Οι νηφάλιες και χωρίς υπερβολές προγνώσεις του καιρού επιβεβαιώθηκαν πλήρως

1335

 

 

Επειδή τις τελευταίες ώρες πολλά λέγονται και ακούγονται σχετικά με την καιρική εξέλιξη στο νησί μας σας παρουσιάζουμε και πάλι την τελευταία πρόγνωση του Μ/Σ Φαρακλάτων που δημοσιεύτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 16/11 και την οποία επίσης μπορείτε να την διαβάστε και εδώ.

 

 

 

Όπως και μας είχε ενημερώσει από το βράδυ της Πέμπτης αναμέναμε να ξεκινήσουν και πάλι βροχές και καταιγίδες όπως και πράγματι έγινε ενώ και οι άνεμοι παρουσίασαν ενίσχυση φτάνοντας τα 7-9 μποφόρ από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ενώ μέσα στις πρώτες ώρες της Παρασκευής και όπως είχε τονιστεί τοπικά και πρόσκαιρα(δυτικά τμήματα Παλλικής) είχαμε και ριπές ανέμων 10 μποφόρ.

Στην αναφορά γίνονταν λόγος για εξασθένηση των ανέμων από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής κάτι που έγινε αντιληπτό σε όλους μας όταν ξυπνήσαμε το πρωί.

Όσον αφορά τις βροχοπτώσεις αυτές εκδηλώνονται κατά διαστήματα μέχρι και αυτή την ώρα και μάλιστα κατά τόπους έχουν και έντονο χαρακτήρα ενώ αναμένονται και άλλες τις επόμενες σχεδόν 24 ώρες και επομένως χρειάζεται ακόμα προσοχή.

Στο τέλος της ενημέρωσης αναφέρεται επίσης ότι από τη Δευτέρα θα έχουμε στροφή και ενίσχυση των ανέμων από βόρειες διευθύνσεις και μεταφορά πιο ψυχρών αερίων μαζών με συνέπεια την υποχώρηση της θερμοκρασίας ενώ υπάρχει η πιθανότητα για ένα πασπάλισμα ή ασθενής χιονόπτωση στην κορυφή του Αίνου.

Ήταν η πιο νηφάλια χωρίς υπερβολές και κινδυνολογία πρόβλεψη η οποία και επιβεβαιώθηκε πλήρως…….άλλωστε εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε την περσινή τους πρόβλεψη μία εβδομάδα πριν , του χιονιά που μας έπληξε τον περασμένο Ιανουάριο.

Δυστυχώς πολύς κόσμος βασίστηκε σε λανθασμένη ενημέρωση και σε πηγές όπου κυριαρχούσαν οι μεγάλοι τίτλοι με αναφορές σε πλημμύρες…..τροπικούς κυκλώνες…..και σε καταστάσεις Αρμαγεδδών……….

Ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος να φιλτράρει και να επεξεργαστεί την πληροφόρηση που θέλει να έχει…..

Ο Μ/Σ Φαρακλάτων απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ο συνετός λόγος είναι τελικά και ο πιο επιτυχημένος….. 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις