Πολύχρωμη Γιορτινή Σαλάτα με Ταλαγάνι

513

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 5 λεπτά + μαρινάρισμα
Δυσκολία: Εύκολη

Θα χρειαστείτε:

• 4 φέτες Ταλαγάνι
• 1 βολβός βανίλιας
• 2 κόκκοι μαύρο πιπέρι
• 400 ml γλυκό λευκό κρασί

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

• 1 ματσάκι baby ρόκα
• 60 γρ. βαλεριάνα
• 1 μικρό ματσάκι ραντίσιο (ψιλοκομμένο)
• 10 φύλλα γαλλικό μαρούλι (ψιλοκομμένο)
• 10 γρ. κουκουνάρι
• 40 γρ. σταφίδες ξανθές
• 60 γρ. καρυδόψιχα

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

• 100 ml ελαιόλαδο
• 40 ml λευκό μπαλσάμικο
• 10 γρ. πολτοποιημένο κάρδαμο
• αλάτι, πιπέρι

Βήμα-βήμα:

1. Μαρινάρουμε το Ταλαγάνι στο κρασί με τον βολβό βανίλιας και το πιπέρι για περίπου 1 ώρα. Έπειτα το ψήνουμε σε τηγάνι σχάρας ή στη σχάρα στον φούρνο. Το διατηρούμε ζεστό.
2. Στην συνέχεια ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας στο μπλέντερ όλα τα υλικά. Σε μπολ βάζουμε τα σαλατικά και τους ξηρούς καρπούς, περιχύνουμε και ανακατεύουμε καλά με το ντρέσινγκ.
3. Σερβίρουμε σε πιάτο το ζεστό Ταλαγάνι και συνοδεύουμε με την πολύχρωμή μας σαλάτα.

Γνωρίστε το τυρί “Ταλαγάνι”

Το Ταλαγάνι είναι παραδοσιακό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα, με καταγωγή από τη Μεσσηνία. Λόγω της σύστασής του, όταν ψήνεται στη σχάρα, διατηρεί την έντονη γεμάτη γεύση, τα πλούσια αρώματά του και τις διακριτικές πινελιές δυόσμου που το χαρακτηρίζουν. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει όμως είναι ότι ψήνεται χωρίς να λιώνει, αποκτώντας μαστιχωτή υφή χωρίς να χάνει το σχήμα του. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά το κάνουν εξαιρετικά ευέλικτο στην μαγειρική όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις