Αφού τελείωσαν οι καλοκαιρινές φιέστες και τα μπάνια μας, ήρθε η ώρα να δούμε ένα πολύ σοβαρό θέμα …

Το ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ νοσοκομείο και το τι γίνεται με την λειτουργία του,θα μας πιάσουν για άλλη μια φορά στον ύπνο!!!

Τρεις γιατροί του,δύο παθολόγοι και ο ακτινολόγος, με οργανικές θέσεις βγαίνουν στη σύνταξη,οι δύο εξ αυτών μέχρι το τέλος του χρόνου,(τρεις μήνες απομένουν) χωρίς να υπάρχει προκήρυξη για αντικατάσταση τους. Δύο γιατροί ,ένας παθολόγος και μια παιδίατρος έχουν ήδη πάρει μετάθεση (απόσπαση?).

Ότι δεν έχουν καταφέρει έως τώρα με τις κινήσεις τους (να το κλείσουν)το δρομολογούν ύπουλα με την έντεχνη αποδυνάμωση του, με την έλλειψη ιατρικού-νοσηλευτικού-διοικητικού προσωπικού!!!

Η έλλειψη του ασθενοφόρου ,επίσης θα έπρεπε ήδη να μας έχει προβληματίσει!!!

Το ΕΚΑΒ διαθέτει δύο ασθενοφόρα για όλο το νησί,αυτό που εξυπηρετεί την περιοχή μας πραγματοποιεί και τις διακομιδές ασθενών και των δύο νοσοκομείων στην Πάτρα ,με αποτέλεσμα να μένουμε αρκετά συχνά για ολόκληρη μέρα χωρίς ασθενοφόρο!
(μία μέρα αν προλάβει να γυρίσει αυθημερόν)

Σε αυτές τις περιπτώσεις για να εξυπηρετηθούμε από το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού που απομένει , μπορεί να χρειαστούν αρκετές ώρες,ώρες κρίσιμες!

Όλοι μας γνωρίζουμε την γεωγραφική ιδιαιτερότητα της Παλικής(αν υποθέσουμε ότι το ασθενοφόρο βρίσκεται στο Φισκάρδο για περιστατικό,χρειάζονται μια ώρα Φισκάρδο-Αργοστόλι,μια ώρα για Αργοστόλι-Ληξούρι και επίσης μία ώρα για Ληξούρι -Αργοστόλι,σύνολο τρεις ώρες (στην καλύτερη των περιπτώσεων οι παραπάνω χρόνοι)

Σε πρόσφατο”βαρύ” περιστατικό, δικού μου ατόμου, το ασθενοφόρο χρειάστηκε 3 και 10 λεπτά ώρες για να έρθει.

Από την πρώτη στιγμή εισαγωγής του στο ”Mαντζαβινάτειο” νοσοκομείο κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο νοσοκομείο Αργοστολίου λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και της αδυναμίας να αντιμετωπιστεί εδώ σαν περιστατικό,παρά τις εκκλήσεις των γιατρών και τις δικές μας,ήρθε μετά από τρεις ώρες γιατί ήταν στην άλλη άκρη του νησιού!!!

Σε δεύτερη περίπτωση ατυχήματος ,πολύ πρόσφατη επίσης, μας έδωσαν τον τραυματία να τον μεταφέρουμε εμείς στο Αργοστόλι γιατί το ασθενοφόρο θα καθυστερούσε αρκετά!

Και τα δύο παραπάνω περιστατικά σημειώθηκαν με διαφορά λίγες μέρες ..και τις δυο φορές το ασθενοφόρο που καλύπτει την περιοχή μας απουσίαζε.

Δύο ζητήματα που θα πρέπει σαν τοπική κοινωνία,σαν φορείς ,σαν ότι να΄ναι, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε!!!

Αγλαϊα Βουτσινά, Ληξούρι

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

2 Σχόλια

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ

  2. Τι εννοείτε στο άρθρο χωρίς ασθενοφόρο ? Το “Μαντζαβινατειο” Νοσοκομείο είχε στην ιδιοκτησία του νέο ασθενοφόρο που δόθηκε με δωρεά. Πέρασε και αυτό στο ΕΚΑΒ ? Με τί χαρτιά ?

Comments are closed.