Αθώος ο Μάρκος Κοτσιλίνης για το σκάνδαλο στο πρ. Δήμο Πυλάρου – Παραπέμπεται δημοτικός υπάλληλος για ιδιοποίηση 353.636 ευρώ

1692

Παραπομπή δημοτικού υπαλλήλου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών για «παράνομη ιδιοποίηση 353.636 ευρώ» στον πρώην Δήμο Πυλάρου.

 Δημοτική Αρχή : Ξαφνικές «ευαισθησίες» για διαφάνεια, αλλά βαθιά εκτεθειμένη στα όσα μέχρι τώρα ισχυριζόταν.

Με τον φαινομενικά άχρωμο τίτλο «Έγκριση δήλωσης παράστασης και ορισμός δικηγόρου» δημοσιεύτηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ: ΩΕΖΛΩΕ5-6ΦΩ) η 39/2018 απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου που πάρθηκε στις 14/2/2018 και η οποία αφορά την οικονομική διαχείριση στον πρώην Δήμο Πυλάρου.

Διαβάζοντάς λοιπόν την σχετική εισήγηση της Προϊσταμένης

της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου αποκαλύπτεται η ποινική εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης που κατ’επανάληψη έχει χρησιμοποιηθεί ως αντιπερισπασμός από την επί επτά συναπτά έτη και δύο μήνες σημερινή Δημοτική Αρχή προκειμένου να αποσείσει από πάνω της ευθύνες κακοδιαχείρισης και να μετατοπίσει το ζήτημα αποκλειστικά ….στους προηγούμενους.

Για του λόγου το αληθές θυμίζουμε ότι μόλις πριν από δύο μήνες στις 23/12/2017 με την δημοσιοποίηση του πορίσματος για τις απευθείας αναθέσεις στο Δήμο Κεφαλονιάς από το 2011 έως το 2015 εκδόθηκε μία ακόμη μνημειώδης ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής (δες εδώ) η οποία προσπαθώντας να μετακυλήσει το δικό της πρόβλημα ….στους προηγούμενους ανέφερε μεταξύ των άλλων:

 «Εάν …….ψάχνουν για αληθινούς κατηγορούμενους και αληθινές ποινικές διώξεις στην Κεφαλονιά, τους προτείνουμε να αναζητήσουν τα πορίσματα για τον πρώην Δήμο Πυλάρου και τον πρώην Δήμο Λειβαθούς.»

(Σημείωση: Οι υπογράμμιση είναι στο …. ίδιο το Δελτίο Τύπου του Δήμου)

Στη συνέχεια παραθέτουμε αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα από την 39/2018 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής:

 «Στις 16 Ιανουαρίου 2018 απεστάλη στο Δήμο μας το με αριθ. 9/2018 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πατρών. Σύμφωνα με το ως άνω Βούλευμα η υπάλληλος ΧΧΧΧΧΧ παραπέμπεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών με την κατηγορία ότι με την ιδιότητα της ως δημοτικής υπαλλήλου του πρώην Δήμου Πυλαρέων παρανόμως ιδιοποιήθηκε χρήματα, τα οποία έλαβε με την ιδιότητα της αυτή, προκαλώντας ζημιά στην περιουσία του Δήμου αξίας μεγαλύτερης των 150.000 ευρώ και ειδικότερα ποσού 353.636 ευρώ, όπως το ποσό αυτό προκύπτει σύμφωνα με το από 30-07-2015 πόρισμα των Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Συγκεκριμένα ποσό ύψους 294.069 ευρώ αντιπροσωπεύει οφειλές του πρώην Δήμου Πυλαρέων προς το Δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς και ποσό 59.567 ευρώ οφειλές του ΚΑΠΗ Πυλάρου και Ζησιματείου Βιβλιοθήκης, νομικά πρόσωπα τα οποία έχουν συγχωνευθεί στον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας (Ο.Κ.Α.Π.), προς τους ίδιους ως άνω δικαιούχους».

Για όλα αυτά τα πρωτοφανή για την τοπική μας κοινωνία λίγα, αυτονόητα, σχόλια:

   Προφανώς και δεν εκπλήσσει ότι παρ’ότι έχει γνώση η Δημοτική Αρχή του παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Πατρών από τις 16 Ιανουαρίου δεν μπήκε στον κόπο τόσο καιρό να ζητήσει μία συγνώμη από  τον πρώην Δήμαρχο Πυλάρου Μάρκο Κοτσιλίνη για την επανειλημμένη διαπόμπευση του όταν μιλούσε και μάλιστα πρόσφατα (23/12/2917) για «αληθινούς κατηγορούμενους και αληθινές ποινικές διώξεις» στον πρώην Δήμο Πυλάρου. Το πόρισμα των Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης το έχει στα χέρια της η Δημοτική Αρχή από τις 30/7/2015 και τρία χρόνια τώρα, συν όλα τα προηγούμενα που διεξαγόταν ο έλεγχος, το χρησιμοποιεί κατά το δοκούν «κουνώντας το δάχτυλο» κάθε φορά που ο οποιοσδήποτε, και όχι μόνο ο Μάρκος Κοτσιλίνης, έκανε κριτική στα δικά της πεπραγμένα !!!

 Μειοψηφούντος του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γκισγκίνη και με απόντες, δυστυχώς για άλλη μία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, των δύο ακόμη εκπροσώπων της αντιπολίτευσης Θεόφιλου Μιχαλάτου και Γεράσιμου Δημητράτου, η πλειοψηφία της οικονομικής επιτροπής αποφάσισε ότι «Επειδή το παραπάνω θέμα «Έγκριση δήλωσης παράστασης και ορισμός δικηγόρου» κρίνεται μείζονος σημασίας, παραπέμπετε για συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (παρ. 4 του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010)» !!!

Ξαφνικά η Δημοτική Αρχή μετά από επτά χρόνια στα πράγματα απόκτησε ευαισθησίες για διαφάνεια και ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ’επέκταση της κοινής γνώμης, όταν την σημαδεύουν δύο …. «πέπλα σιωπής» που έχει επιβάλει!!!

Πρώτα, η άκρα μυστικότητα με την οποία χειρίζεται την υπόθεση της κληρονομιάς Τυπάλδου και της ΣΙΚΥΩΝ ΜΠΗΤΣ και η πεισματική της άρνηση να ενημερώσει για το μέγα σκάνδαλο, αποτελεί την επιβεβαίωση πως μόνο η διαφάνεια δεν την ενδιαφέρει.

Και μετά είναι το γεγονός ότι τέσσερα χρόνια μετά τους σεισμούς του 2014 η Δημοτική Αρχή αρνείται προκλητικότατα και με ένοχη σιωπή να ενημερώσει Δημοτικό Συμβούλιο και πολίτες πού πήγαν τα εκατομμύρια της κρατικής ενίσχυσης (ειδικά για την διαχείριση της δωρεάς των 2 εκατομμυρίων της ΚΕΔΕ δείτε εδώ) και πού κατέληξαν οι τεράστιες υλικές δωρεές πολιτών και φορέων απ’όλη την Ελλάδα.

Κατά την Δημοτική Αρχή το κληροδότημα Τυπάλδου και οι δωρεές στους σεισμούς «δεν κρίνονται μείζονος σημασίας» γιαυτό και χειρίζεται τα δύο θέματα με απόλυτη μυστικότητα αρνούμενη να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες.

 Προς τι λοιπόν ο ξαφνικός «πόνος» της Δημοτικής Αρχής για διαφάνεια ;

Ο Ν. Γκισγκίνης αιτιολογώντας τη λευκή ψήφο του αποκαλύπτει ότι «Αυτό το θέμα της παραπομπής για την λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο δεν υπήρχε στην εισήγηση μπαίνει τώρα» !

Ο λόγος απλός: Η Δημοτική Αρχή δια της Προέδρου της οικονομικής επιτροπής Αντιδημάρχου Σοφίας Γαρμπή με αυτήν την αποσπασματική ενέργεια της μεταθέτει τη συζήτηση από το δικό της υπαρκτό και αποδεδειγμένο πρόβλημα κακοδιαχείρισης ….στους προηγούμενους, έστω και αν αυτοί έχουν απαλλαγεί !

Φαντάζεστε υποθέτουμε τι πρόκειται να γίνει και τι θα ακουστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συζητήσει το θέμα…..

  Όπως έχει κάνει γνωστό δια των παπαγαλακίων της δημοτικής εξουσίας, η Δημοτική Αρχή υπέβαλε μηνύσεις και αναφορές δίχως μάλιστα την εξουσιοδότηση κανενός θεσμικού οργάνου όπως ο νόμος ορίζει σε αυτές τις περιπτώσεις…,  εναντίον των επιθεωρητών που έκαναν τον έλεγχο στον Δήμο επειδή «Με πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο παραβιάστηκε η ύψιστη αρχή της μυστικότητας και του απορρήτου των ελέγχων καθώς ένα πόρισμα το οποίο δεν έχει ακόμη κριθεί από κανένα αρμόδιο όργανο και είναι σίγουρο πως θα «καταπέσει» βάσει των παραπάνω, «διέρρευσε».

Το ερώτημα είναι γιατί η Δημοτική Αρχή δεν έχει πράξει το ίδιο υποβάλλοντας αντίστοιχες μηνύσεις (!!!!) και για τις διαρροές που έχουν γίνει για τα ανάλογα πορίσματα σε πρώην Δήμους της Κεφαλονιάς ;

 Σύμφωνα με το 9/2018 Βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών Πατρών για την υπόθεση του πρώην Δήμου Πυλάρου τελικά ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ο πρώην Δήμαρχος όπως ψευδέστατα και συκοφαντικά διέδιδε η ίδια η Δημοτική Αρχή (δες εδώ) αλλά υπάλληλος του πρ. Δήμου που τώρα υπηρετεί στον Δημο Κεφαλονιάς.

Όμως υπάρχει ένα ερώτημα το οποίο αν αληθεύει -και αυτό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ αν είναι νόμιμο ή όχι- αποτελεί κόλαφο για την Δημοτική Αρχή:

Αληθεύει ΝΑΙ ή ΟΧΙ ότι  ο συγκεκριμένος δημοτικός  υπάλληλος που παραπέμπεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών για «παράνομη ιδιοποίηση 353.636 ευρώ» από τον πρώην Δήμο Πυλάρου του έχει ανατεθεί -με αποφάσεις των αρμοδίων της Δημοτικής Αρχής – η οικονομική διαχείριση σε νομικό πρόσωπο του Δήμου μαζί με άλλον έναν υπάλληλο που έχει καταδικαστεί από τα δικαστήρια για σοβαρό παράπτωμα στην υπηρεσία (έχει κάνει προσφυγή βεβαίως σε ανώτατο δικαστήριο);;  Δεν υποστηρίζουμε τις απολύσεις τους αλλά τουλάχιστον θα μπορούσε η δημοτική αρχή να τους έχει σε ποιο διακριτικές θέσεις έως να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις των δικαστηρίων..

Και ενώ οι δυο δημοτικοί υπάλληλοι περιβάλλονται με τη στοργή της δημοτικής αρχής, δε ισχύει το ίδιο για τον πρ. Δήμαρχο Πυλάρου Μάρκο Κοτσιλίνη. Το όνομά του, η τιμή , το ήθος και η υπόληψή του έγιναν βορά από τη δημοτική αρχή επί επτά συναπτά χρόνια..

Θα βρεθεί κανένας «άνδρας»  από τη δημοτική αρχή να ζητήσει συγνώμη στον Μάρκο Κοτσιλίνη? Θα υπάρξει απόφαση του ΔΣ που θα τον αποκαθιστά στη κοινή γνώμη και να αναγνωρίζει την αθωότητά του όπως έκανε και το δικαστήριο?

Λεπτομέρεις θα πείτε…

Πυλαρινός Δημότης

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

3 Σχόλια

  1. Ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκε μῦν*
    *Την φράση την παραθέτει ο σατιρικός συγγραφέας και ρήτορας από τα Σαμόσατα της Συρίας Λουκιανός (125 – 180 μ.Χ.) στο έργο του «Πῶς δεῖ ἱστορίαν συγγράφειν».

    Αγαπητέ Μάρκο,
    Eκοιλοπόναε η Νύφη 73 μήνους , δηλαδής, από το Δικέβρη του 2011 μέχρις 10 του Κουτσοφλέβαρου το 2018 μέρα του Αγίου Χαλαραμπίου .
    Και κεί που ασπετάρανε δύδιμα σερνικά ,( 8 λίτρες το καθένα) βγαίνει ή Μαμή και τι τσου λεει?
    ¨’ Ού ψημάρα μου,ανεμογκαστριά ήτουνε μωρεεές. Ούτε νερά σπάσανε ,ούτε γκιτάρια δενείγδα, μού φαίνεσται ότι ο Γαμπρός ήτουνα μαρμάρος.¨΄
    Μαθευτίκανε τά νέα και οί πρώτοι πού κατεβάσανε τη κατακλείδα τσου ήτουνε οί μπιτσιρίκοι πού περιμένανε να πάνε τά συχαρίκια στα σόγια, (όλο και κανένα παστοκίδωνο θα πέρνανε).
    Απέκεια πάθανε φαστίδιο οι Αβοκάτοι-Πρεβεδούροι-Κονσιλιαδόροι-Προστάτες του Πόπουλου πού γράφανε πήχες τση λετέρες τσοί Ανεξάρτητες Φημερίδες ή στα Φεϊσμπούκια με άμπωμα για “Share” και “Like” (scripta manent) .Τόχανε τσέρτο σού λέω Μάρκο μου,ότι η Νύφη θενάκανε δύδιμα σερνικά (οχτώ λίτρες το καθένα) και γιατί λέει το λές μέχρι και τή Ματζουράνα τη χαρτορίχτρα είχανε συβουλευτεί.
    Πέρ ντί πιού, πού βάνεις και τσού Νονούς πού παραργατάρανε καί σφαζόντουνε ποιός θα βάλει το λάδι στα βαφτίστίρια? Να σκεφτείς ότι και τά Φωτίκια, (ούλα σε χρώμα ουρανί) τά είχανε κάνει ειδική παραγγολή μπρό καιρού. Στο ματαλέω για οχτώ λίτρες παιδί.
    Τώρα άσε στη μάντα τά Παπαγαλάκια,τά λιμά χαρτιά από ενιά και κάτου,τσού Ηγετίσκους (πού δε κουτάνε να πάνε εκτός Κεφαλονιάς λόγω χρωστούμενων) τσού αποτυχημένους μπαλοτάδους, τσού Ταβερνιάρηδες καβαλιμένους σε Βουκεφάλες πού είχανε τάξει από βοιδοκεφαλές στο φούρνο, μέχρις μιλιόρια βραστά για τη βεγγέρα τσή γέννας..Ούλοι τούτοι περικαλώ όπου βρισκόντουνε λέανε ότι ΑΠΟ ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ( Αβραμό κι’ απάνου) περιμένουνε δίδυμα σερνικά με ανεβασμένο το πέζο τσι 11 λίτρες.
    Υ.Γ.Ενας μαύρος στην Αμερική πού πάει πώς τον ελέανε Μάρτη Λούθερ Κίνγκ είπε νία σωστή κουβέντα ότα τον κατατρέχανε γιά να τόνε φάνε. ‘ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΟΧΤΡΩΝΕ,ΑΛΛΑ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ’!!!!!!!!!!!!
    Δίπλας Γιώργης του Μεμά και τσή Ακριβής.Μακρυώτικα.Τελέφωνο 6944196026 για τυχώς εξώδικα.
    .

  2. XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA….ευτυχώς που έχουμε και την Ελληνική “δικαιοσύνη” Πυλαρινέ Δημότη και γελάμε που και πού……δεν φταίει ο αγωγιάτης, αλλά ο γάιδαρος…..

  3. Aνάθεμάμε κιά καταλαβαίνω τί θές να πείς Spyros (who).Δίπλας Γιώργης του Μεμά και τσή Ακριβής.Μακρυώτικα.Τελέφωνο 6944196026 για τυχώς εξώδικα.
    .

Comments are closed.