Μια «λαμπερή» καροτόσουπα με καυτερή γεύση,
Αν η πιο αγαπημένη σου σούπα είναι η κολοκυθόσουπα, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει την καροτόσουπα.
Γλυκιά, ζεστή και λαμπερή, στο λαμπερή επιμένω γιατί αυτή η σούπα σου φτιάχνει πραγματικά την διάθεση σαν φθινοπωρινή λιακάδα.
Τα καρότα είναι super food, ψάξτο!
Φυσικά αν βρεις βιολογικά φρέσκα, τρυφερά καρότα μην το σκεφτείς και έχε κατά νου να μην κόψουν τα καταπράσινα μαλλάκια τους-φύλλα, στην Ελλάδα θεωρούν τα φύλλα του καρότου σκουπίδια και θεωρούν ιδιαίτερα έξυπνο να τα κουρέψουν, θα το παρατηρήσεις στις φωτογραφίες παρακάτω.
Και γιατί Μαροκινή; Η καροτόσουπα αυτή έχει βασιστεί στην Μαροκινή καροτοσαλάτα, την οποία θα βρεις σε διάφορες εκδοχές, σαν συνταγή, ακολουθεί συνταγή και υπόσχεση για περισσότερες μαροκινές συνταγές.
#cookingwithme ✌️
Eva
Πικάντικη Μαροκινή Καροτόσουπα
Υλικά
300 gr. καρότα
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα χαρίσα (harissa)
1 ¼ κουταλάκι του γλυκού ρας ελ χανούτ*
600 ml. καυτό ζωμό (λαχανικών ή βοδινού)
Φρέσκο κόλιανδρο
Γιαούρτι στραγγιστό
Ροδόνερο ή ανθόνερο
Αλάτι
Εκτέλεση
1 Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα καρότα για 1-2 λεπτά, πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και συνεχίζουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, προσθέτουμε τον ζωμό και όσο αλάτι χρειάζεται και βράζουμε για 10 λεπτά τα καρότα.
2 Κατόπιν πολτοποιούμε στο blender και μεταφέρουμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα. Βλέπουμε την σούπα μας και αν θέλουμε αραιώνουμε με επιπλέον καυτό ζωμό ή νερό, προσθέτουμε την σάλτσα χαρίσα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμη.
3Σερβίρουμε την καροτόσουπα με στραγγιστό γιαούρτι, ανθόνερο, κύμινο και φρέσκο κόλιανδρο. Μπορούμε επίσης να γλασάρουμε ολόκληρα καρότα για κάθε σούπα: αφού τα ζεματίσουμε, σωτάρουμε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο και ελάχιστη ζάχαρη.
Σημειώσεις για την συνταγή:
– *Αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε το μείγμα ρας ελ χανούτ αρωματίζουμε την καροτόσουπα με τα εξής μπαχαρικά: κανέλα, κύμινο, σαφράν, κόλιανδρο, πιπέρι, κουρκουμά και πιπέρι γλυκό.
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για γιαούρτι κρέμα καρύδας.
– Ο κόλιανδρος και το ροδόνερο είναι προαιρετικός.
– Αν φτιάξουμε την καροτόσουπα για παιδιά αφαιρούμε τα μπαχαρικά και μπορούμε να προσθέσουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού.