ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Συνάδελφοι:

Απεργούς και διεκδικούμε

α) Σύμβαση με ουσιαστικές αυξήσεις (50€κατωτερο καθαρό μεροκάματο)

β) Μείωση των ωρών εργασίας.

γ) Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

γ)Επίδομα Ανεργίας ίσο με το βασικό μισθό για όλους τους ανεργους συναδέλφους,χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.

δ) Αναθέρμανση της οικοδομικης δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες

ε) Κατάργηση όλων τών αντεργατικων αντιασφαλιστικων νόμων Όλο το κόστος της ασφάλισης στο κράτος και τους εργοδότες, Κατάργηση της εργατικής εισφοράς.

στ) Άμεση κατάργηση του αντισυνδικαλιστικου νόμου.

ζ) Αναγνώριση και διανομή των “υπέρ αγνώστων”ενσημων.

η) Παλεύουμε για πλήρη οργανωτικό διαχωρισμό από τον εργοδοτικό “συνδικαλισμό” σε τριτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις

θ) ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ με όλους τους κλάδους του κατασκευαστικού τομέα.

Συνάδελφοι.

Στον κλάδο μας μετράμε για πάνω από μια δεκαετία τα αποτελέσματα της κρίσης του Ολοκληρωτικού καπιταλισμού, αλλά και του ξεκαθαρισματος ,στο χώρο τών κατασκευαστικών εταιρειών_εργοδοσιας και τηςΚαζερτας πτώσης της δουλειάς μας

Η συντριπτική πλειοψηφία του παραγωγικού ενεργού δυναμικού,πλέων στην οικοδομή (σήμερα δεν ξεπερναμαι τις 40000 μαζί με τους υποαπασχολούμενους,και τους ανασφάλεια τους).με νωπά ακόμη τα σημάδια της παρατεταμένης ανεργίας,που αγγίζει ποσοστά μεγαλύτερα τού 80%,η ιδιότυπη ομηρία όσων εργάζονται με τα μεροκάματα της ξεφτιλας για οποιους και όσους τα βρίσκουν,η κατοχύρωση στην πράξη της μαύρης εργασίας, η εντατικοποίηση της δουλειάς συνθέτουν τον νέο εργασιακό μεσαίωνα στο χώρο μας. Το κατασκευαστικό κεφάλαιο κατάφερε να διατηρήθει, και να ανακάμψει ανοίγοντας νέους δρόμους κερδοφορίας στο εξωτερικό ή μέσα και διαμέσου άλλων τομέων της οικονομίας, είτε αξιοποιώντας τα ωφέλη τών αντεργατικων αντιασφαλιστικων νόμων.,τους οποίους εδώ και χρόνια διεκδικούσε.Ο λεγόμενος “αφανισμός στις κατασκευές”αφορούσε τελικά εμάς και μόνο εμάς!

Συνάδελφοι.

Αυτή την φορά δε υπάρχουν δικαιολογίες.

Δεν υπάρχει” δεν ήξερα”Τέρμα στις αυταπάτες,στην μοιρολατρία και στην ανάθεση.

Δεν υπάρχει καλή και κακή διαχείριση, σωστή και λάθος,ενος συστήματος που τρέφεται από τις σάρκες μας. Υπάρχει μόνο η ανατροπή του!

Τα κέρδη της είναι ο πλούτος μας και δεν το παζαρευουμε

Να κάνουμε δική μας υπόθεση την απόκρουση της αντεργατικης επίθεσης του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, βάζοντας μπροστά τα εργατικά συμφέροντα και νέες κατακτήσεις

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό και κρατικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ,όπως και των δυνάμεων τους σε μια σειρά από δευτεροβάθμιες οργανώσεις έχουν επιλέξει στρατόπεδο, οι οποίες επικαλείσαι ενότητας είναι κάλεσμα για ταξική συνθηκολόγηση.

Διαμορφώνουμε το πλαίσιο πάλης,θέτουμε όρους νίκης, οργανώνουμε την απεργία στον κλάδο στις 14 ΜΑΡΤΗ.Μια μάχη από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς συνάδελφος και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει δική μας υπόθεση.

Να κατωχυρωσουμε στην πράξη και σε όλους τους χώρους την αύξηση στα μεροκάματα,το 7ωρο_πενθημερο και την υποχρεωτική ασφάλιση μας.

Να θυμόμαστε πως δεν υπάρχει” δουλειά χωρίς ένσημα” αν εμείς το διεκδικήσουμε.

Έτσι θα επιβάλλουμεκαι την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Με ουσιαστικες αυξήσεις, μείωση των ωρών εργασίας, επίδομα ανεργίας όλους και ίσο με τον βασικό μισθό.Ανατροπη όλων τών αντεργατικων αντιασφαλιστικων νόμων .

Σε πλήρη οργανωτικό διαχωρισμό από τον εργοδοτικό “συνδικαλισμό” σε τριτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις.

Συντονισμός με όλους τους κλάδους του κατασκευαστικού τομέα!

ΌΛΟΙ στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΉ ΠΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΊΑ

Τετάρτη 14 Μαρτίου

Συγκέντρωση στο ΕΚΚΙ στις 10 .30 π.μ.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Οικοδομων Αργοστολιου.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις