Καταγγελία Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την καταστρατήγηση του ωραρίου σε super market

520

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΑΝΤ. ΤΡΙΤΣΗ 119, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 28100

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26710 22262

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

            Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης καταγγέλλει στο λαό της Κεφαλονιάς την εργοδοτική αυθαιρεσία των Super Market ΑΒ Βασιλόπουλος (συνεργάτης) που αναγκάζει τους υπαλλήλους να εξυπηρετούν πελάτες ως και μετά τις 23.00 τη νύχτα, καταστρατηγώντας κάθε εργατικό δικαίωμα και κάθε ισχύουσα νομοθεσία.

           Ο υπεύθυνος του καταστήματος μάλιστα, είχε το θράσος αφού παραδέχτηκε κομπάζοντας γι΄αυτό, ότι πράγματι έτσι λειτουργούν, να ζητήσει πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων από τους συναδέλφους συνδικαλιστές που επισκέφθηκαν το κατάστημα, ωρυόμενος ότι “εδώ το ΠΑΜΕ δεν έχει δουλειά, να βγείτε έξω, δε μιλάμε με το σωματείο, δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι δεν μπορούμε να πουλάμε μέχρι τα μεσάνυχτα!”

                  Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων δεν είναι λάστιχο που ο κάθε εργοδότης διαλέγει πως και πόσο θα ξεντώσει!

           Ρυθμίζεται από συγκεκριμένα νομικά πλαίσια που κατακτήθηκαν μετά από σκληρούς αγώνες των εργατοϋπαλλήλων και δεν θα το θυσιάσουμε στο βωμό των κερδών των πολυεθνικών!

           Στην «καθιέρωση» όλων αυτών των αυθαιρεσιών έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την αντεργατική πολιτική που υλοποιεί ασίγαστα τα τελευταία τρία χρόνια, η «αριστερή» Περιφέρεια που «νίπτει τας χείρας της» για κάθε τέτοιο συμβάν κουκουλωμένη με το μανδύα του «αναρμόδιου» αλλά και οι ελλιπείς ελεγκτικοί μηχανισμοί.

            Αν μας αναγκάζουν τώρα σε αυτά τα ωράρια, το καλοκαίρι που έχουν και κατοχύρωση επέκτασης με αποφάσεις του Περιφερειάρχη, θα δουλεύουμε 24ωρο;; Οι εργαζόμενοι δεν θα βάλουν τα χέρια τους να βγάλουν τα μάτια τους, δε θα γίνουμε συνένοχοι στην προσπάθεια να γίνουμε λάστιχο για να πλουτίζουν κάθε μέρα περισσότερο οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

             Οι συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι στα Super Market γνωρίζουν τι σημαίνει να δουλεύεις καθημερινά και Κυριακές, να είσαι αποθήκη, ράφια, ταμείο και μάλιστα ταυτόχρονα, ενώ η εργοδοσία να εντατικοποιεί την εργασία με κάθε τρόπο.

             Καλούμε τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές τώρα να παρέμβουν και να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτό το αίσχος!

             Το Σωματείο μας θα πάρει όλα τα μέτρα που χρειάζεται για να αποτραπούν όπου είναι εφικτό τέτοια παρόμοια φαινόμενα, εντείνοντας τη δράση μας και μαζικοποιώντας τις γραμμές μας.

            Προειδοποιούμε την εργοδοσία των ΑΒ και των άλλων μονοπωλιακών ομίλων Super Market ότι δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί αν συνεχίσουν να αυθαιρετούν σε βάρος των δικαιωμάτων μας, σε βάρος της ίδιας μας της ζωής.

 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες!

 Ελάτε σε επαφή με το σωματείο! Δε χρειάζεται κανένας φόβος, καμιά υποταγή! Δε χρωστάμε σε κανέναν, αντιθέτως μας χρωστάνε τα πάντα, γιατί με τη δικό μας ιδρώτα, το δικό μας τσακισμένο κορμί γεμίζουν τα ράφια και οι αποθήκες τους με προϊόντα και τα ταμεία τους με ζεστό χρήμα!

            Μαζικοποιούμε τις γραμμές του σωματείου, διεκδικούμε τα δικαιώματά μας! Τώρα να μη μείνει κανείς μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε!

Αργοστόλι,   27/3/2018

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις