Γεύμα για τη συνάντηση της ελληνοϊταλικής συνεργασίας από τον Κερκυραίο σεφ Έκτορα Μποτρίνι
Το μενού δια χειρός Έκτορα
Ελαφρύ γεύμα εργασίας στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας θα έχουν σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2017, το μεσημέρι,ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Ιταλός ομόλογός του Πάολο Τζεντιλόνι.
Το γεύμα θα περιλαμβάνει το καλωσόρισμα του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι, και πρώτο, κυρίως και ένα γλυκό. Τα κρασιά θα είναι Ελληνικά.
Το μενού θα ξεκινήσει με την κλασική “μπουκίτσα’, ένα amuse bouche που θα είναι μία σφαίρα ελιάς παρασκευασμένη από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Το πρώτο πιάτο θα είναι μία κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα με καρπάτσιο ξιφία.
Θα ακολουθήσει κλασικό κερκυραϊκό μπουρδέτο, δηλαδή ψάρι μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με κόκκινη πικάντικη σάλτσα.
Το γεύμα θα ολοκληρωθεί γλυκό με φράουλες Κερκύρας σε διάφορες υφές και μαρέγκες.
Τα κρασιά που θα απολαύσουν θα είναι όλα ελληνικά, όπως το λευκό ρομπόλα Κεφαλονιάς.
Πηγή: http://enosiee.blogspot.gr