Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα το μεσημέρι στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων  επικοινωνίας,  στο Εργατικό Κέντρο, οι εκπρόσωποι των φορέων κατήγγειλαν το συνέδριο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ως μη αναπτυξιακό γιατί στηρίζει και προσαρμόζει τα αιτήματα της περιφέρειας στα αιτήματα του ΣΕΒ, των μεγάλων ξενοδόχων και γενικά των μεγάλων επιχειρήσεων στη περιοχή μας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού.

Ανέφεραν μάλιστα σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα το τουρισμό. Με τα στοιχεία της Περιφέρειας είχαμε μεγάλο ποσοστό αύξησης τουριστών , πόσο ωφελήθηκαν από αυτοί οι εγαζόμενοι στο τουρισμό με τις απαράδεκτες συλλογικές συμβάσεις και την 9μηνη ανεργία;  Πόσο ωφελείται ο λαός της Κεφαλονιάς και των νησιών του Ιονίου από τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και την υπερφορολόγιση των μικρών επαγγελματιών όταν τα νοσοκομεία μας νοσούν βαριά και η κατάσταση των σχολείων θυμίζει παραγκουπόλεις?

Γι αυτό οι φορείς των εργαζομένων ΔΕΝ θα λάβουν μέρος στην υποτιθέμενη συζήτηση , δεν θα πέσουν στη παγίδα των προ συνεδριακών συζητήσεων , θα είναι  όμως εκεί, έξω από την αίθουσα που θα γίνει στην Κεφαλονιά το προσυνέδριο, με τα πανό και τα αιτήματά τους, με τους εργαζόμενους , επαγγελματίες και συνταξιούχους για να δηλώσουν ΠΑΡΩΝ στους αγώνες για τη πραγματική ανάπτυξη.

√ Στη σύσκεψη συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο, η ΕΛΜΕ-ΚΙ, η ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Σωματείο Συνταξιούχων.

Ακούστε τι μας είπαν:

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου για το αναπτυξιακό συνέδριο της Περιφέρειας

 Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ για το αναπτυξιακό συνέδριο της Περιφέρειας

Ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ για το αναπτυξιακό συνέδριο της Περιφέρειας

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων  για το αναπτυξιακό συνέδριο της Περιφέρειας

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις