Ο σεισμός που σαν σήμερα το 2014 «κτύπησε» την Κεφαλονιά, με επίκεντρο τη Παλική, μεταξύ των άλλων ξεσπίτωσε 50 οικογένειες που ζούσαν στις εργατικές κατοικίες.

Τέσσερα χρόνια τώρα, οι κατοικίες βρίσκονται στη θέση τους, βυθίζονται περισσότερο στα ερείπιά τους, οι ιδιoκτήτες τους ζουν σε ενοίκια ή σε συγγενείς και γενικώς δεν υπάρχει «φως» στην άκρη του τούνελ για την επισκευή τους , το γκρέμισμά τους, την ανοικοδόμησή τους..

Ενας απίστευτος γραφειοκρατικός κυκεώνας , αποφάσεις επί των αποφάσεων με αποτέλεσμα το θέμα να φαίνεται ότι έχει ξεχαστεί από δημοτική αρχή και κυβέρνηση..

Αυτή είναι η «κληρονομιά» που αφήνει σε 50 οικογένειες του Ληξουριού η δημοτική αρχή..

Χαλάσματα , γκρεμισμένα νοικοκυριά, και σπίτια που κάθε μέρα βυθίζονται στην αδιαφορία..

Δεν έχει σημασία ποιος φορέας είναι υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση, Υπουργείο, ΟΕΚ, Περιφέρεια, Δήμος.. αυτό που έχει σημασία είναι ότι η δημοτική αρχή δεν κτύπησε τη γροθιά της στα υπουργικά γραφεία για να δώσει πίσω τα σπίτια και τις εστίες τους σε 50 οικογένειες δημοτών της.. Δεν κίνησε γη και ουρανό να τους αποκαταστήσει ως είχε υποσχεθεί και ως οφείλει..

Δείτε αυτά τα διαμερίσματα, και στις δυο φωτογραφίες είναι το ίδιο συγκρότημα κατοικιών..

Εργατικες κατοικιες Ληξουριου 2014
Εργατικες κατοικιες Ληξουρι 2018

Το συγκρότημα έχει βυθιστεί στα θεμέλιά του!!

Οι φωτογραφίες που βλέπετε πάρα κάτω είναι ημερομηνίας Ιανουαρίου 2018- ΟΧΙ δεν είναι οι φωτογραφίες του 2014.  Είναι σημερινές . Τα γκρεμισμένα σπίτια βρίσκονται στην ίδια θέση , αλλά σε πολύ χειρότερη κατάσταση..

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις