ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΚΕΦ/ΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ   ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ «ΝΙΚΟΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ»                       

                                                                       Αργοστόλι  27  Σεπτεμβρίου  2017
Αριθμ. Πρωτ. :  32

Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση και ανησυχία μας,  για την τοποθέτηση κεραίας  κινητής τηλεφωνίας  4ης γενιάς Cosmote, στην οροφή κτιρίου του ΟΤΕ, κοντά σε σχολεία, σε κτίρια δημόσιων υπηρεσιών, στο κέντρο της πόλης,  χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων

Δεδομένου ότι :

  • Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που παράγουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην υγεία, με μακροχρόνια έκθεση σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
  • Τα πιο σύγχρονα δίκτυα 3G και 4G παρέχουν πολύ μεγαλύτερους ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων από εκείνα προηγούμενων γενιών, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις επιπτώσεις στην υγεία και ειδικά των παιδιών.
  • Η νομοθεσία για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, μεταβάλλεται συχνά για να προσαρμόζεται στις τεχνολογικές εξελίξεις και τις προσταγές των εταιρειών, αλλά όχι στα νέα επιστημονικά δεδομένα για τις πιθανές επιπτώσεις υγείας.
  • Παρά το γεγονός ότι τα παιδιά θεωρούνται πιο ευάλωτα στις τεχνητές ακτινοβολίες , είναι ανεπαρκέστατη η νομοθεσία και οι κανόνες για την τοποθέτηση και τη λειτουργία τους, δίνοντας  «πράσινο φως» για λειτουργία ακόμη και δίπλα σε σχολεία.
  • Η ανάγκη των εταιριών να πετύχουν μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη και μεγαλύτερες ταχύτητες και ο μεταξύ τους ανελέητος ανταγωνισμός , αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των κεραιών, πολλές από τις οποίες λειτουργούν παράνομα.

Θεωρούμε ότι μας αφορά όλους και στηρίζουμε  την κινητοποίηση  που ανακοίνωσε το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ για την ΤΡΙΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ, στις 12 σε Περιφέρεια – Δήμο και Διοίκηση του ΟΤΕ διεκδικώντας :

  • Την απομάκρυνση του συγκεκριμένου συμπλέγματος κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
  • Την παροχή πλήρους ενημέρωσης για το σύνολο των «φανερών» και «κρυφών», «νόμιμων» και «παράνομων» κεραιών που βρίσκονται στο Νομό μας και τη λήψη ανάλογων μέτρων.
  • Την απαγόρευση εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δημοτικά στάδια, νοσοκομεία, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους συνάθροισης, προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι επικοινωνίες και όλα τα τεχνολογικά μέσα πρέπει να είναι στην υπηρεσία του λαού, σύμφωνα με τις ανάγκες του και όχι σε βάρος της υγείας του κοινωνικού συνόλου και ειδικά  των παιδιών μας .

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις