Αλλη μια καταπληκτική συνταγή του αγαπημένου μας σεφ Δημήτρη Παπαζυμούρη που ανάρτησε στο site του http://caruso.gr
Αναδημοσιεύουμε μέρος της συνταγής, απολαύστε το πλήρες κείμενό της εδω κλικ
Χαρακτηριστικά της συνταγής:
Απλή, εύκολη, γρήγορη, υγιεινή, φρέσκια, νόστιμη, ελαφριά, καλοκαιρινή, πολύχρωμη και θα μπορούσα να προσθέσω και άλλα τόσα επίθετα!
Έχετε τελειώσει σε 15 λεπτά και μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε στα υλικά, αρκεί να μην ξεφύγετε τελείως από την βασική ιδέα της φρεσκάδας, τραγανότητας και καλοκαιρινής διάθεσης.
Στα αρωματικά εύκολα αντικαθιστάτε τον μαϊντανό με βασιλικό ή και δυόσμο (δεν θα πρότεινα άνηθο πάντως).
Στο τυρί επίσης εύκολα αντικαθίσταται η φέτα με μανούρι, ξυνομηζύθρα ή και ξερή μηζύθρα όπως προτείνει η φίλη μου η Αριάν.
Επέλεξα ως ζυμαρικό τα Caserecce Siciliane ή “πλεξούδες” στα καθ’ ημάς, γιατί έχουν σώμα και καμπυλότητες πάνω στις οποίες θα καθίσει το λάδι και τα κομμάτια της φέτας και των φρέσκων υλικών και έτσι θα μεταφέρουν ισορροπημένα τις γεύσεις στο στόμα. Εναλλακτικά, θα έβαζα επίσης Fusilli Tricolore ή και Mezze Penne Tricolore που προσθέτουν χρώμα και γευστικούς τόνους.
Υλικά για 4 άτομα:
500 γρ. Casarecce Siciliane Barilla
20-25 ντοματίνια βελανίδια κομμένα σε 2-3 κομμάτια
1 πιπεριά κέρατο πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
10-15 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
2 κ.σ. κάπαρη ξεπλυμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός ή βασιλικός
Λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
100 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
50 μλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
σπόρια από ρόζ πιπέρι (προαιρετικά)
Διαδικασία Παρασκευής:
1. Ετοιμάζετε τα υλικά:
Πλένετε και ψιλοκόβετε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. Κόβετε τα ντοματίνια σε 3-4 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθός τους. Περνάτε το σκόρδο απ’ τον πολτοποιητή. Βγάζετε τα κουκούτσια απ’ τις ελιές και ξεπλένετε την κάπαρη. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό ή το αρωματικό που θέλετε. Τρίβετε με το χέρι την φέτα σε μικρότερα κομμάτια.
2. Βράζετε τα ζυμαρικά:
Βάζετε 4 λίτρα νερό να βράσουν και αφού βράσουν ανοίγετε το καπάκι και ρίχνετε 2 κ.σ. αλάτι. Προσθέτετε τα Casarecce και κρατάτε χρόνο. Ανακατεύετε κάθε τόσο και στα 9 λεπτά δοκιμάζετε αν είναι έτοιμα. Μόλις είναι αλ ντέντε τα σουρώνετε και τα ξαναρίχνεστε στην κατσαρόλα.
3. Φτιάχνετε την Crudaiola Greca:
Στην κατσαρόλα με τα καυτά ζυμαρικά, ρίχνετε το καλό λάδι και από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε για 2 λεπτά ώστε να λιώσει λίγο η φέτα και να ζεσταθεί η ντομάτα. Τόσο απλά.
Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και προσθέτετε αν θέλετε περισσότερο λάδι ή τριφτό πιπέρι.