Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ιταλία….έρχονται ισχυροί νοτιάδες…!!!

1723

 

Μπορεί τα βλέμματα όλο του κόσμου να είναι στραμμένα στο πέρασμα του τυφώνα Ίρμα ωστόσο ένα ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό σύστημα έχει αρχίσει από τις πρώτες ώρες της Κυριακής να επηρεάζει και τη γειτονική μας Ιταλία δίνοντας έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες έως τώρα έχουν προκαλέσει αρκετές καταστροφές στην περιοχή του Λιβόρνο.

πηγή:http://iltirreno.gelocal.it

Μέχρι και την Τρίτη,  η χώρα αναμένεται να δεχθεί στο σύνολο της μεγάλες ποσότητες νερού και πιθανόν στη συνέχεια να προκύψουν και άλλα προβλήματα.

√  Όσον αφορά την περιοχή μας καθώς αυτό το σύστημα θα κινείται πιο ανατολικά θα έχει ως αποτέλεσμα οι άνεμοι να ενισχυθούν σημαντικά από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις και να αγγίξουν τα 8-9 μποφόρ ενώ προς της μεσημεριανές-απογευματινές ώρες της Δευτέρας υπάρχει πιθανότητα να έχουμε κάποιο πέρασμα από βροχές.

Λόγω των ανέμων η θερμοκρασία θα σημειώσει κάποια πρόσκαιρη άνοδο ωστόσο από την Τρίτη με την στροφή τους σε πιο δυτικούς-βορειοδυτικούς θα μεταφέρουν πιο δροσερές αέριες μάζες με συνέπεια ο υδράργυρος να υποχωρήσει και πάλι με πιθανότητα να έχουμε κάποια ψιχάλα ή ασθενής βροχή.

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

Comments are closed.