• (ΦΩΤΟ: Λιμάνι Πόρου , Kefalonites Karabolatres
  • Λεζάντα: 5 Αυγούστου 2017)  Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΟΡΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.  Μόλις έδεσε το MARE DI LEVANTE στον Πόρο με 302 ΙΧ και λίγα φορτηγά.)

 Ο αριθμός των επιβατών που ήρθαν στο νησί μας με φέρυ μποτ το τρίμηνο Ιούνιος – Αύγουστος 2017 ήταν εντυπωσιακός:  237.273 επιβάτες!!

 Η ακτοπλοΐα σε όλα τα λιμάνια της Κεφαλονιάς –με κορωνίδα βέβαια τον Πόρο- μας έφερε σε τρείς μήνες – τόσους επιβάτες σε τρεις μήνες όσους τα αεροπλάνα charters σε έξι μήνες!! από τον Μάιο έως τον Οκτώβρη!! Σημειώστε ότι δεν λειτουργεί η γραμμή Πάτρα-Σάμη! (Διαβάστε τα πλήρη στοιχεία εδω κλικ)

Αυτή η αύξηση των 20.500 επιβατών είναι ένα γεγονός που πρέπει να το εξετάσουμε διεξοδικά ώστε να εξασφαλίσουμε αυτή τη θετική προσέλευση και βεβαίως να την αυξήσουμε! Βεβαίως να επισημάνουμε ότι στον αριθμό των αφιχθέντων μετρούνται και οι Κεφαλονίτες όχι μόνο αυτοι που ζουν στην Αθήνα αλλά και όσοι μετακινούνται για προσωπικές και επαγγελματικές υποθέσεις τους προς Πάτρα και Αθήνα.  Δυστυχώς τα φέρυ μποτ δεν διατηρούν στατιστικά στοιχεία αριθμών πινακίδων ΙΧ να είχαμε μια καλύτερη εικόνα.

Σε μια πρώτη συζήτηση που κάναμε με τον κ. Γεράσιμο Τιμοθεάτο (φωτο) πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς – ΙΘάκης, μας είπε τα εξής:

“Δεν είναι μόνο τα λιμάνια της Κεφαλονιάς που παρουσιάζουν αυτή την αύξηση. Και άλλα λιμάνια στην Ελλάδα εφέτος δέχτηκαν μεγάλο κύμα «αυτοκινητικού τουρισμού»! 

Η πλειοψηφία τους δεν είναι Ελληνες, είναι  Ιταλοί,  Τούρκοι, Σέρβοι, Βούλγαροι που έρχονται στην Ελλάδα με τα ΙΧ τους και επιβιβάζονται σε φερυ μποτ για τον τελικό τους προορισμό.  

Οι εξελίξεις με το άνοιγμα των νέων τμημάτων των εθνικών οδών ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ κλπ έφεραν στην Ηπεριωτική Ελλάδα μεγάλο αριθμό τουριστών με αυτοκίνητα. Ο ΣΕΤΕ συγκεντρώνει στοιχεία και σύντομα θα κάνει ανακοινώσεις», κατέληξε ο κ. Τιμοθεάτος.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Συγκρίνετε τους μπατιροτουρίστες από τα βαλκάνια που έρχονται φορτωμένοι με όλα τα καλά από την πατρίδα τους και δεν αφήνουν λεφτά στο νησί με τους τουρίστες που έρχονται με τσαρτερ. Η μέρα με την νύχτα.

Comments are closed.