Χρειάζεται όντως πολύ θράσος για τη Νέα Δημοκρατία να κλαίει και να οδύρεται για το ΤΗΜΟ του Ληξουρίου και γενικά το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και να εκδίδει ανακοινώσεις σαν αυτή για το τμήμα Εθνομουσικολογίας του ΤΕΙ Ληξουρίου (δες εδώ) .

Και λέμε πολύ θράσος γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν βρε λεβέντες (και λεβέντισσες…) που σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε εν μία νυκτί να διαλύσει το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (και όλα τα ΤΕΙ στην Ελλάδα) το 2013 με το περιβόητο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» επί Πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά και Υπουργίας του αλήστου μνήμης Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ;

Και μόνο όταν ξεσηκώθηκε το σύμπαν σε όλη την Ελλάδα αποσύρθηκαν οι εξαγγελίες άρον – άρον;

Ή μήπως δεν χρειάζεται πολύ μα πάρα πολύ θράσος από τη Νέα Δημοκρατία να χύνει έστω κροκοδείλια δάκρυα για τη θέση του Ληξουρίου στον εκπαιδευτικό χάρτη όταν ήταν αυτή που έκλεισε με το Νόμο 576/77 το 1977 την ιστορική Βαλλιάνειο Επαγγελματική Σχολή Ληξουρίου, την θρυλική ΒΕΣ;

Χρειάζεται πολύ μα πάρα πολύ θράσος να ανακαλύπτει σήμερα η Νέα Δημοκρατία που δεν έκανε το ελάχιστο για την αναβάθμιση του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων στο Ληξούρι στα χρόνια που κυβέρνησε είτε μόνη της είτε σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και που αντίθετα ήθελε να το κλείσει πριν λίγα χρόνια ξαφνικά να ανακαλύπτει πως…. «Το τμήμα λειτουργεί αδιάλειπτα επί σχεδόν 20 χρόνια, είναι πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο και που τόσα έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια σε όλα τα επίπεδα στις κοινωνίες των Νησιών μας»!!!

Και μην μας πει για την ΒΕΣ η σημερινή Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ότι δεν ήτανε γεννημένη το 1977 όπως ο Κούλης ο Μητσοτάκης είπε για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963, ούτε να ισχυριστεί για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» το 2013 ότι έβγαλε τότε ανακοίνωση η ίδια εναντίον της διάλυσης του ΤΕΙ γιατί θα της θυμίσουμε ότι αν και υποψήφια βουλευτής της ΝΔ  (το 2012) «έβγαλε την ουρά της απ’έξω» και υπέγραψε εκείνο το κείμενό της ως ….. «εκπαιδευτικός».

Και βέβαια κάποιος θα πρέπει να πει στη νεαρά Πρόεδρο ότι δεν αρκεί η ηλικία για το νέο στην πολιτική και ακόμη πως οι πολιτικές θέσεις δεν είναι προκάτ, όπως η σχεδόν αυτολεξεί πρώτη παράγραφος της σημερινής ανακοίνωσης της ΝΟΔΕ περί «σοβαρών επιφυλάξεων για το όλο εγχείρημα και επιβεβαίωση τους » με την αντίστοιχη ανακοίνωση πριν λίγους μήνες στις 2/12/2017 (δες εδώ) μετά τις πρώτες Υπουργικές εξαγγελίες προκειμένου να θεμελιωθεί η παλαιοκομματική άποψη περί του αλάθητου των θέσεων του κόμματος με τη φράση…. «επιβεβαιώθηκαν οι επιφυλάξεις μας» !

Και τέλος, αλήθεια, πόσο πολιτικά και εκπαιδευτικά είναι ορθό να εστιάζεται, ιδιαίτερα ένας νέος πολιτικός αποκλειστικά στα φθαρμένα παλαιοκομματικά πρότυπα του τοπικισμού και εν προκειμένω στο ΤΗΜΟ του Ληξουριού προκειμένου να συλλέξει ψιφαλάκια για το κόμμα, να κινδυνολογεί με πολιτικάντικα επιχειρήματα για «το θνησιγενές Τμήμα Εθνομουσικολογίας» και καθόλου με ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά επιχειρήματα και ουδόλως να αναφέρεται στα δύο (αριθμητικά 2) Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αργοστολίου και στο ΑΚΡΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι η Κεφαλονιά γίνεται ο μοναδικός στην Ελλάδα νομός του μεγέθους της με τρία Πανεπιστημιακά Τμήματα και το Ληξούρι η μοναδική στην Ελλάδα πόλης του δικού της μεγέθους με Πανεπιστημιακό Τμήμα.

Και για να παραφράσουμε το λόγο του μεγάλου Ανδρέα Κάλβου…, «θέλει αρετήν και τόλμην» …. η παραδοχή της πολιτικής αλήθειας !

Ο ΤΕΙ-ιός

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις