Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δεύτερη κινητοποίηση της ΕΛΜΕ-ΚΙ για την κατάσταση των σχολικών υποδομών, αυτή τη φορά στο γραφείο του Δήμαρχου Αλέξανδρου Παρίση.

Η συνδικαλιστική οργάνωση των καθηγητών έχει κινητοποιήσει και τους συλλόγους γονέων αλλά και τις μαθητικές κοινότητες σε κοινό αγώνα για τη βελτίωση των χώρων διδασκαλίας των μαθητών και των καθηγητών.

Στη σημμερινή συνάντηση με τον δήμαρχο συμμετείχαν οι φορείς: ΕΛΜΕ-ΚΙ εκπροσωπούμενη από το πρόεδρός της Δημήτρη Μαντζουράτο, ο Σύλλογος γονέων του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου, ο Σύλλογος Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου ,   ο Σύλλογος Γονέων  Γυμνασίου Κεραμειών και ο Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Μεσοβουνίων Ερίσου.

Τα θέματα της συζήτησης αφορούσαν τις σχολικές υποδομές κυρίως στα σεισμόπληκτα σχολεία. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ και οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων πιστεύουν ότι δυο από τα σχολεία που εντάχτηκαν στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση των επισκευών τους, πρέπει να κατεδαφιστούν γιατί δεν είναι ασφαλή ούτε για καθηγητές ούτε και για μαθητές.

Οι εκπρόσωποι των φορέων έθεσαν τα ίδια αιτήματα που πριν μια βδομάδα είχαν θέσει στον Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος και τους παρέπεμψε στο Δήμαρχο και στις Κτηριακές Υποδομές που έχουν καταρτίσει τις μελέτες για τις επισκευές των σχολείων και όχι για κατεδάφιση.

Τα αιτήματα των φορέων

  • Νέα σχολικά συγκροτήματα
  • Παραλαβή του έργου της σκάλας ασφαλείας του Γυμνασίου Κεραμειών από το Δήμο για να μπορέσουν τα παιδιά να τη χρησιμοποιήσουν σε ώρα ανάγκης.
  • Η κυκλοφοριακή σύνδεση στη περιοχή του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Φαραώ

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ Δημήτρης Μαντζουράτος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στο δήμαρχο καταγγελοντας ότι δεν έχει θέσει αίτημα ο Δημος στις Κτηριακές Υποδομές για μελέτες δημιουργίας νέων σχολικών μονάδων. Αυτό άλλωστε το είχε αποκαλύψει ο κ. Δρακουλόγκωνας στους φορείς όταν τους είπε ότι εμείς χρηματοδοτήσαμε τα αιτήματα του δήμου στα οποία υπήρχαν μόνο επισκευές.

Οι τόνοι ανέβηκαν σε αρκετά σημεία παράθεσης των προβλημάτων μεταξύ φορέων και δημάρχου.

Οι Γονείς των μαθητών του 4ου Δημοτικού σχολείου ήταν κατηγορηματικοί ότι δεν θα επιτρέψουν στα παιδιά τους να μπουν στο επισκευασμένο σχολείο και απαιτούν νέο σχολικό συγκρότημα. Το ίδιο αίτημα προβάλουν και οι Γονείς των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου.

Οι απαντήσεις του δήμαρχου στα αιτήματα των φορέων ήταν:

Συμφωνεί στο γκρέμισμα του 4ου δημοτικού και στο χτίσιμο νέου σχολικού συγκροτήματος . Υπερέβη μάλιστα εαυτόν όταν είπε ότι θα κάνει αίτημα στης Κτηριακές Υποδομές για να χτιστούν επτά (ναι 7) νέες σχολικές μονάδες στην Κεφαλονιά αφήνοντας άναυδους τους παραβρισκόμενους. Εκεί που επί τέσσερα χρόνια ο δήμος δεν κουνήθηκε ούτε για τις επισκευές και έτρεχε η Περιφέρεια να προλάβει την ένταξη στο ΕΣΠΑ, ξαφνικά σήμερα δηλώνει ότι θα ζητήσει επτά σχολεία!

Μεταξύ εντάσεων και απείρων τηλεφωνημάτων του Δήμαρχου προς διάφορους αρμοδίους των θεμάτων, ολοκληρώθηκε η συνάντηση με πολλά ερωτηματικά για τα αποτελέσματά της από τη πλευρά των φορέων.

Ένα είναι σίγουρο πάντως : η ΕΛΜΕ-ΚΙ θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις αμέσως μετά το Πάσχα αν ο δήμαρχος δεν προχωρήσει σε αυτά που υποσχέθηκε σημερα δηλώνοντας “η υπομονή μας έχει εξαντληθεί πλέον. Τέσσερα χρόνια μετά τους σεισμούς και τα σχολεία ειναι ακόμα σε κοντέινερς”.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

Comments are closed.