πάλι το «θαύμα» τους, αφού βρήκαν τρόπο ώστε να μην λιώνει το παγωτό!!
Οι επιστήμονες βρήκαν ότι υπάρχει εκχύλισμα ενός είδους φράουλας που καθυστερεί αρκετά το λιώσιμο του παγωτού, και διατηρεί τη στερεή μορφή του για μεγαλύτερο διάστημα.
Μάλιστα, έκαναν και πείραμα βάζοντας πιστολάκι με θερμό αέρα πάνω από το παγωτό και αυτό διατηρήθηκε παγωμένο.
Πιο συγκεκριμένα, επιστήμονες στο Ιαπωνικό Biotherapy Development Research Centre της πόλης Kanazawa χρησιμοποίησαν ένα εκχύλισμα πολυφαινόλης από φράουλα για να φτιάξουν γρανίτες που δεν λιώνουν.
«Το υγρό πολυφαινόλης έχει ιδιότητες που κάνουν δύσκολο τον διαχωρισμό νερού και λαδιού» ανέφερε ο Tomihisa Ota, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Kanazawa.
Αν χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο εκχύλισμα για την παρασκευή παγωτού, τότε αυτή είναι ικανή να διατηρήσει το αρχικό της σχήμα και να είναι παγωμένη ακόμα εάν εκτεθεί σε θερμοκρασία γύρω στους 28ο Κελσίου.
«Η γρανίτα που εμπεριέχει αυτό το συστατικό είναι ικανή να διατηρήσει το αρχικό της σχήμα για μεγαλύτερη διάρκεια από το συνηθισμένο καθώς επίσης θα είναι πολύ δύσκολο να λιώσει», πρόσθεσε ο Tomihisa Ota.
Ένας ζαχαροπλάστης στην πόλη Kanazawa, υπήρξε η αφορμή για τους επιστήμονες μιας και ήταν ο πρώτος που τόλμησε να χρησιμοποιήσει φράουλες που είχαν περίεργο σχήμα, γεγονός που απέτρεπε τους Ιάπωνες από το να τις αγοράσουν, για την παρασκευή των γλυκών του.
Προς το παρόν, το παγωτό αυτό διατίθεται μόνο στην αγορά της Ιαπωνίας. Πρωτοκυκλοφόρησαν στην πόλη Kanazawa, όπου και ανακαλύφθηκαν ενώ πλέον πωλούνται σε Οσάκα και Τόκυο.