Στη διάρκεια του χθεσινού έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, ο Ανεξάρτητος δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Τζωρτζάτος , ανέγνωσε και στη συνέχεια κατέθεσε στο προεδρείο αίτηση για σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με θέμα συζήτησης την υπόθεση της κληρονομιάς Τυπάλδου στο Ξυλόκαστρο , του 4στερου τουριστικού θέρετρου SIKYON COAST HOTEL. Το πλήρες κείμενο της αίτησης είναι το ακόλουθο:

Αργοστόλι  04/10/2017

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ   ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ                                      Προς

        Ανεξάρτητος

Δημοτικός Σύμβουλος                         Πρόεδρο  Δημοτικού Συμβουλίου

                                                                 Δήμου Κεφαλονιάς

               ΘΕΜΑ :         « Λειτουργία  Δημοτικού  Συμβουλίου »

Κε Πρόεδρε

 Ευρίσκομαι  στη δυσάρεστη θέση  να σας επισημάνω και να καταθέσω εγγράφως  στο Προεδρείο  , ότι στο συμβούλιο της 28ης Σεπτεμβρίου  δεν εφαρμόσατε το  αυτονόητο  , να επιβάλετε  δηλαδή  να ενημερωθεί το σώμα για τον  τρόπο που η πλειοψηφία υπερασπίζεται την  περιουσία του Δήμου , ειδικά στην περίπτωση  της κληρονομιάς του Τυπάλδου που αφορά  το Ξενοδοχείο ΣΙΚΥΩΝ  .

  Οι μυστικές αποφάσεις και δράσεις την πλειοψηφίας,  που  παρανόμως  αρνούνται  να ενημερώσουν  θεσμικά   την Αντιπολίτευση  σαν   άμεσο  και αρμόδιο   ελεγκτικό  μηχανισμό   της Δημοτικής  Αρχής    είναι  μεμπτές καταδικαστέες και τουλάχιστον ύποπτες  .

 Καλώ τα μέλη της πλειοψηφίας να σταθούν στο ύψος των ευθυνών τους , να  απαιτήσουν να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο να  ενημερωθεί η Αντιπολίτευση και η Κοινωνία του νησιού .

 Ζητώ από τους  υπόλοιπους συναδέλφους  μου ,  από κοινού να  ενεργήσουμε προκειμένου να  προασπίσουμε την περιουσία των Δημοτών  , που με την ψήφο τους , μας  ανέθεσαν, προσφεύγοντας  ιεραρχικά , στις  ελεγκτικά   αρμόδιες υπηρεσίες .

Τελειώνοντας  , καταθέτω   την επιστολή μου  στον Πρόεδρο  , ζητώ να  συγκληθεί  άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο  να συζητηθεί το θέμα.

                                                            Αργοστόλι  4/10/2017

                                                        Γεώργιος  Τζωρτζάτος

                                   Ανεξάρτητος Δημοτικός  Σύμβουλος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις