Αναστάτωση σε πτήση – Επιβάτες φώναξαν «Αλλάχου Άκμπαρ»

210

Μια πτήση της Ryanair που ταξίδευε από τις Βρυξέλλες στη Μαδρίτη καθυστέρησε περισσότερο από δύο ώρες, ενώ η αστυνομία έκανε έλεγχο για εκρηκτικά καθώς κάποιοι επιβάτες θεώρησαν πως θα ήταν αστείο να ισχυριστούν ότι είναι ισλαμιστές βομβιστές.

Η πτήση εκκενώθηκε καθώς οι αρχές διεξήγαγαν τον έλεγχο, αναφέρει το BBC. Οι αρχές αναφέρουν πως οι άνδρες που έκαναν το «αστείο» φαίνεται να ήταν μεθυσμένοι καθώς επιβιβάστηκαν στην πτήση Ryanair νωρίς το Σάββατο το πρωί.

«Ο κυβερνήτης αρνήθηκε να πάρει εννέα άτομα στην πτήση του» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας και πρόσθεσε πως ένας από αυτούς «έκανε ένα τρελό αστείο και άρχισε να φωνάζει «Αλλάχου Άκμπαρ».

Η αναστάτωση καθυστέρησε την πτήση από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών κατά περίπου δύο ώρες καθώς όλες οι αποσκευές έπρεπε επίσης να απομακρυνθούν από το αεροπλάνο για να εξεταστούν από σκυλιά της ομάδας των πυροτεχνουργών.

Η ασφάλεια στο αεροδρόμιο παραμένει υψηλή από τότε που ο σταθμός του μετρό της πόλης δέχθηκε επίθεση τον Απρίλιο του 2016, προκαλώντας το θάνατο 32 ατόμων. Η Ryanair επέμεινε επανειλημμένα ότι δεν θα ανεχτεί κακή συμπεριφορά στα αεροσκάφη της μετά από σειρά περιστατικών, πολλά από τα οποία σημειώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον περασμένο μήνα, η αεροπορική εταιρεία ζήτησε από τα βρετανικά αεροδρόμια να επιβάλουν ένα όριο δύο ποτών, μετά από έρευνα του BBC, που αποκάλυψε πως οι συλλήψεις μεθυσμένων επιβατών, αυξήθηκαν κατά 50% σε ένα έτος.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις