Ο Sklavounos Pavlos  με το ποστάρισμα των φωτογραφιών απο το γεύμα στην ελιά, μας δίνει την ευκαιρία να μιλήσουμε για την συνήθεια των Κεφαλλήνων να τρώνε κάτω απο την ελιά στη διάρκεια της συγκομιδής έχοντας προτίμησε σε συγκεκριμένα φαγητά. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι μεταφέρονται εύκολα απο το σπίτι (τότε ήταν με τον γάιδαρο), τρώγονται εύκολα και απαιτούν καθόλου ή λίγο ζέσταμα σε ξύλα που θα ανάψουν λίγο πιο πέρα από την ελιά.

Το μενού της ελιάς σήμερα για τον Παύλο Σκλαβούνο και τους εργάτες του είναι αλιάδα!! Και γιατί αλιάδα? Και μάλιστα με μπόλικο σκόρδο? Γιατί το σκορδάκι είναι “φάρμακο” για το κρυολόγημα.. ή όπως έλεγε και ο νόνος μου “σκοτώνει τα μικρόβια”.. Στην Ερισσο εξάλλου καλλιεργείται και απο τον Παύλο , η Κεφαλλονίτικη ποικιλία του σκόρδου (μικρό κόκκινο) με γλυκιά αψάδα.

Η αλιάδα θέλει μπόλικο λαδάκι για να δέσει με το σκόρδο.. όσοι έβγαλαν νιο, το τιμάνε με αυτόν το τρόπο ή στραγγίζουν τη πλίθα από το παλιό..

Και του χρόνου με υγεία!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις