Δυο σκάφη θρύλοι, το Christina O η ιστορική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση (διάβασε εδω την ιστορία του)  και το SS Delphine. Η θαλαμηγός SS Delphine κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Great Lakes Engineering Works το 1921 και ήταν το μεγαλύτερο ατμοπλοϊκό πλοίο που κατασκευάστηκε. Είναι χτισμένο από ατσάλι και αλουμίνιο κι ήταν θαλαμηγός του Horace Dodge που ήταν ο ιδρυτής της εταιρείας αυτοκινήτων. Το μήκος του είναι 78,5 μέτρα και το πλάτος του 10,62 μέτρα. Κάτι που το κάνει ιδιαίτερο είναι ότι κινείται με ατμό με ανώτερη ταχύτητα τους 9 κόμβους και μπορεί να φιλοξενήσει 26 άτομα.

Το πλοίο υπέστη αβαρίες κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το 1997 πουλήθηκε σε τιμή παλιοσίδερου με τους νέους πλοιοκτήτες να δαπανούν 60 εκατομμύρια $ για να επανέρθει στην αρχική του διακόσμηση. (διάβασε εδω περισσότερα για την ιστορία του). Κάποτε ήταν ιδιοκτησία της Στεφανίας του Monaco .

Οι δυο υπέροχοι θαλαμηγοί βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στην Κεφαλονιά αφού και οι δυο εργάζονται πλέον σκληρά ως charters για να εξασφαλίσουν το υψηλό κόστος της συντήρησής τους. (Εβομαδιαία μίσθωση περίπου 700.000 ευρώ το καθένα).   Το Christina O ερχεται κάθε χρόνο πολλές φορές στη διάρκεια του καλοκαιριού, ελπίζουμε να βλέπουμε συχνά και το SS Delphine.

SS Delphine Chtistina O bY Gerasimos Valsamis
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις