Η κρουαζιέρα…..οι περισσότερες αφίξεις……….και το ατελείωτο κάρβουνο(ΒΙΝΤΕΟ)….!!!

505

 

Όταν από τον χειμώνα του 2016 αναφέραμε ότι η κρουαζιέρα την περσινή χρονιά θα παρουσιάσει σημαντική πτώση(διαβάστε εδώ) πολλοί μας χλεύασαν…..ενώ οι διαχειριστές του τουριστικού χαρτοφυλακίου προσπάθησαν να επισκιάσουν το γεγονός….αποφεύγοντας τις αναφορές στο συγκεκριμένο θέμα….ενώ όταν δέχονταν πιεστικές ερωτήσεις ανακάλυπταν διάφορες ανύπαρκτες δικαιολογίες…!!!

Τα πραγματικά νούμερα μας επιβεβαίωσαν καθώς είχαμε συνολικά σε όλα τα λιμάνια της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης 50 αφίξεις έναντι 77 το 2016 που αποτυπώνεται σε 23.865 λιγότερους επισκέπτες…με οικονομικές επιπτώσεις για τις τοπικές κοινωνίες.

Όταν πέρυσι είχαμε ανακοινώσει το πρόγραμμα των αφίξεων για το 2017(διαβάστε εδώ) είχαμε επισημάνει ότι για τη φετινή χρονιά τα πρώτα στοιχεία έδειχναν κάποια ανάκαμψη.

Πράγματι όπως και σας είχαμε παρουσιάσει στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου(διαβάστε εδώ) εκείνες οι πρώτες περσινές ενδείξεις επιβεβαιώθηκαν καθώς αναμένουμε και στα δύο νησιά γύρω στις 80 περίπου προσεγγίσεις….!!!

Το ρεκόρ για Κεφαλονιά και Ιθάκη είναι οι 112 αφίξεις που είχαμε το 2015.

Στην επιβεβαίωση των θετικών ειδήσεων κάποιοι “σκελετοί” της τουριστικής πολιτικής βγήκαν να πανηγυρίσουν με συνεχόμενα δελτία τύπου τους ότι οι παραπάνω εξελίξεις οφείλονται στις προσωπικές τους δράσεις τα τελευταία χρόνια…!!!

Συνεπώς και η σημαντική πτώση που παρουσίασε η κρουαζιέρα το 2017 είναι και αυτή αποτέλεσμα των δράσεων τους αλλά αυτό φυσικά δεν το ανέφεραν ποτέ σε κανένα δελτίο τύπου ………..αλλά και σε κανένα άρθρο στα “φιλικά” τους site…!!!

Γιατί άραγε…???

Οι γνωστοί “γυρολόγοι” ή αν προτιμάτε το παρεάκι του “nothing”  ξύπνησαν από το λήθαργο που βρίσκονται και ανακάλυψαν επιτυχίες………προσπαθώντας να πείσουν την κοινωνία ότι είναι οι μεγάλοι ευεργέτες της τουριστικής ανάπτυξης του τόπου μας.

Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι άλλο….τα λέει όλα το παρακάτω βίντεο….!!!


 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις