Γιατί σταμάτησε (πάλι) το έργο του γηπέδου Αργοστολίου;;

624

Είναι εδώ και μέρες τώρα, ίσως και πάνω από μήνα, που φίλοι μας ρωτάνε τι γίνεται με το ταλαίπωρο το γήπεδο Αργοστολίου που μετά από δεκάδες υποσχέσεις του …. «αναμορφωτή» του πολιτισμού και του αθλητισμού του νησιού προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελου Κωνσταντάκη (με αυτούς τους τίτλους φαίνεται πως προαλείφεται για ….Δήμαρχος ο αθεόφοβος έχοντας παντελή άγνοια της πραγματικότητας) . εδέησε να ξεκινήσει τον περασμένο Φλεβάρη .

Αφού πρώτα ….. αποκαλύφθηκαν «τα αρχαιολογικά» ευρήματα του προσεισμικού Αργοστολιού τα οποία οι φωστήρες της δημοτικής αρχής δεν είχαν προβλέψει τι θα γίνουν και μαζί με τα υπόλοιπα μπάζα που θα πάνε και – το καλλίτερο – δεν γνώριζαν ότι το γήπεδο ήτανε φτιαγμένο στα μπαζώματα του Αργοστολιού μετά το 1953 πάνω …στη θάλασσα του Κουτάβου  (δες εδώ).

Εν τω μεταξύ ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα σωματεία του Αργοστολίου έχουν σταματήσει τις δραστηριότητες τους ελλείψει γηπέδου από το 2014 με κορυφαία τα ιστορικά σωματεία Κεφαλληνιακός, Παγκεφαλληνιακός, Ολυμπιακός, χορτασμένα από τις ανεκπλήρωτες και αμέτρητες υποσχέσεις του κυρ Προέδρου οι οποίες βέβαια έχουν γίνει ανέκδοτο.

Τρέχανε και δεν φτάνανε οι αρμόδιοι του Δήμου στην Αθήνα για να βρούνε λύση και τελικά τα έργα ξεκινήσανε μετά κόπων και βασάνων τον περασμένο Απρίλη.

Και κει που ξεκινήσανε οι εργασίες και όλοι οι ασχολούμενοι με το τοπικό ποδόσφαιρο «φτύνανε τον κόρφο τους» και κρατάγανε με τα δόντια τον κυρ Πρόεδρο να μην κάνει δηλώσεις («όποιος καεί με το χυλό φυσάει και το γιαούρτι» λέει ο σοφός λαός και έχει δίκιο….) και γρουσουζέψει την θετική εξέλιξη …τα μηχανήματα σταματήσανε και οι εργάτες εξαφανίστηκαν πάνω από μήνα !

Ο κυρ Πρόεδρος μούγκα βέβαια και όλοι να ψάχνονται τι στα κομμάτια πάλι συνέβηκε…

Η επικρατούσα πάντως άποψη στα ποδοσφαιρικά στέκια ήταν πως γι’άλλη μία φορά ο Κωνσταντάκης αποκαλύπτεται ….ψευδόμενος και λεφτά δεν υπάρχουν !

Ο ίδιος στις κατ’ιδίαν συζητήσεις φυσικά και διέψευδε την έλλειψη πιστώσεων «μετά βδελυγμίας» …. που λέει ο λόγος.

Έλα όμως που …. «χαρτί μιλήσει , χωριάτης πάψει» που λέει και ο λαός και η αλήθεια αποκαλύφθηκε με την δημοσίευση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ της 59531/4-6-2018 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση     (ΑΔΑ: 9ΩΣΡ465ΧΙ8-Σ7Ε) σχετικά με την ένταξη/τροποποίηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018 (ΣΑΕ 016) 24 αθλητικών έργων ανάμεσα στα οποία το γήπεδο του Αργοστολίου ….λάμπει δια της απουσίας του !

Με λίγα λόγια το έργο του γηπέδου Αργοστολίου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ !!!

Όλα τα υπόλοιπα, οι αμέτρητες υποσχέσεις, τα μεγάλα λόγια και οι φωτογραφίες στα …. «αρχαιολογικά» ευρήματα του προσεισμικού Αργοστολιού ως άλλος Ερρίκος Σλήμαν, είναι ….για το θεαθήναι και ποσώς ενδιαφέρει τη δημοτική αρχή, και προσωπικά τον αρμόδιο πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελο Κωνσταντάκη, ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !

Δεν ξέρουμε -άλλωστε ο κ. Κωνσταντάκης θεωρεί περιττό να ενημερώσει τον αθλητικό και μη κόσμο- αν το έργο έχει σταματήσει για κάποιο άλλο εκτός του οικονομικού λόγο, αλλά πάντως …ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !

Και για την ιστορία δυό λόγια:

Η σύμβαση του έργου υπογράφτηκε στις 12/1/2018 στο ποσόν των 377.749,24 ευρώ με χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών 300 ημερολογιακές ημέρες δηλαδή τις 8 Νοέμβρη 2018, ημερομηνία η οποία φυσικά θα πρέπει να αναθεωρηθεί με τα νέα δεδομένα !

Μέσα στο 2018 και μέχρι σήμερα έχουν πάντως εκδοθεί πέντε υπουργικές αποφάσεις για τη ΣΑΕ 016 (30/1, 24/4, 2/5, 4/5 και η πρόσφατη 4/6) που περιλαμβάνουν 61 αθλητικά έργα ανά την Ελλάδα και η ουσία που μας νοιάζει τους Κεφαλονίτες είναι ότι  ανάμεσα τους ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ !

Τι μέλλει γενέσθαι ; Μόνο τον Κωνσταντάκη και τον Παρίση μην ρωτήσετε….

 Για την υπογραφή: Γηπεδούχος Αργοστολιώτης

Οι φωτογραφίες του έργου σήμερα 06/06/2018

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις