Το 2017 υπήρξε η χειρότερη χρονιά για την κρουαζιέρα στο νησί μας με το Αργοστόλι να υποδέχεται τα λιγότερα κρουαζιερόπλοια σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους και μάλιστα οι απώλειες ήταν σημαντικές κάτι που θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες όταν θα ανακοινωθούν και τα επίσημα στοιχεία.

Όταν την περασμένη άνοιξη σας είχαμε παρουσιάσει όπως κάνουμε κάθε χρόνο το πρόγραμμα των αφίξεων σε Κεφαλονιά και Ιθάκη είχαμε τονίσει στον επίλογο μας ότι για το 2018 διαφαίνονταν μία ανοδική τάση(διαβάστε εδώ).

Εμείς συγκεντρώσαμε τα έως τώρα δεδομένα που ανταποκρίνονται στο 98% των αφίξεων που αναμένουμε στο Αργοστόλι και τα οποία δείχνουν ότι θα έχουμε μία καλύτερη χρονιά ως αποτέλεσμα των προσπαθειών του επιχειρηματικού κλάδου.

Ας ξεκινήσουμε με την πιο θετική εξέλιξη η οποία ήταν η επιστροφή της Costa Cruises στο νησί μας με σταθερό πρόγραμμα όπως συνέβαινε και παλαιότερα.

Έτσι λοιπόν από τις 28 Μαίου έως και την 1η Οκτωβρίου έχει προγραμματίσει 19 προσεγγίσεις στο Αργοστόλι με το κρουαζιερόπλοιο της Costa Luminosa χωρητικότητας 2.260 επιβατών.

Η είδηση αυτή την οποία και σας είχαμε αναφέρει κατά αποκλειστικότητα(διαβάστε εδώ) ήταν μια πραγματική τόνωση ώστε η κρουαζιέρα στην Κεφαλονιά να επανέλθει σταδιακά σε καλύτερα επίπεδα.

Επίσης θα έχουμε την εμφάνιση μιας νέας εταιρείας για τα δεδομένα του νησιού μας της γερμανικής TUI Cruises η οποία όπως και σας είχαμε ενημερώσει από το 2016(διαβάστε εδώ) συμπεριέλαβε το Αργοστόλι σε κάποιες από τις κρουαζιέρες που θα πραγματοποιήσει στην ανατολική Μεσόγειο.

Συνεπώς το 2018 θα έχουμε συνολικά 6 αφίξεις από το κρουαζιερόπλοιο της Mein Schiff 2 το οποίο έχει χωρητικότητα 1.912 επιβατών.

Ωστόσο τα ευχάριστα νέα όσον αφορά τη συγκεκριμένη εταιρεία συνεχίζονται και το 2019 καθώς έχει ήδη ανακοινώσει το πρόγραμμα της διατηρώντας τον ίδιο αριθμό προσεγγίσεων αλλά με ένα μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της το Mein Sciff 6 χωρητικότητας 2.534 επιβατών.

Αυξημένες θα είναι και οι αφίξεις από την εταιρεία Marella Cruises όπως έχει ονομαστεί πλέον η Thomson Cruises καθώς θα έχουμε 11 προσεγγίσεις(5 το 2017) από δύο κρουαζιερόπλοια της το Marella Celebration(1.264 επιβάτες/8 αφίξεις) και το Marella Discovery 2 (1.836 επιβάτες/3 αφίξεις).

Στα ίδια επίπεδα θα παραμείνουν οι αφίξεις του κρουαζιερόπλοιου Rhapsody of the Seas το οποίο από τις αρχές Ιουνίου έως και τα τέλη Νοεμβρίου θα επισκεφτεί το Αργοστόλι 11 φορές και μάλιστα φαίνεται να είναι και αυτό που θα κλείσει τη χρονιά.

Η εταιρεία Holland America έχει προγραμματίσει ακριβώς τον ίδιο αριθμό προσεγγίσεων μόνο 4 όπως και την περασμένη χρονιά με ένα άλλο της κρουαζιερόπλοιο το  Ms Oosterdam χωρητικότητας 1.964 επιβατών.

Θα υπάρχουν αφίξεις και από άλλες εταιρείες οι οποίες θα είναι οι ακόλουθες:

  • OCEANIA CRUISES

-Riviera(χωρ. 1.250 επιβατών) 5 αφίξεις.

-Sirena(χωρ. 684 επιβατών) 1 άφιξη.

-Nautica(χωρ. 684 επιβατών) 1 άφιξη.

  • PRINCESS CRUISES

-Sea Princess(χωρ. 2.000 επιβατών) 1 άφιξη.

  • REGENT SEVEN SEAS CRUISES

-Seven Seas Explorer(χωρ. 750 επιβατών) 2 αφίξεις.

  • NORWEGIAN CRUISES

-Norwegian Star(χωρ. 2.348 επιβατών) 1 άφιξη.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ανακοινώσει το πρόγραμμα της και για το 2019 και όπως σας έχουμε ενημερώσει(διαβάστε εδώ) έχει προγραμματίσει συνολικά 26 αφίξεις με τα κρουαζιερόπλοια της Norwegian Star και Norwegian Jade…!!!

  • SILVERSEA CRUISES

-Silver Wind(χωρ. 296 επιβατών) 1 άφιξη.

  • SEABOURN CRUISE LINE

-Seabourn Ovation(χωρ. 600 επιβατών) 1 άφιξη.

  • HAPAG LIOYD CRUISES

-Ms Europa(χωρ. 400 επιβατών) 1 άφιξη.

  • FTI CRUISES

-Mv Berlin(χωρ. 412 επιβατών) 1 άφιξη.

Λίγους μήνες λοιπόν πριν την έναρξη της σεζόν και με τις εταιρείες πλέον να επιμελούνται τα σχέδια τους για τα επόμενα χρόνια στο Αργοστόλι για το 2018 αναμένουμε συνολικά 66 αφίξεις ένα νούμερο που μπορεί να αυξηθεί λίγο καθώς θα υπάρχουν και κάποιες ελάχιστες προσεγγίσεις από πολύ μικρότερα κρουαζιερόπλοια.

Έχοντας και μία εικόνα από τα υπόλοιπα λιμάνια Φισκάρδο-Σάμη-Ιθάκη(ελλιπείς υποδομές) οι συνολικές αφίξεις μαζί με εκείνες του Αργοστολίου δε φαίνεται να ξεπερνούν τις 75-80 ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να έχουμε 100-150 όπως δήλωναν κατά καιρούς οι διαχειριστές του τουριστικού χαρτοφυλακίου στην προσπάθεια τους να μετριάσουν την ανεπάρκεια της πολιτικής τους καθώς και κάποιοι “δημοσιογράφοι” που γνωρίζουν τα πάντα και τίποτα…!!!

Η φετινή περίοδο για την κρουαζιέρα θα παρουσιάσει σίγουρα θετικό πρόσημο σε σχέση με την μεγάλη πτώση του 2017,  ωστόσο χρειάζονται να γίνουν ακόμα πολλά ώστε να επανέλθουμε στα επίπεδα των προηγούμενων ετών.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα σας παρουσιάσουμε το αναλυτικό πρόγραμμα(ημερομηνίες-ώρες) που θα αφορά όλα τα λιμάνια της Κεφαλονιάς αλλά και την Ιθάκη.

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

2 Σχόλια

Comments are closed.